GİRESUN İLİ GENEL TANITIMI googlepng

GİRESUN 28 NÜFUSU:417, 505 İLÇELERİ:Alucra, Bulancak, Çamoluk, Çanakçı, Dereli, Doğankent, Espiye, Eynesil, Görele, Güce, Keşap, Piraziz, Şebinkarahisar, Tirebolu ve Yağlıdere.
GİRESUN+İLİ+GENEL+TANITIMI Haberin+Detayları+için+Tıklayın!

TARİHÇESİ:Giresun limanı şehri İyonya (Batı Anadolu) kolonisi olarak kurulmuş, fakat İyonya hâkimiyeti sahilden öteye girememiştir. M.Ö. 6. asırda Perslerin istilasına uğramıştır. Makedonya Kralı İskender burasını ele geçirememiştir. Pers asıllı olup bilahare Yunanca konuşan ve Hıristiyanlaşan (Ortodoks olan) Pontus Krallığı bu bölgeye, Kuzey Karadeniz ve Kırım'a hakim olmuştur. Roma İmparatorluğu M.Ö.2. Asırda Lucullus emrinde Roma ordusunu göndererek Mithridates'in direnmesine rağmen Pontus Krallığı, bir eyalet şeklinde Roma İmparatorluğuma bağlandı. Osmanlılar devrinde, Trabzon beylerbeyliğine (eyaletine) bağlı bir kaza merkeziydi. Cumhuriyetken az önce 1920'de müstakil mutasarrıflık (vilayet - il) oldu. Birinci Dünya Harbi sonunda Giresun gönüllü birlikleri, Rusların Giresun'un işgalini önledi. Cumhuriyet döneminde bütün mutasarrıflıkların il olması üzerine, Giresun da il oldu. NEREDE GEZİLİR: Giresun Adası, Giresun Kalesi, Katolik Kilisesi, Seyyit Vakkas Türbesi, Kümbeti Yaylası, Hanalam (Kulakkaya) Yaylası, Melikli Obası Yaylası, Gogora Kilisesi ve Müzesi, Kuva-yi Millîye ve Osman Ağa Müzesi NE YENİR: Karalâhana çorbası, fasulye çorbası, pancar çorbası, kuru fasulye tavası, sirkeli pırasa, hamsi böreği, hamsi diblesi, hamsi ızgarası, fasulye diblesi, fırın fasulyesi, ekmek makarnası, tavşan içi, çalıçileği çorbası, mendek çorbası, yağlaş, karalâhana diblesi, kiraz tuzlusu kavurması, hamsili mısır ekmeği, ısırgan püresi, mısır ekmeği, fasulye turşusu, kiraz duzlaması ve pezik mıhlaması, ısırgan otu çorbası, samaksa, hamsi böreği, fındık ve kuşburnu hoşafı. NEREDE YENİR: Giresun adası manzaralı Çerkez Restaurant Giresun yöresel yemekleri ve balık lezzetlerini bulabileceğiniz bir mekândır. Ayrıca Zeytinlik mahallesindeki Konak Restoran da, yöresel yemeklerin sunulduğu diğer bir lezzet noktasıdır. NE ÜRETİR: Fındık, buğday, arpa, tütün, mısır, bakla, bezelye, nohut, fasulye, mercimek, fiğ, soğan, sarımsak, patates, hay, şeker pancarı, yonca, korunga, lahana, marul, ıspanak, pırasa, maydanoz, taze fasulye, balkabağı, kavun, karpuz, sütlü kabak, hıyar, patlıcan, biber, domates, turp, armut, ayva, elma, muşmula, erik, kızılcık, kayısı, kiraz, şeftali, vişne, dut, incir, naro badem, ceviz, kestane, üzüm, çilek ve kivi.
GİRESUN İLİ GENEL TANITIMI haberi 14 Ekim 2016 00:00 tarihinde FirmaRehberim.com kaynak gösterilerek  kategorisine, ilgili firma Giresun Valiliği adına Giresun / Giresun Merkez muhabirimiz Mehmet Katırcıoğlu tarafından sektörüne eklenmiş olup  1367 kişi tarafından okunmuş 0 kişi tarafından beğenilip 0 kişi tarafından beğenilmemiştir. İletişim Bilgileri için Lütfen Tıklayın!
Haberi Beğendiniz mi?
Okunma
Kategori
İlgili Firma
İlgili Sektör
GİRESUN İLİ GENEL TANITIMI haberi, Giresun Giresun Merkez Haberleri Giresun ili Giresun Merkez ilçesi mahallesinde kategorisinde yer almakta olup 2024 yılı içerisinde 1367 kişi tarafından ziyaret edilmiştir.
GİRESUN+İLİ+GENEL+TANITIMI Haberin+Detayları+için+Tıklayın!
Bizi Beğendiysen Sayfanda Paylaş ve Oy Ver!
GİRESUN İLİ GENEL TANITIMI Haberin Detayları için Lütfen Tıklayın! Son Dakika Giresun Haberleri Firma Rehberim Sayfasını Ben Beğendim. Size de Tavsiye Ederim! 28 Nisan 2024 Pazar 05:08 https://firmarehberim.com/haber/tumu/giresun-ili-genel-tanitimi-26674 #GİRESUN #İLİ #GENEL #TANITIMI #Haberin #Detayları #için #Lütfen #Tıklayın! #Son #Dakika #Giresun #Haberleri #Firma #Rehberim #GİRESUNİLİ #İLİGENEL #GENELTANITIMI #GİRESUNİLİGENELTANITIMI #HaberinDetayları #Detaylarıiçin #içinLütfen #LütfenTıklayın! #Tıklayın! #HaberinDetaylarıiçinLütfenTıklayın!

Güncel Son Haberleri googlepng

Kayıtlı haber bulunamadı.
Giresun İli Genel Tanitimi Haberi için Talep, Öneri ve Şikayetlerinizi Bize Lütfen Bildirin!
Giresun İli Genel Tanitimi için Sıkça Sorulan Sorular
Giresun İli Genel Tanitimi En Gücel Haberler
Giresun İli Genel Tanitimi Türkiye'de Hangi Bölgede Hizmet Veriyor?
Giresun İli Genel Tanitimi Firma Rehberi Nerde?
Giresun İli Genel Tanitimi Ücretsiz Haber Nasıl Eklenir?
Giresun İli Genel Tanitimi Haber Hangi Tarihte Eklemiştir?
Giresun İli Genel Tanitimi En Popüler Haber Listesi Nerede?
Giresun İli Genel Tanitimi Haberi İle Nasıl İletişim Kurabilirim?
Giresun İli Genel Tanitimi İçin Yapılan Son Dakika Haberleri Varmı?
Giresun İli Genel Tanitimi Sayfasına Kaç Yıldız Puan Verilmiş, Nasıl Yıldız Puan Verebilirim?
Giresun İli Genel Tanitimi Son Güncellemeleri Neler?
Giresun İli Genel Tanitimi Sosyal Medya Hesapları, Facebook, İnstagram, Twitter, YouTube Sayfaları Nelerdir?
Giresun İli Genel Tanitimi Google, Yandex, Bing, Yahoo Arama motorlarından Ne Kadar Ziyaret Ediliyor?
Giresun İli Genel Tanitimi Sayfamız Google, Yandex, Bing, Yahoo Arama Motorları Sıralamasında Kaçıncı Sırada?