IĞDIR İLİ GENEL TANITIMI googlepng

IĞDIR Türkiye'nin Doğu Anadolu Bölgesi'nde ve Türkiye'nin en doğusunda yer alan bir ildir. Nüfus (2015)- Toplam 192.056 - Yoğunluk 50,27/km² (130,2/sq mi)- Kır 86.780 - Şehir 105.276 İl alan kodu 476 İl plaka kodu 76
IĞDIR+İLİ+GENEL+TANITIMI Haberin+Detayları+için+Tıklayın!

Doğu Anadolu Bölgesi'nin Erzurum - Kars Bölümü'nde yer almaktadır. 27 Mayıs 1992 tarihinde Kars ili'nden ayrılarak Türkiye'nin 76. ili olmuştur. 4 ilçe, 8 belediye ve 157 köyden oluşur. Önemli bir kültür kavşağında bulunan il Ermenistan, Azerbaycan ve İran ile sınır komşusudur ve Türkiye'nin üç ülkeyle sınırı olan tek ilidir.. Türkiye'nin en yüksek dağı olan Ağrı Dağı'nın yüz ölçümünün üçte biri, il merkezine bağlı Suveren köyü'nün sınırları içindedir. Ayrıca Ağrı Dağı, ilin her köşesinden rahatlıkla görülebilmektedir.[kaynak belirtilmeli]TBMM'ye her seçimde 2 milletvekili göndermektedir.Halkın temel geçim kaynağı tarım ve hayvancılıktır. Yöreye ait pek çok lezzetli yemekler bulunur.  Taş köfte, Yoğurt Çorbası (Şorbası), Bozbaş, Tavuk Çorbası, Kavurma, Gaygana Ayranaşı, Sabahaşı, Helise, Tandır şiş, Ekşili, Yağ Çorbası (Şorbası), Cılvır Omacaşı, Sütlü Pilav, Tapan, Fetir, Omaç helvası, Kaysafa, Lepeli etli pilav, Erişte Kuymak, Hasıda, Kete, Kelecoş, Patlıcan Reçeli, Nabat ve Kavut.
IĞDIR İLİ GENEL TANITIMI haberi 18 Ekim 2016 00:00 tarihinde FirmaRehberim.com kaynak gösterilerek  kategorisine, ilgili firma Iğdır Valiliği adına Iğdır / Iğdır Merkez muhabirimiz Nejla Çetinoğlu tarafından sektörüne eklenmiş olup  1623 kişi tarafından okunmuş 0 kişi tarafından beğenilip 0 kişi tarafından beğenilmemiştir. İletişim Bilgileri için Lütfen Tıklayın!
Haberi Beğendiniz mi?
Okunma
Kategori
İlgili Firma
İlgili Sektör
IĞDIR İLİ GENEL TANITIMI haberi, Iğdır Iğdır Merkez Haberleri Iğdır ili Iğdır Merkez ilçesi mahallesinde kategorisinde yer almakta olup 2024 yılı içerisinde 1623 kişi tarafından ziyaret edilmiştir.
IĞDIR+İLİ+GENEL+TANITIMI Haberin+Detayları+için+Tıklayın!
Bizi Beğendiysen Sayfanda Paylaş ve Oy Ver!
IĞDIR İLİ GENEL TANITIMI Haberin Detayları için Lütfen Tıklayın! Son Dakika Iğdır Haberleri Firma Rehberim Sayfasını Ben Beğendim. Size de Tavsiye Ederim! 27 Nisan 2024 Cumartesi 15:06 https://firmarehberim.com/haber/tumu/igdir-ili-genel-tanitimi-26717 #IĞDIR #İLİ #GENEL #TANITIMI #Haberin #Detayları #için #Lütfen #Tıklayın! #Son #Dakika #Iğdır #Haberleri #Firma #Rehberim #IĞDIRİLİ #İLİGENEL #GENELTANITIMI #IĞDIRİLİGENELTANITIMI #HaberinDetayları #Detaylarıiçin #içinLütfen #LütfenTıklayın! #Tıklayın! #HaberinDetaylarıiçinLütfenTıklayın!

Güncel Son Haberleri googlepng

Kayıtlı haber bulunamadı.
Iğdir İli Genel Tanitimi Haberi için Talep, Öneri ve Şikayetlerinizi Bize Lütfen Bildirin!
Iğdir İli Genel Tanitimi için Sıkça Sorulan Sorular
Iğdir İli Genel Tanitimi En Gücel Haberler
Iğdir İli Genel Tanitimi Türkiye'de Hangi Bölgede Hizmet Veriyor?
Iğdir İli Genel Tanitimi Firma Rehberi Nerde?
Iğdir İli Genel Tanitimi Ücretsiz Haber Nasıl Eklenir?
Iğdir İli Genel Tanitimi Haber Hangi Tarihte Eklemiştir?
Iğdir İli Genel Tanitimi En Popüler Haber Listesi Nerede?
Iğdir İli Genel Tanitimi Haberi İle Nasıl İletişim Kurabilirim?
Iğdir İli Genel Tanitimi İçin Yapılan Son Dakika Haberleri Varmı?
Iğdir İli Genel Tanitimi Sayfasına Kaç Yıldız Puan Verilmiş, Nasıl Yıldız Puan Verebilirim?
Iğdir İli Genel Tanitimi Son Güncellemeleri Neler?
Iğdir İli Genel Tanitimi Sosyal Medya Hesapları, Facebook, İnstagram, Twitter, YouTube Sayfaları Nelerdir?
Iğdir İli Genel Tanitimi Google, Yandex, Bing, Yahoo Arama motorlarından Ne Kadar Ziyaret Ediliyor?
Iğdir İli Genel Tanitimi Sayfamız Google, Yandex, Bing, Yahoo Arama Motorları Sıralamasında Kaçıncı Sırada?