ISPARTA İLİ GENEL TANITIMI googlepng

ISPARTA 32 NÜFUSU:419, 845 İLÇELERİ:Aksu, Atabey, Eğirdir, Gelendost, Gönen, Keçiborlu, Senirkent, Sütçüler, Şarkîkaraağaç, Uluborlu, Yalvaç ve Yenişarbademli.
ISPARTA+İLİ+GENEL+TANITIMI Haberin+Detayları+için+Tıklayın!

TARİHÇESİ:Isparta ve çevresi, tarih sahnesine Hititlerle çıkar. Hititler zamanında bölgenin ismi "Arvaza" idi. Hititlerin yıkılışından sonra Frikya Krallığı bu topraklara sahip olmak istemişse de, burayı Lidyalılar ele geçirmişlerdir. M.Ö.4. Asırda Lidyalılann elinde bulunan bu topraklarla, Kızılırmak batısındaki topraklan Persler istila etmiştir. Makedonya Kralı İskender, Doğu seferine çıktığında, Persler bu bölgeyi almıştır. Bu beyliğin bir kolu da Antalya'da Tekeoğulları olarak hüküm sürmüştür. 1335'te İlhanlılar tarih sahnesinden çekilince Hamidoğulları bağımsız olmuştur. 1380'de Sultan Murad zamanında (Yalvaç ve Şarkîkaraağaç) 80 bin Osmanlı altını karşılığı satın alınmıştır. 1391'de Yıldırım Bayezit Han, Isparta'nın geri kalan kısmını ve Hamidoğulları Beyliğini de, Osmanlı Devletine katmıştır. İsparta ismi yalnız merkez için kullanılmış, sancağın ismi de, "Hamid ili" (Hamidabad) olarak kullanılmıştır. Isparta 1203 senesinden bu yana Süşman istilâsına uğramamış bir ilimizdir. Cumhuriyet devrinde il olmuştur. NEREDE GEZİLİR:Eğridir, Uluborlu ve Yalvaç Kaleleri, Pisidya Antiokheiası ve Apollonia İlkçağ Kentleri, Ertokuş ve Dündar Bey Medreseleri, Isparta Hızır Bey, Kutlu Bey, Firdevs Bey, Eğridir Hızır Bey, Çaşnigir, Camileri, Firdevs Bey Bedesteni, Eğridir Kervansarayı, Ertokuş Hanı, Isparta ve Yalvaç Müzeleri, Davrak, Kovada Gölü ve Kızıldağ Millî Parkları, Isparta Gölcüğü, Çamyol ve Kuyucak Orman İçi Dinlenme Yerleri. NE YENİR:Çevirme çorba, kavurma, örgülü pilav, midye böreği, pırasalı börek, tandır kebabı, Sazan dolması, top tarhana, miyane, sakala sarkan, tapalak, samsa, tosmankara, kabune, tutmaş, kuyruğu sulu, derdimi alan, yoğurtlu et, çömlek kebabı, tirit, banak, balık doldurması ve şalgam aşı. Ünlü Tatlılar:Peynir baklavası, gavut, samsa, elma, kiraz ve gül. NEREDE YENİR:Isparta merkezdeki Nil Pide Salonu buradaki lezzet durağımızdır. NE ÜRETİR:El dokuması hâli, kilim, gül yetiştiriciliği, gül yağı, elma, kiraz, koyun ve keçi yetiştiriciliği, su ürünleri üretimi. Sanayi açısından da gıda maddeleri sanayi, tekstil-giyim ve deri sanayi, orman ve orman ürünleri sanayi, taş ve toprağa dayalı sanayi, metal işleme, makine ve teçhizat sanayi, kozmetik sanayisini sayabiliriz.
ISPARTA İLİ GENEL TANITIMI haberi 18 Ekim 2016 00:00 tarihinde FirmaRehberim.com kaynak gösterilerek  kategorisine, ilgili firma Isparta Valiliği adına Isparta / Isparta Merkez muhabirimiz Mehmet Katırcıoğlu tarafından Isparta Nakliye sektörüne eklenmiş olup  2349 kişi tarafından okunmuş 1 kişi tarafından beğenilip 0 kişi tarafından beğenilmemiştir. İletişim Bilgileri için Lütfen Tıklayın!
Haberi Beğendiniz mi?
Okunma
Kategori
İlgili Firma
İlgili Sektör
ISPARTA İLİ GENEL TANITIMI haberi, Isparta Isparta Merkez Haberleri Isparta ili Isparta Merkez ilçesi mahallesinde kategorisinde yer almakta olup 2024 yılı içerisinde 2349 kişi tarafından ziyaret edilmiştir.
ISPARTA+İLİ+GENEL+TANITIMI Haberin+Detayları+için+Tıklayın!
Bizi Beğendiysen Sayfanda Paylaş ve Oy Ver!
ISPARTA İLİ GENEL TANITIMI Haberin Detayları için Lütfen Tıklayın! Son Dakika Isparta Haberleri Firma Rehberim Sayfasını Ben Beğendim. Size de Tavsiye Ederim! 27 Nisan 2024 Cumartesi 09:07 https://firmarehberim.com/haber/tumu/isparta-ili-genel-tanitimi-26712 #ISPARTA #İLİ #GENEL #TANITIMI #Haberin #Detayları #için #Lütfen #Tıklayın! #Son #Dakika #Isparta #Haberleri #Firma #Rehberim #ISPARTAİLİ #İLİGENEL #GENELTANITIMI #ISPARTAİLİGENELTANITIMI #HaberinDetayları #Detaylarıiçin #içinLütfen #LütfenTıklayın! #Tıklayın! #HaberinDetaylarıiçinLütfenTıklayın!

Güncel Son Haberleri googlepng

Kayıtlı haber bulunamadı.
Isparta İli Genel Tanitimi Haberi için Talep, Öneri ve Şikayetlerinizi Bize Lütfen Bildirin!
Isparta İli Genel Tanitimi için Sıkça Sorulan Sorular
Isparta İli Genel Tanitimi En Gücel Haberler
Isparta İli Genel Tanitimi Türkiye'de Hangi Bölgede Hizmet Veriyor?
Isparta İli Genel Tanitimi Firma Rehberi Nerde?
Isparta İli Genel Tanitimi Ücretsiz Haber Nasıl Eklenir?
Isparta İli Genel Tanitimi Haber Hangi Tarihte Eklemiştir?
Isparta İli Genel Tanitimi En Popüler Haber Listesi Nerede?
Isparta İli Genel Tanitimi Haberi İle Nasıl İletişim Kurabilirim?
Isparta İli Genel Tanitimi İçin Yapılan Son Dakika Haberleri Varmı?
Isparta İli Genel Tanitimi Sayfasına Kaç Yıldız Puan Verilmiş, Nasıl Yıldız Puan Verebilirim?
Isparta İli Genel Tanitimi Son Güncellemeleri Neler?
Isparta İli Genel Tanitimi Sosyal Medya Hesapları, Facebook, İnstagram, Twitter, YouTube Sayfaları Nelerdir?
Isparta İli Genel Tanitimi Google, Yandex, Bing, Yahoo Arama motorlarından Ne Kadar Ziyaret Ediliyor?
Isparta İli Genel Tanitimi Sayfamız Google, Yandex, Bing, Yahoo Arama Motorları Sıralamasında Kaçıncı Sırada?