AVUKATLAR Güvenlik paketine hayır demek için TBMM'deydi googlepng

Hatay Baro başkanı Av.Ekrem Dönmez İç güvenlik paketine hayır demek için TBMM'deydi.
AVUKATLAR+Güvenlik+paketine+hayır+demek+için+TBMM+#39;deydi Haberin+Detayları+için+Tıklayın!

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Avukat Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, Yönetim Kurulu üyeleri ve Hatay Baro Başkanı Av.Ekrem Dönmez'inde aralarında olduğu baro başkanları, kamuoyunda “İç Güvenlik Paketi” olarak anılan torba yasa teklifi hakkında meclisteki grup başkanvekillikleri ile görüşerek basına açıklama yaptı. İç Güvenlik Paketi ile Türkiye'de adı konulmamış bir sıkıyönetim ilan edileceğini söyleyen TBB Başkanı Feyzioğlu şöyle konuştu:  1- İç Güvenlik Torba Yasa Teklifi ile Türkiye’de adı konulmamış bir sıkıyönetim ilan edilmektedir.   2- Yargı kararı olmadan, telefon dinlemelerin ve üst aramaların önü, keyfi bir şekilde açılmaktadır. 3- Yargı mercii olarak ise Ankara’da bir hâkim olağanüstü yetkilerle görevlendirilmektedir.  4- Yargı kararı olmadan polise kişileri 48 saat gözaltına alma yetkisi verilmektedir. 5- Vali ve kaymakama gözaltına alma yetkisi tanınmakta ve mülki amirler adli soruşturmada savcının üzerinde konumlandırılmaktadır.  6- Polisin keyfi şekilde sıktığı, öldürücü etkileri olabilen biber gazından canını korumak için ağzını yüzünü bezle örten kişilerin terör örgütü üyeliği ile suçlanması muhtemel hale getirilmektedir.7- Polisimize ve askerimize; tuğlayla, molotof kokteyliyle, taşla, sopayla saldırılmasını asla kabul etmeyiz. Ancak mevcut kanunlar, zaten bu sayılanların silah olarak değerlendirilmesine izin vermekte ve meşru müdafaa durumunda orantılı güç kullanılması yetkisini tanımaktadır. Dolayısıyla “molotof kokteylini ve sair bazı araçları silah haline getiriyoruz” açıklamaları gerçeği perdelemeyi amaçlamaktadır. Çarpıcı gerçek, yürütme organına yargı yetkisi verilmekte ve böylece temel hak ve hürriyetlerin kullanılamaz hale getirilmekte olduğudur. 8- Bu yasa teklifi ile Türkiye’nin demokratikleşme yolculuğunun bütün durakları ve bugüne kadar çekilen ızdıraplarla sağlanan gelişmeler hiçe sayılmaktadır. Öyle ki 1215 yılında kabul edilen Magna Carta’nın bile bazı açılardan gerisine düşülmektedir. Aklı selimin galip gelmesini ve teklifin geri çekilmesini diliyor; siyasi iktidarın ülkeyi yönetilemez hale getirerek ateşe atmamasını umut ediyoruz. Her ne olursa olsun demokrasi ve adalet mücadelemiz kararlılıkla devam edecektir. Eninde sonunda özgürlük ve demokrasi kazanacaktır.
AVUKATLAR Güvenlik paketine hayır demek için TBMM'deydi haberi 12 Şubat 2015 00:00 tarihinde FirmaRehberim.com kaynak gösterilerek Yerel kategorisine, ilgili firma Hatay /  4524 kişi tarafından okunmuş 0 kişi tarafından beğenilip 0 kişi tarafından beğenilmemiştir. İletişim Bilgileri için Lütfen Tıklayın!
Haberi Beğendiniz mi?
Okunma
Kategori
Şehir
AVUKATLAR Güvenlik paketine hayır demek için TBMM'deydi haberi, Hatay Yerel Haberleri Hatay ili ilçesi mahallesinde Yerel kategorisinde yer almakta olup 2024 yılı içerisinde 4524 kişi tarafından ziyaret edilmiştir.
AVUKATLAR+Güvenlik+paketine+hayır+demek+için+TBMM+#39;deydi Haberin+Detayları+için+Tıklayın!
Bizi Beğendiysen Sayfanda Paylaş ve Oy Ver!

Güncel Son Yerel Haberleri googlepng

Oyuncaklar, Hatay'da Depremzede çocuklara Ulaştırıldı

Almanya'nın Dortmund kentinde faaliyet gösteren Çukurova e.V. Dortmund Derneği, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Hatay'da depremzede çocuklara oyuncak dağıttı.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 24 Nisan 2024 19:03
Depremlerde hayatını kaybeden çocuklar 23 Nisan’da unutulmadı

Hatay'da, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında, depremlerde hayatını kaybeden çocukların mezarları ziyaret edildi.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 24 Nisan 2024 17:54
Medeniyetler Korosu Ödül Töreninde Sahne Aldı

2019 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı Özel Ödülünü alarak gururumuz olan ilimizin marka değeri Antakya Medeniyetler Korosu , Kültür ve Turizm Bakanlığı 2022 Özel Ödül töreninde sahne aldı. Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'nın tarihi salonunda düzenlenen törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Eşi Emine Erdoğan, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Kültür ve Turizm Bakanlığı 2022 Özel Ödülünü alan kurum ve kuruluşlar katıldı.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 27 Ocak 2023 13:53
Hatay’da ekmek fiyatları zamlandı

Hatay Fırıncılar Odası’ndan alınan bilgiye göre, 210 gram ekmeğin 5 TL’den satışa sunulacağı belirtildi.

Nejla Çetinoğlu | 14 Ocak 2023 15:11
BAŞKAN SAVAŞ’TAN RAS-EL SENİ MESAJI

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Miladi takvime göre 14 Ocak’a denk gelen ve Alevi vatandaşların yeni yıl olarak kutladığı ‘Ras-el Seni’ bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 14 Ocak 2023 13:23
HGC YÖNETİMİNDEN PROTOKOL ZİYARETLERİ

Hatay Gazeteciler Cemiyeti (HGC) Başkanı Nihat Mazmanoğlu ve Yönetim Kurulu Üyeleri, protokol ziyareti kapsamında sırasıyla Hatay Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Ataman, Antakya Kaymakamı Mustafa Harputlu, HESOB Başkanı Abdulkadir Teksöz, ATSO Başkanı Hikmet Çinçin ve ATB Başkanı Ali Celal Mursaloğlu’nu makamlarında ziyaret ettiler.

Mehmet Katırcıoğlu | 06 Ocak 2023 14:37
DEVA Defne’den Başkan Güzel’e ziyaret

Demokrasi ve Atılım Partisi Defne İlçe Başkanı Av. Nidal Hüzmeli ve beraberindeki heyet Defne Belediye Başkanı İbrahim Güzel’i makamında ziyaret etti.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 06 Ocak 2023 14:34
KIRIKHAN BELEDİYESİ YILIN İLK BELEDİYE MECLİS OLAĞAN TOPLANTISINI YAPTI

Kırıkhan Belediyesi 2023 Yılının Ocak ayı olağan toplantısını Belediye Başkanı Ayhan Yavuz’un başkanlığında gerçekleştirdi.

Mehmet Katırcıoğlu | 06 Ocak 2023 14:26
UKUD’UN 3. GENEL KURULU GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Hatay’da 6 yıl önce kurulan Uluslararası Kültürler Derneği’nin(UKUD) 3. Olağan Genel Kurulu yapıldı. Mevcut Başkan Adnan Taş güven tazeleyerek yeniden başkan seçildi.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 04 Ocak 2023 16:49
SAADET PARTİSİ HATAY’DA SAHADA

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Şerafettin Kılıç, GİK Üyeleri, Çelebi Keyhıdır, Doç. Dr. Necmettin Çalışkan, Soner Çontar, Necati Eroğlu, Hayri Kamalı ve Hatay İl Başkanı Mustafa Eğe ilçe teşkilatlarıyla beraber Hatay’da yerel basın, belediye başkanları, Ticaret ve Sanayi Odası, Ziraat odası, muhtarlar, STK temsilcileri, hasta ve esnaf ziyaretleri gerçekleştirerek vatandaşların sorunlarını dinledi.

Nejla Çetinoğlu | 04 Ocak 2023 16:25
Avukatlar Güvenlik Paketine Hayır Demek Için Tbmm&Amp;#39;Deydi Haberi için Talep, Öneri ve Şikayetlerinizi Bize Lütfen Bildirin!
Avukatlar Güvenlik Paketine Hayır Demek Için Tbmm&Amp;#39;Deydi için Sıkça Sorulan Sorular
Avukatlar Güvenlik Paketine Hayır Demek Için Tbmm&Amp;#39;Deydi En Gücel Haberler
Avukatlar Güvenlik Paketine Hayır Demek Için Tbmm&Amp;#39;Deydi Türkiye'de Hangi Bölgede Hizmet Veriyor?
Avukatlar Güvenlik Paketine Hayır Demek Için Tbmm&Amp;#39;Deydi Firma Rehberi Nerde?
Avukatlar Güvenlik Paketine Hayır Demek Için Tbmm&Amp;#39;Deydi Ücretsiz Haber Nasıl Eklenir?
Avukatlar Güvenlik Paketine Hayır Demek Için Tbmm&Amp;#39;Deydi Haber Hangi Tarihte Eklemiştir?
Avukatlar Güvenlik Paketine Hayır Demek Için Tbmm&Amp;#39;Deydi En Popüler Haber Listesi Nerede?
Avukatlar Güvenlik Paketine Hayır Demek Için Tbmm&Amp;#39;Deydi Haberi İle Nasıl İletişim Kurabilirim?
Avukatlar Güvenlik Paketine Hayır Demek Için Tbmm&Amp;#39;Deydi İçin Yapılan Son Dakika Haberleri Varmı?
Avukatlar Güvenlik Paketine Hayır Demek Için Tbmm&Amp;#39;Deydi Sayfasına Kaç Yıldız Puan Verilmiş, Nasıl Yıldız Puan Verebilirim?
Avukatlar Güvenlik Paketine Hayır Demek Için Tbmm&Amp;#39;Deydi Son Güncellemeleri Neler?
Avukatlar Güvenlik Paketine Hayır Demek Için Tbmm&Amp;#39;Deydi Sosyal Medya Hesapları, Facebook, İnstagram, Twitter, YouTube Sayfaları Nelerdir?
Avukatlar Güvenlik Paketine Hayır Demek Için Tbmm&Amp;#39;Deydi Google, Yandex, Bing, Yahoo Arama motorlarından Ne Kadar Ziyaret Ediliyor?
Avukatlar Güvenlik Paketine Hayır Demek Için Tbmm&Amp;#39;Deydi Sayfamız Google, Yandex, Bing, Yahoo Arama Motorları Sıralamasında Kaçıncı Sırada?