Daha Güvenli Yarınlar İçin Kentsel Dönüşüm googlepng

Kentsel Dönüşüm Projesi Kırıkhan İlçemizden Başlatıldı 

Ülke genelinde  başlatılan Kentsel Dönüşüm Projesi askeri lojmanın yıkımı ile başladı.

Daha+Güvenli+Yarınlar+İçin+Kentsel+Dönüşüm Haberin+Detayları+için+Tıklayın!

Yıkım dolayısı ile düzenlenen törende konuşan Vali  Lekesiz, ‘Bugün Sayın Başbakanımızın startını vereceği ve 33 ilde 150 binanın aynı anda yıkımına başlanacak olan büyük bir dönüşümün ilk adımını atıyoruz. Bu vesileyle yapılacak olan kentsel dönüşümün ilimiz ve ülkemiz için hayırlı olmasını dilerim.’dedi.  Kentsel Dönüşüm Projesi’nin, ilimiz ve ülkemiz için  bu alanda yapılan devrim niteliğinde bir yenilik olduğuna dikkat çeken Lekesiz, ‘Bu fırsattan il ve ilçeler olarak en iyi şekilde yararlanmamızda büyük faydalar var.’dedi.  İlimizde ilk aşamada 3 adet kamu binası yıkımının gerçekleşeceğini kaydeden Lekesiz, ‘Yaranın sarılması, tedavi edilmesi yerine, yaranın ortaya çıkmaması anlayışının kazandırılması fevkalade önemli. İşte burada da bu Kanun’la beraber getirilen yeniliklerle ve reformla büyük afetler olup can ve mal kaybı yaşandıktan sonra yaraların sarılması yerine, önceliğimiz can kayıpları yaşanmadan tedbir alınması halidir.’ dedi.  Lekesiz, ‘Yarınların şehirlerinin her yönüyle daha yaşanabilir ve sürdürülebilir olmasına katkıda bulunmak, kaçak yapılaşmayı engellemek, olası tüm doğal afet risklerini de bertaraf edecek şekilde şehirlerimizin yeniden fenni ve sıhhi standartlara haiz bir şekilde yapılandırılması amacıyla projenin ilimizdeki başlangıcını buradan yapıyoruz.’şeklinde konuştu.    Riskli alan ve riskli yapı tespit çalışmalarının başlatılması yönündeki Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın konuya ilişkin talimatının tüm Mahalli İdarelerimize iletildiğini, çalışmalar tamamlandığında Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından belediyelerimizce tespit edilen riskli alan tespitlerinin Çevre ve Şehircilik Bakanlığımıza ailetileceğini, Bakanlığımız tarafından yapılacak değerlendirmeler neticesinde konunun Bakanlar Kurulu’na sunulacağını hatırlatan Vali Lekesiz; ‘Bakanlar Kurulu tarafından riskli alan olarak belirlenen alanlarda, riskli yapı olarak tespit edilen yapı için yenilenme şeklinde dönüşüm çalışmaları Mahalli İdareler tarafından yapılacaktır. Riskli yapı tespitleri öncelikli malikler tarafından, Bakanlıkça lisanslandırılan kuruluşlara yaptırılacaktır. 6306 sayılı Kanun’da riskli yapıların tespiti için yetki verilen kuruluşların arasında ilimizden Hatay İl Özel İdaresi, Antakya Belediye Başkanlığı, Mustafa Kemal Üniversitesi, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü bulunuyor.’dedi.  Vali Lekesiz, vatandaşlarımızın Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Dönüşüm Projeleri özel hesabından tespit kredisi, yıkım kredisi, güçlendirme kredisi, enkaz kaldırma ve yenileme kredilerinden yararlanabileceklerini de sözlerine ekledi.  Çevre ve Şehircilik İl Müdürü M. Melik Kara’nın da konu ile ilgili olarak bilgi verdiği törende daha sonra askeri lojmanın yıkımı için ilk kepçe vuruldu.  Törene, Vali Yardımcısı H. Volkan Köksal, Kırıkhan Kaymakamı F.Fikret Çelik, Antakya Belediye Başkan Vekili H.İbrahim Yelkaya, İlçe Garnizon Komutanı Piyade Yarbay Ragıp Taygan, İl Müdürleri ile vatandaşlar katıldı.
Daha Güvenli Yarınlar İçin Kentsel Dönüşüm haberi 07 Ekim 2012 00:00 tarihinde FirmaRehberim.com kaynak gösterilerek Yerel kategorisine, ilgili firma Hatay /  27528 kişi tarafından okunmuş 0 kişi tarafından beğenilip 0 kişi tarafından beğenilmemiştir. İletişim Bilgileri için Lütfen Tıklayın!
Haberi Beğendiniz mi?
Okunma
Kategori
Şehir
Daha Güvenli Yarınlar İçin Kentsel Dönüşüm haberi, Hatay Yerel Haberleri Hatay ili ilçesi mahallesinde Yerel kategorisinde yer almakta olup 2024 yılı içerisinde 27528 kişi tarafından ziyaret edilmiştir.
Daha+Güvenli+Yarınlar+İçin+Kentsel+Dönüşüm Haberin+Detayları+için+Tıklayın!
Bizi Beğendiysen Sayfanda Paylaş ve Oy Ver!
Daha Güvenli Yarınlar İçin Kentsel Dönüşüm Haberin Detayları için Lütfen Tıklayın! Son Dakika Hatay Haberleri Firma Rehberim Sayfasını Ben Beğendim. Size de Tavsiye Ederim! 15 Mayıs 2024 Çarşamba 23:10 https://firmarehberim.com/haber/yerel/daha-guvenli-yarinlar-icin-kentsel-donusum--14283?id=14283&sayfa=10 #Daha #Güvenli #Yarınlar #İçin #Kentsel #Dönüşüm #Haberin #Detayları #için #Lütfen #Tıklayın! #Son #Dakika #Hatay #Haberleri #Firma #Rehberim #DahaGüvenli #GüvenliYarınlar #Yarınlarİçin #İçinKentsel #KentselDönüşüm #DahaGüvenliYarınlarİçinKentselDönüşüm #HaberinDetayları #Detaylarıiçin #içinLütfen #LütfenTıklayın! #Tıklayın! #HaberinDetaylarıiçinLütfenTıklayın!

Güncel Son Yerel Haberleri googlepng

Türk Polisi 177 Yaşında

Hatay Valisi Rahmi Doğan, Türk Polis Teşkilatı’nın 177. Kuruluş yıldönümü ve Polis Haftası münasebetiyle Hatay Polis Meslek Eğitim Merkezi (POMEM) Müdürü Mehmet Işık, Hatay İl Emniyet Müdürü Ahmet Arıbaş’ı ve beraberindeki polislerimizi makamında kabul etti.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 09 Nisan 2022 13:07
Reyhanlı’da Alparslan Türkeş Parkı Açıldı

Ülkü Ocakları Hatay İl Başkanlığının himayesinde Reyhanlı Ülkü Ocaklarının çalışmaları ile Ülkücü hareketin Lideri Başbuğ Alparslan Türkeş'in vefatının 25.yılında Reyhanlı Alparslan Türkeş Parkı açıldı.

Erkan Mutlu İnan | 09 Nisan 2022 12:45
Başkan Döner Uzun Çarşı Esnafını Ziyaret Etti

Ülkü Ocakları Hatay İl Başkanı Alihan Döner beraberindeki heyet ile birlikte tarihi uzun çarşı esnafını ziyaret etti.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 09 Nisan 2022 12:09
Kırgızistan ve Hatay Arasında Gönül Köprüsü Kuruldu

Dost ve kardeş ülke Kırgızistan’dan Hatay’a gelen heyet, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret ederek, iki ülke arasında ticari, kültürel ve sosyal ilişkilerin güçlendirilmesi için temasta bulundular.

Mehmet Katırcıoğlu | 09 Nisan 2022 11:59
Eski Atatürk Stadı alanı yeşil alan kalmalı

Hatay Akademik Meslek Odaları Koordinasyon Kurulu (HAMOK), eski Atatürk Stadyumu alanında hiçbir yapının yapılmaması için açıklamada bulundu.

İkan Alkan Düşyolu | 09 Nisan 2022 11:53
Hataydan 6 öğretmen İspanya da Erasmus projesine katıldı

Belen Kaymakamlığı Ortaklığında; Erasmus+ KA227 “restART for ART” Projesi 4. Faaliyeti İspanya’da gerçekleştirildi.

Gamze Kumlu Melodi Radyo | 09 Nisan 2022 11:41
AKİB in ihracatı ilk çeyrekte 4,7 milyar doları aştı

Akdeniz İhracatçı Birlikleri (AKİB) 2022 yılının ilk çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 46 artışla 4 milyar 720 milyon dolarlık ihracata imza attı.

Mehmet Katırcıoğlu | 09 Nisan 2022 10:43
Defne Kaymakamı İlçe Emniyet Müdürünü kabul etti

Defne Kaymakamı Nevzat Şengök, Türk Polis Teşkilatının 177. Kuruluş yıldönümü nedeniyle Defne İlçe Emniyet Müdürü ve personelini kabul etti.

Erkan Mutlu İnan | 09 Nisan 2022 10:38
HEDEFİMİZ GÜZEL AHLAK

Mübarek ramazan ayında Orucun kazandırdıklarına değinen Saadet Partisi GİK üyesi Doç. Dr. Necmettin Çalışkan, İnsanlığa gönderilen son ve kemale ermiş bir hayat nizamı olarak İslam, insani kaideleri yüksek titizlikle içerisinde barındıran bir dindir. “Din, güzel ahlaktır.” Dedi.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 09 Nisan 2022 10:22
Şehit Ailelerimiz İle Gazilerimiz Onuruna İftar

Hatay Valisi Rahmi Doğan, eşi Gülden Gülüzar Doğan hanımefendi ile birlikte Hatay Valiliğinin himayelerinde Türk Polis Teşkilatımızın 177. kuruluş yıldönümü münasebetiyle şehit ailelerimizin ve gazilerimizin onuruna düzenlenen iftar yemeğine katıldı.

Mehmet Katırcıoğlu | 09 Nisan 2022 10:16
Daha Güvenli Yarınlar İçin Kentsel Dönüşüm Haberi için Talep, Öneri ve Şikayetlerinizi Bize Lütfen Bildirin!
Daha Güvenli Yarınlar İçin Kentsel Dönüşüm için Sıkça Sorulan Sorular
Daha Güvenli Yarınlar İçin Kentsel Dönüşüm En Gücel Haberler
Daha Güvenli Yarınlar İçin Kentsel Dönüşüm Türkiye'de Hangi Bölgede Hizmet Veriyor?
Daha Güvenli Yarınlar İçin Kentsel Dönüşüm Firma Rehberi Nerde?
Daha Güvenli Yarınlar İçin Kentsel Dönüşüm Ücretsiz Haber Nasıl Eklenir?
Daha Güvenli Yarınlar İçin Kentsel Dönüşüm Haber Hangi Tarihte Eklemiştir?
Daha Güvenli Yarınlar İçin Kentsel Dönüşüm En Popüler Haber Listesi Nerede?
Daha Güvenli Yarınlar İçin Kentsel Dönüşüm Haberi İle Nasıl İletişim Kurabilirim?
Daha Güvenli Yarınlar İçin Kentsel Dönüşüm İçin Yapılan Son Dakika Haberleri Varmı?
Daha Güvenli Yarınlar İçin Kentsel Dönüşüm Sayfasına Kaç Yıldız Puan Verilmiş, Nasıl Yıldız Puan Verebilirim?
Daha Güvenli Yarınlar İçin Kentsel Dönüşüm Son Güncellemeleri Neler?
Daha Güvenli Yarınlar İçin Kentsel Dönüşüm Sosyal Medya Hesapları, Facebook, İnstagram, Twitter, YouTube Sayfaları Nelerdir?
Daha Güvenli Yarınlar İçin Kentsel Dönüşüm Google, Yandex, Bing, Yahoo Arama motorlarından Ne Kadar Ziyaret Ediliyor?
Daha Güvenli Yarınlar İçin Kentsel Dönüşüm Sayfamız Google, Yandex, Bing, Yahoo Arama Motorları Sıralamasında Kaçıncı Sırada?