DEFNE YAPRAĞI KÖYLÜLERİN GELİR KAPISI OLDU googlepng

HATAY'IN YAYLADAĞI İLÇESİNDE KÖYLÜ KADINLARIN TOPLADIĞI 800 TON DEFNE YAPRAĞI KURUTULARAK, SABUN, YAĞ VE İLAÇ FABRİKALARINA GÖNDERİLİYOR 
DEFNE+YAPRAĞI+KÖYLÜLERİN+GELİR+KAPISI+OLDU+ Haberin+Detayları+için+Tıklayın!

İlaç, kozmetik, sabun ve yağ sanayisi açısından önemli bir bitki olan defne, Hatay'da köylülerin geçim kaynağı oldu.      Hatay'ın Yayladağı ilçesinde kurulan ve 15 yıldan bu yana köylülerin çalıştığı işletmede, yılda 800 ton defne toplanıp kurutularak, başta İzmir olmak üzere Türkiye genelindeki fabrikalara gönderiliyor.      İşletme sahibi Mustafa Kına, AA muhabirine yaptığı açıklamada, baba mesleği olan defne toplayıcılığını öğretmenlikten emekli olduktan sonra yapmaya başladığını söyledi.      Kurduğu tesiste, köylüler tarafından toplanan defne yaprağını özenle kuruttuklarını, daha sonra ihracat yapan firma ile sabun, yağ ve ilaç fabrikalarına gönderdiklerini ifade eden Kına, şöyle devam etti:      ''Yağ, baharat, sabun sanayisi başta olmak üzere ilaç ve kozmetik ürünlerinin yapımında tercih edilen defne, köylülerimiz için önemli bir gelir kapısı. Bölgemizde doğal olarak yetişen ve her mevsim yeşil kalan ağacın yaprakları çok sayıda köylünün ekonomik kazancı. Köylüler, topladıkları yaprakları işletmemize getirerek kilosunu 1 TL'den satıyor. Daha sonra işletmemizde çalışan işçilerimiz bunları dallarından özenle ayırıp kurutuyor. Bu yaprakları İzmir başta olmak üzere çeşitli illere gönderiyoruz. Sezonda yaklaşık 500 köylü defne yaprağıyla ev bütçesine katkı sağlıyor.''      Yılda yaklaşık 800 ton defne yaprağı kurutarak diğer illere gönderdiklerini vurgulayan Kına, bu konuda ihracat yapmayı hedeflediğini söyledi.      Mayıs ve haziran ayları hariç her mevsim defne yaprağının toplandığını belirten Kına, köylülerden satın aldığı ürünü kilosu 1,5 dolara diğer illerdeki alıcılara sattığını kaydetti.      Defnenin yanı sıra son yıllarda kekik ve adaçayı da satın alarak ihracata gönderdiklerinin altını çizen Kına, ''Bölgemiz defnenin yanı sıra kekik ve adaçayı yönünden de çok zengin. Köylülerin topladığı kekik ve adaçayını satın alarak Ürdün'e gönderiyoruz. Yılda ortalama 50 ton gönderdiğimiz ürünler sayesinde hem ilçemizin adını duyuruyoruz hem de köylü kadınların aile bütçesine katkı sağlamasına destek oluyoruz'' diye konuştu.           - DEFNE SAYESİNDE GEÇİMLERİNİ SAĞLIYORLAR -           Feride Demirci (60), çiftçilik yapan eşinin 2 yıl önce felç olduğunu ve bu nedenle defne kurutma tesisinde çalışmaya başladığını söyledi.      Defne sayesinde evinin ihtiyaçlarını karşıladığını ifade eden Demirci, günde 8 saat çalışarak kimseye muhtaç olmadan yaşadığını kaydetti.      Yadigar Demirci (41) ise eşi cezaevinde olduğu için iki çocuğunun eğitimini sürdürebilmesi için defne işinde 2 aydan bu yana çalıştığını, günde aldığı 20 TL ücret sayesinde evine ekmek götürebildiğini belirtti.      Yaklaşık 10 yıldan bu yana defne toplayarak kurutan 65 yaşındaki Döne Evcil de, daha önce tütün ektiğini söyledi.      Tütünün para etmemesi nedeniyle defne işine girdiğini belirten Evcil, altı çocuğunu bu iş sayesinde evlendirdiğini ifade etti.
DEFNE YAPRAĞI KÖYLÜLERİN GELİR KAPISI OLDU haberi 10 Kasım 2010 00:00 tarihinde FirmaRehberim.com kaynak gösterilerek Yerel kategorisine, ilgili firma Hatay /  39740 kişi tarafından okunmuş 0 kişi tarafından beğenilip 0 kişi tarafından beğenilmemiştir. İletişim Bilgileri için Lütfen Tıklayın!
Haberi Beğendiniz mi?
Okunma
Kategori
Şehir
DEFNE YAPRAĞI KÖYLÜLERİN GELİR KAPISI OLDU haberi, Hatay Yerel Haberleri Hatay ili ilçesi mahallesinde Yerel kategorisinde yer almakta olup 2024 yılı içerisinde 39740 kişi tarafından ziyaret edilmiştir.
DEFNE+YAPRAĞI+KÖYLÜLERİN+GELİR+KAPISI+OLDU+ Haberin+Detayları+için+Tıklayın!
Bizi Beğendiysen Sayfanda Paylaş ve Oy Ver!
DEFNE YAPRAĞI KÖYLÜLERİN GELİR KAPISI OLDU Haberin Detayları için Lütfen Tıklayın! Son Dakika Hatay Haberleri Firma Rehberim Sayfasını Ben Beğendim. Size de Tavsiye Ederim! 09 Mayıs 2024 Perşembe 00:56 https://firmarehberim.com/haber/yerel/defne-yapragi-koylulerin-gelir-kapisi-oldu--1843 #DEFNE #YAPRAĞI #KÖYLÜLERİN #GELİR #KAPISI #OLDU #Haberin #Detayları #için #Lütfen #Tıklayın! #Son #Dakika #Hatay #Haberleri #Firma #Rehberim #DEFNEYAPRAĞI #YAPRAĞIKÖYLÜLERİN #KÖYLÜLERİNGELİR #GELİRKAPISI #KAPISIOLDU #DEFNEYAPRAĞIKÖYLÜLERİNGELİRKAPISIOLDU #HaberinDetayları #Detaylarıiçin #içinLütfen #LütfenTıklayın! #Tıklayın! #HaberinDetaylarıiçinLütfenTıklayın!

Güncel Son Yerel Haberleri googlepng

Oyuncaklar, Hatay'da Depremzede çocuklara Ulaştırıldı

Almanya'nın Dortmund kentinde faaliyet gösteren Çukurova e.V. Dortmund Derneği, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Hatay'da depremzede çocuklara oyuncak dağıttı.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 24 Nisan 2024 19:03
Depremlerde hayatını kaybeden çocuklar 23 Nisan’da unutulmadı

Hatay'da, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında, depremlerde hayatını kaybeden çocukların mezarları ziyaret edildi.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 24 Nisan 2024 17:54
Medeniyetler Korosu Ödül Töreninde Sahne Aldı

2019 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı Özel Ödülünü alarak gururumuz olan ilimizin marka değeri Antakya Medeniyetler Korosu , Kültür ve Turizm Bakanlığı 2022 Özel Ödül töreninde sahne aldı. Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'nın tarihi salonunda düzenlenen törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Eşi Emine Erdoğan, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Kültür ve Turizm Bakanlığı 2022 Özel Ödülünü alan kurum ve kuruluşlar katıldı.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 27 Ocak 2023 13:53
Hatay’da ekmek fiyatları zamlandı

Hatay Fırıncılar Odası’ndan alınan bilgiye göre, 210 gram ekmeğin 5 TL’den satışa sunulacağı belirtildi.

Nejla Çetinoğlu | 14 Ocak 2023 15:11
BAŞKAN SAVAŞ’TAN RAS-EL SENİ MESAJI

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Miladi takvime göre 14 Ocak’a denk gelen ve Alevi vatandaşların yeni yıl olarak kutladığı ‘Ras-el Seni’ bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 14 Ocak 2023 13:23
HGC YÖNETİMİNDEN PROTOKOL ZİYARETLERİ

Hatay Gazeteciler Cemiyeti (HGC) Başkanı Nihat Mazmanoğlu ve Yönetim Kurulu Üyeleri, protokol ziyareti kapsamında sırasıyla Hatay Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Ataman, Antakya Kaymakamı Mustafa Harputlu, HESOB Başkanı Abdulkadir Teksöz, ATSO Başkanı Hikmet Çinçin ve ATB Başkanı Ali Celal Mursaloğlu’nu makamlarında ziyaret ettiler.

Mehmet Katırcıoğlu | 06 Ocak 2023 14:37
DEVA Defne’den Başkan Güzel’e ziyaret

Demokrasi ve Atılım Partisi Defne İlçe Başkanı Av. Nidal Hüzmeli ve beraberindeki heyet Defne Belediye Başkanı İbrahim Güzel’i makamında ziyaret etti.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 06 Ocak 2023 14:34
KIRIKHAN BELEDİYESİ YILIN İLK BELEDİYE MECLİS OLAĞAN TOPLANTISINI YAPTI

Kırıkhan Belediyesi 2023 Yılının Ocak ayı olağan toplantısını Belediye Başkanı Ayhan Yavuz’un başkanlığında gerçekleştirdi.

Mehmet Katırcıoğlu | 06 Ocak 2023 14:26
UKUD’UN 3. GENEL KURULU GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Hatay’da 6 yıl önce kurulan Uluslararası Kültürler Derneği’nin(UKUD) 3. Olağan Genel Kurulu yapıldı. Mevcut Başkan Adnan Taş güven tazeleyerek yeniden başkan seçildi.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 04 Ocak 2023 16:49
SAADET PARTİSİ HATAY’DA SAHADA

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Şerafettin Kılıç, GİK Üyeleri, Çelebi Keyhıdır, Doç. Dr. Necmettin Çalışkan, Soner Çontar, Necati Eroğlu, Hayri Kamalı ve Hatay İl Başkanı Mustafa Eğe ilçe teşkilatlarıyla beraber Hatay’da yerel basın, belediye başkanları, Ticaret ve Sanayi Odası, Ziraat odası, muhtarlar, STK temsilcileri, hasta ve esnaf ziyaretleri gerçekleştirerek vatandaşların sorunlarını dinledi.

Nejla Çetinoğlu | 04 Ocak 2023 16:25
Defne Yapraği Köylülerin Gelir Kapisi Oldu Haberi için Talep, Öneri ve Şikayetlerinizi Bize Lütfen Bildirin!
Defne Yapraği Köylülerin Gelir Kapisi Oldu için Sıkça Sorulan Sorular
Defne Yapraği Köylülerin Gelir Kapisi Oldu En Gücel Haberler
Defne Yapraği Köylülerin Gelir Kapisi Oldu Türkiye'de Hangi Bölgede Hizmet Veriyor?
Defne Yapraği Köylülerin Gelir Kapisi Oldu Firma Rehberi Nerde?
Defne Yapraği Köylülerin Gelir Kapisi Oldu Ücretsiz Haber Nasıl Eklenir?
Defne Yapraği Köylülerin Gelir Kapisi Oldu Haber Hangi Tarihte Eklemiştir?
Defne Yapraği Köylülerin Gelir Kapisi Oldu En Popüler Haber Listesi Nerede?
Defne Yapraği Köylülerin Gelir Kapisi Oldu Haberi İle Nasıl İletişim Kurabilirim?
Defne Yapraği Köylülerin Gelir Kapisi Oldu İçin Yapılan Son Dakika Haberleri Varmı?
Defne Yapraği Köylülerin Gelir Kapisi Oldu Sayfasına Kaç Yıldız Puan Verilmiş, Nasıl Yıldız Puan Verebilirim?
Defne Yapraği Köylülerin Gelir Kapisi Oldu Son Güncellemeleri Neler?
Defne Yapraği Köylülerin Gelir Kapisi Oldu Sosyal Medya Hesapları, Facebook, İnstagram, Twitter, YouTube Sayfaları Nelerdir?
Defne Yapraği Köylülerin Gelir Kapisi Oldu Google, Yandex, Bing, Yahoo Arama motorlarından Ne Kadar Ziyaret Ediliyor?
Defne Yapraği Köylülerin Gelir Kapisi Oldu Sayfamız Google, Yandex, Bing, Yahoo Arama Motorları Sıralamasında Kaçıncı Sırada?