DEFNE YAPRAĞI KÖYLÜLERİN GELİR KAPISI OLDU googlepng

HATAY'IN YAYLADAĞI İLÇESİNDE KÖYLÜ KADINLARIN TOPLADIĞI 800 TON DEFNE YAPRAĞI KURUTULARAK, SABUN, YAĞ VE İLAÇ FABRİKALARINA GÖNDERİLİYOR 
DEFNE+YAPRAĞI+KÖYLÜLERİN+GELİR+KAPISI+OLDU+ Haberin+Detayları+için+Tıklayın!

İlaç, kozmetik, sabun ve yağ sanayisi açısından önemli bir bitki olan defne, Hatay'da köylülerin geçim kaynağı oldu.      Hatay'ın Yayladağı ilçesinde kurulan ve 15 yıldan bu yana köylülerin çalıştığı işletmede, yılda 800 ton defne toplanıp kurutularak, başta İzmir olmak üzere Türkiye genelindeki fabrikalara gönderiliyor.      İşletme sahibi Mustafa Kına, AA muhabirine yaptığı açıklamada, baba mesleği olan defne toplayıcılığını öğretmenlikten emekli olduktan sonra yapmaya başladığını söyledi.      Kurduğu tesiste, köylüler tarafından toplanan defne yaprağını özenle kuruttuklarını, daha sonra ihracat yapan firma ile sabun, yağ ve ilaç fabrikalarına gönderdiklerini ifade eden Kına, şöyle devam etti:      ''Yağ, baharat, sabun sanayisi başta olmak üzere ilaç ve kozmetik ürünlerinin yapımında tercih edilen defne, köylülerimiz için önemli bir gelir kapısı. Bölgemizde doğal olarak yetişen ve her mevsim yeşil kalan ağacın yaprakları çok sayıda köylünün ekonomik kazancı. Köylüler, topladıkları yaprakları işletmemize getirerek kilosunu 1 TL'den satıyor. Daha sonra işletmemizde çalışan işçilerimiz bunları dallarından özenle ayırıp kurutuyor. Bu yaprakları İzmir başta olmak üzere çeşitli illere gönderiyoruz. Sezonda yaklaşık 500 köylü defne yaprağıyla ev bütçesine katkı sağlıyor.''      Yılda yaklaşık 800 ton defne yaprağı kurutarak diğer illere gönderdiklerini vurgulayan Kına, bu konuda ihracat yapmayı hedeflediğini söyledi.      Mayıs ve haziran ayları hariç her mevsim defne yaprağının toplandığını belirten Kına, köylülerden satın aldığı ürünü kilosu 1,5 dolara diğer illerdeki alıcılara sattığını kaydetti.      Defnenin yanı sıra son yıllarda kekik ve adaçayı da satın alarak ihracata gönderdiklerinin altını çizen Kına, ''Bölgemiz defnenin yanı sıra kekik ve adaçayı yönünden de çok zengin. Köylülerin topladığı kekik ve adaçayını satın alarak Ürdün'e gönderiyoruz. Yılda ortalama 50 ton gönderdiğimiz ürünler sayesinde hem ilçemizin adını duyuruyoruz hem de köylü kadınların aile bütçesine katkı sağlamasına destek oluyoruz'' diye konuştu.           - DEFNE SAYESİNDE GEÇİMLERİNİ SAĞLIYORLAR -           Feride Demirci (60), çiftçilik yapan eşinin 2 yıl önce felç olduğunu ve bu nedenle defne kurutma tesisinde çalışmaya başladığını söyledi.      Defne sayesinde evinin ihtiyaçlarını karşıladığını ifade eden Demirci, günde 8 saat çalışarak kimseye muhtaç olmadan yaşadığını kaydetti.      Yadigar Demirci (41) ise eşi cezaevinde olduğu için iki çocuğunun eğitimini sürdürebilmesi için defne işinde 2 aydan bu yana çalıştığını, günde aldığı 20 TL ücret sayesinde evine ekmek götürebildiğini belirtti.      Yaklaşık 10 yıldan bu yana defne toplayarak kurutan 65 yaşındaki Döne Evcil de, daha önce tütün ektiğini söyledi.      Tütünün para etmemesi nedeniyle defne işine girdiğini belirten Evcil, altı çocuğunu bu iş sayesinde evlendirdiğini ifade etti.
DEFNE YAPRAĞI KÖYLÜLERİN GELİR KAPISI OLDU haberi 10 Kasım 2010 00:00 tarihinde FirmaRehberim.com kaynak gösterilerek Yerel kategorisine, ilgili firma Hatay /  39741 kişi tarafından okunmuş 0 kişi tarafından beğenilip 0 kişi tarafından beğenilmemiştir. İletişim Bilgileri için Lütfen Tıklayın!
Haberi Beğendiniz mi?
Okunma
Kategori
Şehir
DEFNE YAPRAĞI KÖYLÜLERİN GELİR KAPISI OLDU haberi, Hatay Yerel Haberleri Hatay ili ilçesi mahallesinde Yerel kategorisinde yer almakta olup 2024 yılı içerisinde 39741 kişi tarafından ziyaret edilmiştir.
DEFNE+YAPRAĞI+KÖYLÜLERİN+GELİR+KAPISI+OLDU+ Haberin+Detayları+için+Tıklayın!
Bizi Beğendiysen Sayfanda Paylaş ve Oy Ver!
DEFNE YAPRAĞI KÖYLÜLERİN GELİR KAPISI OLDU Haberin Detayları için Lütfen Tıklayın! Son Dakika Hatay Haberleri Firma Rehberim Sayfasını Ben Beğendim. Size de Tavsiye Ederim! 20 Mayıs 2024 Pazartesi 04:24 https://firmarehberim.com/haber/yerel/defne-yapragi-koylulerin-gelir-kapisi-oldu--1843?id=1843&sayfa=10 #DEFNE #YAPRAĞI #KÖYLÜLERİN #GELİR #KAPISI #OLDU #Haberin #Detayları #için #Lütfen #Tıklayın! #Son #Dakika #Hatay #Haberleri #Firma #Rehberim #DEFNEYAPRAĞI #YAPRAĞIKÖYLÜLERİN #KÖYLÜLERİNGELİR #GELİRKAPISI #KAPISIOLDU #DEFNEYAPRAĞIKÖYLÜLERİNGELİRKAPISIOLDU #HaberinDetayları #Detaylarıiçin #içinLütfen #LütfenTıklayın! #Tıklayın! #HaberinDetaylarıiçinLütfenTıklayın!

Güncel Son Yerel Haberleri googlepng

Türk Polisi 177 Yaşında

Hatay Valisi Rahmi Doğan, Türk Polis Teşkilatı’nın 177. Kuruluş yıldönümü ve Polis Haftası münasebetiyle Hatay Polis Meslek Eğitim Merkezi (POMEM) Müdürü Mehmet Işık, Hatay İl Emniyet Müdürü Ahmet Arıbaş’ı ve beraberindeki polislerimizi makamında kabul etti.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 09 Nisan 2022 13:07
Reyhanlı’da Alparslan Türkeş Parkı Açıldı

Ülkü Ocakları Hatay İl Başkanlığının himayesinde Reyhanlı Ülkü Ocaklarının çalışmaları ile Ülkücü hareketin Lideri Başbuğ Alparslan Türkeş'in vefatının 25.yılında Reyhanlı Alparslan Türkeş Parkı açıldı.

Erkan Mutlu İnan | 09 Nisan 2022 12:45
Başkan Döner Uzun Çarşı Esnafını Ziyaret Etti

Ülkü Ocakları Hatay İl Başkanı Alihan Döner beraberindeki heyet ile birlikte tarihi uzun çarşı esnafını ziyaret etti.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 09 Nisan 2022 12:09
Kırgızistan ve Hatay Arasında Gönül Köprüsü Kuruldu

Dost ve kardeş ülke Kırgızistan’dan Hatay’a gelen heyet, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret ederek, iki ülke arasında ticari, kültürel ve sosyal ilişkilerin güçlendirilmesi için temasta bulundular.

Mehmet Katırcıoğlu | 09 Nisan 2022 11:59
Eski Atatürk Stadı alanı yeşil alan kalmalı

Hatay Akademik Meslek Odaları Koordinasyon Kurulu (HAMOK), eski Atatürk Stadyumu alanında hiçbir yapının yapılmaması için açıklamada bulundu.

İkan Alkan Düşyolu | 09 Nisan 2022 11:53
Hataydan 6 öğretmen İspanya da Erasmus projesine katıldı

Belen Kaymakamlığı Ortaklığında; Erasmus+ KA227 “restART for ART” Projesi 4. Faaliyeti İspanya’da gerçekleştirildi.

Gamze Kumlu Melodi Radyo | 09 Nisan 2022 11:41
AKİB in ihracatı ilk çeyrekte 4,7 milyar doları aştı

Akdeniz İhracatçı Birlikleri (AKİB) 2022 yılının ilk çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 46 artışla 4 milyar 720 milyon dolarlık ihracata imza attı.

Mehmet Katırcıoğlu | 09 Nisan 2022 10:43
Defne Kaymakamı İlçe Emniyet Müdürünü kabul etti

Defne Kaymakamı Nevzat Şengök, Türk Polis Teşkilatının 177. Kuruluş yıldönümü nedeniyle Defne İlçe Emniyet Müdürü ve personelini kabul etti.

Erkan Mutlu İnan | 09 Nisan 2022 10:38
HEDEFİMİZ GÜZEL AHLAK

Mübarek ramazan ayında Orucun kazandırdıklarına değinen Saadet Partisi GİK üyesi Doç. Dr. Necmettin Çalışkan, İnsanlığa gönderilen son ve kemale ermiş bir hayat nizamı olarak İslam, insani kaideleri yüksek titizlikle içerisinde barındıran bir dindir. “Din, güzel ahlaktır.” Dedi.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 09 Nisan 2022 10:22
Şehit Ailelerimiz İle Gazilerimiz Onuruna İftar

Hatay Valisi Rahmi Doğan, eşi Gülden Gülüzar Doğan hanımefendi ile birlikte Hatay Valiliğinin himayelerinde Türk Polis Teşkilatımızın 177. kuruluş yıldönümü münasebetiyle şehit ailelerimizin ve gazilerimizin onuruna düzenlenen iftar yemeğine katıldı.

Mehmet Katırcıoğlu | 09 Nisan 2022 10:16
Defne Yapraği Köylülerin Gelir Kapisi Oldu Haberi için Talep, Öneri ve Şikayetlerinizi Bize Lütfen Bildirin!
Defne Yapraği Köylülerin Gelir Kapisi Oldu için Sıkça Sorulan Sorular
Defne Yapraği Köylülerin Gelir Kapisi Oldu En Gücel Haberler
Defne Yapraği Köylülerin Gelir Kapisi Oldu Türkiye'de Hangi Bölgede Hizmet Veriyor?
Defne Yapraği Köylülerin Gelir Kapisi Oldu Firma Rehberi Nerde?
Defne Yapraği Köylülerin Gelir Kapisi Oldu Ücretsiz Haber Nasıl Eklenir?
Defne Yapraği Köylülerin Gelir Kapisi Oldu Haber Hangi Tarihte Eklemiştir?
Defne Yapraği Köylülerin Gelir Kapisi Oldu En Popüler Haber Listesi Nerede?
Defne Yapraği Köylülerin Gelir Kapisi Oldu Haberi İle Nasıl İletişim Kurabilirim?
Defne Yapraği Köylülerin Gelir Kapisi Oldu İçin Yapılan Son Dakika Haberleri Varmı?
Defne Yapraği Köylülerin Gelir Kapisi Oldu Sayfasına Kaç Yıldız Puan Verilmiş, Nasıl Yıldız Puan Verebilirim?
Defne Yapraği Köylülerin Gelir Kapisi Oldu Son Güncellemeleri Neler?
Defne Yapraği Köylülerin Gelir Kapisi Oldu Sosyal Medya Hesapları, Facebook, İnstagram, Twitter, YouTube Sayfaları Nelerdir?
Defne Yapraği Köylülerin Gelir Kapisi Oldu Google, Yandex, Bing, Yahoo Arama motorlarından Ne Kadar Ziyaret Ediliyor?
Defne Yapraği Köylülerin Gelir Kapisi Oldu Sayfamız Google, Yandex, Bing, Yahoo Arama Motorları Sıralamasında Kaçıncı Sırada?