GERDEGAN BÖCEĞİ KAMUOYUNA YANLIŞ LANSE EDİLİYOR” googlepng

Amanoslar Çevre Koruma ve Dayanışma Derneği (AÇED) Başkanı Hasan Hüseyin Aksoy son günlerde kamu oyunda "90 bin dolarlık gergedan böceği" şeklinde çıkan haberlerin Amanoslar da bulunan geyik böceği ile bir ilgisinin olmadığını 90 bin dolar iddialarının da asılsız olduğunu belirtti.
GERDEGAN+BÖCEĞİ+KAMUOYUNA+YANLIŞ+LANSE+EDİLİYOR” Haberin+Detayları+için+Tıklayın!

Başkan Aksoy dünyada sadece Hatay'daki Amanos Dağları'nda yaşadığını belirttiği "Akbez Geyik Böceği" ne bir dönem Japonya'nın ilgi gösterdiğini ve 90 bin dolardan satıldığını bildiklerini belirtti...                   Hasan Hüseyin Aksoy Geyik Böceğinin Dünyaya açılmış ve tanınmış bir böcek olduğunu, özellikle Japonya’da çocukların böceklere karşı bir ilgilerinin bulunması, Japonların gözdesi haline geldiğini açıkladı. Derneklerinin kurulduğu günden bu yana bu böceğin Amanoslar’dan yurt dışına çıkışının yasaklanması için çaba sarf ettiklerini belirten Aksoy şunları kaydetti; “Dernek olarak bu böceğin yurt dışına kaçırılmasını engellemek için bir kaç yıldır mücadele verdik ve bunda da başarılı olduk.Amanos Dağları'nda yaşayan Akbez Geyik Böceği, en değerli böcek türlerinin başına yerleşti. Çocuk sahibi olamayan çiftler ise bu böceği çok sevdi. Çünkü bir inanışa göre, Geyik Böceği kurutulup yenildiği takdirde kadınların gebe kalmasına yardımcı oluyormuş. Bunu duyan ünlü bir Japon ilaç firması, soluğu Türkiye'de aldı ve Amanos dağlarından topladığı bir kaç böceği yurt dışına kaçırmış. Firma ayrıca böcekten esinlenerek hazırlanan çizgi filmin yapımcılığını da üstlendi. "Mushiking: King of the Beetles" (Böceklerin Kralı) adlı çizgi film ve Oyun kartları, kısa sürede büyük ilgi gördü. Başta Japonlar olmak üzere dünyanın dört bir yanındaki koleksiyoner ve araştırmacılar Hatay'a geldi. İligli birimleri uyardık. Son dönemde bu böceğin yurt dışına kaçırılışı önlendi" dedi.Amanoslar Çevre Koruma ve Dayanışma Derneği (AÇED) Başkanı Hasan Hüseyin Aksoy açıklamasında; “Geyik Böceği, dünyada bilinen 800 çeşidi arasında en değerlisi olarak gösteriliyor. Dünyada sadece Amanos Dağları'nda yaşıyor. 6 antenli ve boyları, 5-10 santimetre arasında değişiyor. Koleksiyon erlerin tanesine binlerce dolar ödediği Geyik Böceğinin 4 yıl önce korunması ve tanıtılması için hazırladığımız proje Dünya Bankası Küresel Çevre Fonundan 10 bin dolar maddi destek sağladı” dedi.Son dönemde yurt genelinde Geyik Böceğine benzediği bilinen Gerdagan Böceği’nin 90 bin dolarlık böcek şeklinde lanse edilerek ve kamuoyu oluşturulması ile bir anda yurt çapında çok sayıda kişi bu böceklerden toplayarak teslim edecek yer aramaya başladığı bilgisini aldığını ve Yurdun bir çok bölgesinden kendilerini da arandığını belirten Aksoy "Bu haberlerle insanlar yanlış beklentiler içine soktuğunu belirterek; “Bu böcek Türkiye'nin her yerinde yaşa-yan bir böcek. Bu böceğin herhangi bir değeri ya da kullanıldığı alan yoktur" dedi.  
GERDEGAN BÖCEĞİ KAMUOYUNA YANLIŞ LANSE EDİLİYOR” haberi 22 Temmuz 2015 00:00 tarihinde FirmaRehberim.com kaynak gösterilerek Yerel kategorisine, ilgili firma Hatay / muhabirimiz f tarafından  1276 kişi tarafından okunmuş 0 kişi tarafından beğenilip 0 kişi tarafından beğenilmemiştir. İletişim Bilgileri için Lütfen Tıklayın!
Haberi Beğendiniz mi?
Okunma
Kategori
Muhabir
Şehir
GERDEGAN BÖCEĞİ KAMUOYUNA YANLIŞ LANSE EDİLİYOR” haberi, Hatay Yerel Haberleri Hatay ili ilçesi mahallesinde Yerel kategorisinde yer almakta olup 2024 yılı içerisinde 1276 kişi tarafından ziyaret edilmiştir.
GERDEGAN+BÖCEĞİ+KAMUOYUNA+YANLIŞ+LANSE+EDİLİYOR” Haberin+Detayları+için+Tıklayın!
Bizi Beğendiysen Sayfanda Paylaş ve Oy Ver!
GERDEGAN BÖCEĞİ KAMUOYUNA YANLIŞ LANSE EDİLİYOR” Haberin Detayları için Lütfen Tıklayın! Son Dakika Hatay Haberleri Firma Rehberim Sayfasını Ben Beğendim. Size de Tavsiye Ederim! 01 Mayıs 2024 Çarşamba 03:03 https://firmarehberim.com/haber/yerel/gerdegan-bocegi-kamuoyuna-yanlis-lanse-ediliyor-22526 #GERDEGAN #BÖCEĞİ #KAMUOYUNA #YANLIŞ #LANSE #EDİLİYOR” #Haberin #Detayları #için #Lütfen #Tıklayın! #Son #Dakika #Hatay #Haberleri #Firma #Rehberim #GERDEGANBÖCEĞİ #BÖCEĞİKAMUOYUNA #KAMUOYUNAYANLIŞ #YANLIŞLANSE #LANSEEDİLİYOR” #GERDEGANBÖCEĞİKAMUOYUNAYANLIŞLANSEEDİLİYOR” #HaberinDetayları #Detaylarıiçin #içinLütfen #LütfenTıklayın! #Tıklayın! #HaberinDetaylarıiçinLütfenTıklayın!

Güncel Son Yerel Haberleri googlepng

Oyuncaklar, Hatay'da Depremzede çocuklara Ulaştırıldı

Almanya'nın Dortmund kentinde faaliyet gösteren Çukurova e.V. Dortmund Derneği, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Hatay'da depremzede çocuklara oyuncak dağıttı.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 24 Nisan 2024 19:03
Depremlerde hayatını kaybeden çocuklar 23 Nisan’da unutulmadı

Hatay'da, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında, depremlerde hayatını kaybeden çocukların mezarları ziyaret edildi.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 24 Nisan 2024 17:54
Medeniyetler Korosu Ödül Töreninde Sahne Aldı

2019 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı Özel Ödülünü alarak gururumuz olan ilimizin marka değeri Antakya Medeniyetler Korosu , Kültür ve Turizm Bakanlığı 2022 Özel Ödül töreninde sahne aldı. Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'nın tarihi salonunda düzenlenen törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Eşi Emine Erdoğan, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Kültür ve Turizm Bakanlığı 2022 Özel Ödülünü alan kurum ve kuruluşlar katıldı.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 27 Ocak 2023 13:53
Hatay’da ekmek fiyatları zamlandı

Hatay Fırıncılar Odası’ndan alınan bilgiye göre, 210 gram ekmeğin 5 TL’den satışa sunulacağı belirtildi.

Nejla Çetinoğlu | 14 Ocak 2023 15:11
BAŞKAN SAVAŞ’TAN RAS-EL SENİ MESAJI

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Miladi takvime göre 14 Ocak’a denk gelen ve Alevi vatandaşların yeni yıl olarak kutladığı ‘Ras-el Seni’ bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 14 Ocak 2023 13:23
HGC YÖNETİMİNDEN PROTOKOL ZİYARETLERİ

Hatay Gazeteciler Cemiyeti (HGC) Başkanı Nihat Mazmanoğlu ve Yönetim Kurulu Üyeleri, protokol ziyareti kapsamında sırasıyla Hatay Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Ataman, Antakya Kaymakamı Mustafa Harputlu, HESOB Başkanı Abdulkadir Teksöz, ATSO Başkanı Hikmet Çinçin ve ATB Başkanı Ali Celal Mursaloğlu’nu makamlarında ziyaret ettiler.

Mehmet Katırcıoğlu | 06 Ocak 2023 14:37
DEVA Defne’den Başkan Güzel’e ziyaret

Demokrasi ve Atılım Partisi Defne İlçe Başkanı Av. Nidal Hüzmeli ve beraberindeki heyet Defne Belediye Başkanı İbrahim Güzel’i makamında ziyaret etti.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 06 Ocak 2023 14:34
KIRIKHAN BELEDİYESİ YILIN İLK BELEDİYE MECLİS OLAĞAN TOPLANTISINI YAPTI

Kırıkhan Belediyesi 2023 Yılının Ocak ayı olağan toplantısını Belediye Başkanı Ayhan Yavuz’un başkanlığında gerçekleştirdi.

Mehmet Katırcıoğlu | 06 Ocak 2023 14:26
UKUD’UN 3. GENEL KURULU GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Hatay’da 6 yıl önce kurulan Uluslararası Kültürler Derneği’nin(UKUD) 3. Olağan Genel Kurulu yapıldı. Mevcut Başkan Adnan Taş güven tazeleyerek yeniden başkan seçildi.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 04 Ocak 2023 16:49
SAADET PARTİSİ HATAY’DA SAHADA

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Şerafettin Kılıç, GİK Üyeleri, Çelebi Keyhıdır, Doç. Dr. Necmettin Çalışkan, Soner Çontar, Necati Eroğlu, Hayri Kamalı ve Hatay İl Başkanı Mustafa Eğe ilçe teşkilatlarıyla beraber Hatay’da yerel basın, belediye başkanları, Ticaret ve Sanayi Odası, Ziraat odası, muhtarlar, STK temsilcileri, hasta ve esnaf ziyaretleri gerçekleştirerek vatandaşların sorunlarını dinledi.

Nejla Çetinoğlu | 04 Ocak 2023 16:25
Gerdegan Böceği Kamuoyuna Yanliş Lanse Ediliyor” Haberi için Talep, Öneri ve Şikayetlerinizi Bize Lütfen Bildirin!
Gerdegan Böceği Kamuoyuna Yanliş Lanse Ediliyor” için Sıkça Sorulan Sorular
Gerdegan Böceği Kamuoyuna Yanliş Lanse Ediliyor” En Gücel Haberler
Gerdegan Böceği Kamuoyuna Yanliş Lanse Ediliyor” Türkiye'de Hangi Bölgede Hizmet Veriyor?
Gerdegan Böceği Kamuoyuna Yanliş Lanse Ediliyor” Firma Rehberi Nerde?
Gerdegan Böceği Kamuoyuna Yanliş Lanse Ediliyor” Ücretsiz Haber Nasıl Eklenir?
Gerdegan Böceği Kamuoyuna Yanliş Lanse Ediliyor” Haber Hangi Tarihte Eklemiştir?
Gerdegan Böceği Kamuoyuna Yanliş Lanse Ediliyor” En Popüler Haber Listesi Nerede?
Gerdegan Böceği Kamuoyuna Yanliş Lanse Ediliyor” Haberi İle Nasıl İletişim Kurabilirim?
Gerdegan Böceği Kamuoyuna Yanliş Lanse Ediliyor” İçin Yapılan Son Dakika Haberleri Varmı?
Gerdegan Böceği Kamuoyuna Yanliş Lanse Ediliyor” Sayfasına Kaç Yıldız Puan Verilmiş, Nasıl Yıldız Puan Verebilirim?
Gerdegan Böceği Kamuoyuna Yanliş Lanse Ediliyor” Son Güncellemeleri Neler?
Gerdegan Böceği Kamuoyuna Yanliş Lanse Ediliyor” Sosyal Medya Hesapları, Facebook, İnstagram, Twitter, YouTube Sayfaları Nelerdir?
Gerdegan Böceği Kamuoyuna Yanliş Lanse Ediliyor” Google, Yandex, Bing, Yahoo Arama motorlarından Ne Kadar Ziyaret Ediliyor?
Gerdegan Böceği Kamuoyuna Yanliş Lanse Ediliyor” Sayfamız Google, Yandex, Bing, Yahoo Arama Motorları Sıralamasında Kaçıncı Sırada?