Hasta ve Çalışan Güvenliği Sempozyumu googlepng

Sağlık Bakanlığı Kalite ve Akreditasyon Daire Başkanlığı koordinasyonunda Mustafa Kemal Üniversitesi, Hatay İl Sağlık Müdürlüğü, Hatay Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği ve Hatay Halk Sağlığı Müdürlüğü işbirliğince 19. Hasta ve Çalışan Güvenliği Sempozyumu düzenlendi.

Sempozyumda konuşan Üniversitemiz Rektör Vekili Prof. Dr. Yusuf Önlen, “Hasta ve çalışan güvenliği, yapılan ve geliştirilen birçok düzenlemeye rağmen halen güncelliğini ve önemini korumaktadır.” dedi. Kamu ve özel sektöre ait ayakta ve yatarak sağlık hizmeti sunan tüm sağlık kurum ve kuruluşlarını kapsayan hasta ve çalışan güvenliğiyle ilgili risklerin azaltılması için çeşitli düzenlemelerin yapıldığını belirten Prof. Dr. Önlen şöyle devam etti: “Hasta güvenliği kültürünün geliştirilmesi ve yaygınlaştırılmasına, bunu test edecek uygun yöntem ve tekniklerin belirlenmesine, hizmet içi eğitim yoluyla personelin farkındalıklarının arttırılmasına, raporlama sistemlerinin oluşturulmasına yönelik usul ve esasları belirleyen birçok tebliğ yayınlanmıştır.” diye konuştu.  Hasta ve çalışan güvenliğiyle kast edilen sağlık hizmeti sunumunda hasta ve sağlık çalışanlarının zarar görmesine yol açabilecek her türlü işlem ve süreçlere karşı alınacak tedbir ve iyileştirme uygulamalarının özetlendiğini aktaran Önlen, “Bu uygulamalar hem hasta hem de çalışan bakımından büyük önem taşımaktadır ve özellikle organizasyon kusuru nedeniyle hukuksal sorumluluk iddialarının önlenmesi bakımından da önemli yararı olacaktır. Bu şekildeki önlemlerle karşılaşılabilecek olumsuz durumların da önüne geçilebilecektir. Hasta ve çalışan güvenliğinin sağlanması adına hekim başına düşen hasta sayısının makul düzeyde olması, hekimlerin ve diğer sağlık çalışanlarının hastaya yeterli zaman ayırmalarının önemli bir unsur olduğunu düşünmekteyim.” diye kaydetti.  4 oturumun gerçekleştiği sempozyumda Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Prof. Dr. Nurullah Okumuş’un yönettiği 1. oturumda Dr. Abdullah Öztürk ‘Sağlıkta Kalite Standartları Perspektifinden Hasta ve Çalışan Güvenliği’, Uzman Dr. Dilek Tarhan da ‘Kalite Göstergeleri ile Hasta Güvenliği Yönetimi’ konusu işledi.  Üniversitemiz Rektör Vekili Prof. Dr. Yusuf Önlen’in 2. oturumun başkanı olduğu konuşmalarda Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan ‘Sağlıklı Çalışma Yaşamı ve Risk Yönetimi’, Doç. Dr. İsmayil Yılmaz ise ‘Cerrahi Süreçlerde Hasta Güvenliği’ konusunu ele aldı. Gazi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan’ın başkanlığını yaptığı 3. oturumda İbrahim Doluküp ‘Sağlık Hizmetlerinde Bilgi Güvenliği ve Mahremiyeti’, Doç. Dr. Aliye Baştuğ ‘Sağlık Hizmeti ile İlişkili Enfeksiyonların Kontrolü’ konularını değerlendirdi.  Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Başkan Yardımcısı Doç. Dr. İsmayil Yılmaz’ın başkanlığındaki 4. oturumda ise Doç. Dr. Kutay Demirkan ‘İlaç Güvenliği’, Yrd. Doç. Dr. Fatoş Korkmaz ‘Hemşirelik Hizmetlerinde Hasta Bakımı ve Basınç Ülserleri’ konularını irdelediler. 
Hasta ve Çalışan Güvenliği Sempozyumu haberi 27 Mayıs 2017 17:35 tarihinde FirmaRehberim.com kaynak gösterilerek Yerel kategorisine, ilgili firma Mustafa Kemal Üniversitesi adına Hatay / Antakya muhabirimiz Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi tarafından Belediyeler sektörüne eklenmiş olup  468 kişi tarafından okunmuş 0 kişi tarafından beğenilip 0 kişi tarafından beğenilmemiştir. İletişim Bilgileri için Lütfen Tıklayın!
Haberi Beğendiniz mi?
Okunma
Kategori
İlgili Sektör
Şehir
Hasta ve Çalışan Güvenliği Sempozyumu haberi, Hatay Antakya Yerel Haberleri Hatay ili Antakya ilçesi mahallesinde Yerel kategorisinde yer almakta olup 2024 yılı içerisinde 468 kişi tarafından ziyaret edilmiştir.
Hasta+ve+Çalışan+Güvenliği+Sempozyumu Haberin+Detayları+için+Tıklayın!
Bizi Beğendiysen Sayfanda Paylaş ve Oy Ver!
Hasta ve Çalışan Güvenliği Sempozyumu Haberin Detayları için Lütfen Tıklayın! Son Dakika Hatay Haberleri Firma Rehberim Sayfasını Ben Beğendim. Size de Tavsiye Ederim! 28 Nisan 2024 Pazar 16:10 https://firmarehberim.com/haber/yerel/hasta-ve-calisan-guvenligi-sempozyumu-161365 #Hasta #ve #Çalışan #Güvenliği #Sempozyumu #Haberin #Detayları #için #Lütfen #Tıklayın! #Son #Dakika #Hatay #Haberleri #Firma #Rehberim #Hastave #veÇalışan #ÇalışanGüvenliği #GüvenliğiSempozyumu #HastaveÇalışanGüvenliğiSempozyumu #HaberinDetayları #Detaylarıiçin #içinLütfen #LütfenTıklayın! #Tıklayın! #HaberinDetaylarıiçinLütfenTıklayın!

Güncel Son Yerel Haberleri googlepng

Oyuncaklar, Hatay'da Depremzede çocuklara Ulaştırıldı

Almanya'nın Dortmund kentinde faaliyet gösteren Çukurova e.V. Dortmund Derneği, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Hatay'da depremzede çocuklara oyuncak dağıttı.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 24 Nisan 2024 19:03
Depremlerde hayatını kaybeden çocuklar 23 Nisan’da unutulmadı

Hatay'da, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında, depremlerde hayatını kaybeden çocukların mezarları ziyaret edildi.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 24 Nisan 2024 17:54
Medeniyetler Korosu Ödül Töreninde Sahne Aldı

2019 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı Özel Ödülünü alarak gururumuz olan ilimizin marka değeri Antakya Medeniyetler Korosu , Kültür ve Turizm Bakanlığı 2022 Özel Ödül töreninde sahne aldı. Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'nın tarihi salonunda düzenlenen törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Eşi Emine Erdoğan, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Kültür ve Turizm Bakanlığı 2022 Özel Ödülünü alan kurum ve kuruluşlar katıldı.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 27 Ocak 2023 13:53
Hatay’da ekmek fiyatları zamlandı

Hatay Fırıncılar Odası’ndan alınan bilgiye göre, 210 gram ekmeğin 5 TL’den satışa sunulacağı belirtildi.

Nejla Çetinoğlu | 14 Ocak 2023 15:11
BAŞKAN SAVAŞ’TAN RAS-EL SENİ MESAJI

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Miladi takvime göre 14 Ocak’a denk gelen ve Alevi vatandaşların yeni yıl olarak kutladığı ‘Ras-el Seni’ bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 14 Ocak 2023 13:23
HGC YÖNETİMİNDEN PROTOKOL ZİYARETLERİ

Hatay Gazeteciler Cemiyeti (HGC) Başkanı Nihat Mazmanoğlu ve Yönetim Kurulu Üyeleri, protokol ziyareti kapsamında sırasıyla Hatay Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Ataman, Antakya Kaymakamı Mustafa Harputlu, HESOB Başkanı Abdulkadir Teksöz, ATSO Başkanı Hikmet Çinçin ve ATB Başkanı Ali Celal Mursaloğlu’nu makamlarında ziyaret ettiler.

Mehmet Katırcıoğlu | 06 Ocak 2023 14:37
DEVA Defne’den Başkan Güzel’e ziyaret

Demokrasi ve Atılım Partisi Defne İlçe Başkanı Av. Nidal Hüzmeli ve beraberindeki heyet Defne Belediye Başkanı İbrahim Güzel’i makamında ziyaret etti.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 06 Ocak 2023 14:34
KIRIKHAN BELEDİYESİ YILIN İLK BELEDİYE MECLİS OLAĞAN TOPLANTISINI YAPTI

Kırıkhan Belediyesi 2023 Yılının Ocak ayı olağan toplantısını Belediye Başkanı Ayhan Yavuz’un başkanlığında gerçekleştirdi.

Mehmet Katırcıoğlu | 06 Ocak 2023 14:26
UKUD’UN 3. GENEL KURULU GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Hatay’da 6 yıl önce kurulan Uluslararası Kültürler Derneği’nin(UKUD) 3. Olağan Genel Kurulu yapıldı. Mevcut Başkan Adnan Taş güven tazeleyerek yeniden başkan seçildi.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 04 Ocak 2023 16:49
SAADET PARTİSİ HATAY’DA SAHADA

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Şerafettin Kılıç, GİK Üyeleri, Çelebi Keyhıdır, Doç. Dr. Necmettin Çalışkan, Soner Çontar, Necati Eroğlu, Hayri Kamalı ve Hatay İl Başkanı Mustafa Eğe ilçe teşkilatlarıyla beraber Hatay’da yerel basın, belediye başkanları, Ticaret ve Sanayi Odası, Ziraat odası, muhtarlar, STK temsilcileri, hasta ve esnaf ziyaretleri gerçekleştirerek vatandaşların sorunlarını dinledi.

Nejla Çetinoğlu | 04 Ocak 2023 16:25
Hasta Ve Çalışan Güvenliği Sempozyumu Haberi için Talep, Öneri ve Şikayetlerinizi Bize Lütfen Bildirin!
Hasta Ve Çalışan Güvenliği Sempozyumu için Sıkça Sorulan Sorular
Hasta Ve Çalışan Güvenliği Sempozyumu En Gücel Haberler
Hasta Ve Çalışan Güvenliği Sempozyumu Türkiye'de Hangi Bölgede Hizmet Veriyor?
Hasta Ve Çalışan Güvenliği Sempozyumu Firma Rehberi Nerde?
Hasta Ve Çalışan Güvenliği Sempozyumu Ücretsiz Haber Nasıl Eklenir?
Hasta Ve Çalışan Güvenliği Sempozyumu Haber Hangi Tarihte Eklemiştir?
Hasta Ve Çalışan Güvenliği Sempozyumu En Popüler Haber Listesi Nerede?
Hasta Ve Çalışan Güvenliği Sempozyumu Haberi İle Nasıl İletişim Kurabilirim?
Hasta Ve Çalışan Güvenliği Sempozyumu İçin Yapılan Son Dakika Haberleri Varmı?
Hasta Ve Çalışan Güvenliği Sempozyumu Sayfasına Kaç Yıldız Puan Verilmiş, Nasıl Yıldız Puan Verebilirim?
Hasta Ve Çalışan Güvenliği Sempozyumu Son Güncellemeleri Neler?
Hasta Ve Çalışan Güvenliği Sempozyumu Sosyal Medya Hesapları, Facebook, İnstagram, Twitter, YouTube Sayfaları Nelerdir?
Hasta Ve Çalışan Güvenliği Sempozyumu Google, Yandex, Bing, Yahoo Arama motorlarından Ne Kadar Ziyaret Ediliyor?
Hasta Ve Çalışan Güvenliği Sempozyumu Sayfamız Google, Yandex, Bing, Yahoo Arama Motorları Sıralamasında Kaçıncı Sırada?