HATAY CUMHURBAŞKANI TAYFUR SÖKMEN ANILDI googlepng

VALİ LEKESİZ, HATAY'IN ANAVATANA KATILMADAN ÖNCEKİ İLK VE TEK CUMHURBAŞKANI SÖKMEN'İN BAL MUMU HEYKELİNİN, HATAY DEVLETİ MÜZESİ'NE YERLEŞTİRİLECEĞİNİ BİLDİRDİ
HATAY+CUMHURBAŞKANI+TAYFUR+SÖKMEN+ANILDI+ Haberin+Detayları+için+Tıklayın!

 Hatay'ın anavatana katılmadan önceki ilk ve tek Cumhurbaşkanı Tayfur Sökmen, ölümünün 31. yılında törenle anıldı.      Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Valilik bahçesindeki Atatürk ve Tayfur Sökmen'in anıtına çelenk koydu.      Özbuğday Lisesi tarih öğretmeni Mehmet Atılgan, Tayfur Sökmen'in hayatıyla ilgili sunumun ardından öğrenciler şiir okudu.      Vali Lekesiz, Valilik Brifing Salonu'nda devam edilen törende, restorasyonu yapılan Valilik binasındaki Hatay Devleti Müzesi'nde Hatay'ın anavatana katılmadan önceki ilk ve tek cumhurbaşkanı Tayfur Sökmen'in bal mumundan yapılmış heykeline yer verileceğini belirtti.      Tayfur Sökmen'in mücadeleci, ilkelerinden taviz vermeyen, kritik günlerde kalbi Hatay ve Hataylılar için çarpan bir kişi olduğunu ifade eden Lekesiz, şöyle devam etti:      ''Valiliğin restore edilen binası, hem Cumhurbaşkanlığı hem Başbakanlık ve hem de 10 ay 21 gün süren Hatay devletinin parlamento binasıydı. Binanın restorasyonu 20 gün sonra tamamlanacak. Bina, siyasi tarihimizdeki önemi göz önüne alınarak yeniden düzenlenecek. Hatay Devleti Müzesi, biraz daha iyileştirilecek. Müzede Hatay'ın anavatana katılmadan önceki ilk ve tek Cumhurbaşkanı Tayfur Sökmen'in bal mumu heykeline yer verilecek. Ayrıca, parlamentoya yaptığı son teşekkür konuşmasını temsilen birkaç dinleyicinin bal mumu heykelleri de burada yer alacak.''      Lekesiz, restore edilen binanın tamamının müze olarak düzenlenmesi gerektiğini, bu konuda proje hazırlandığını söyledi. Tayfur Sökmen'in Hatay Meclisi'ndeki son konuşmasını aktaran torunu Mehmet Mursaloğlu ise ders kitaplarında dedesinin hayatına yer verilmesini istedi.      Bunun üzerine tekrar söz alan Lekesiz, özellikle genç nesillerin Hatay'ın tarihi konusunda yeterli bilgiye sahip olmadıklarını vurgulayarak, ''Üniversite, belediye ile işbirliği içinde Tayfur Sökmen'in hayatıyla ilgili paneller ve toplantılar yapılabilir. Tayfur Sökmen'in tanınması konusunda yerel aktörlere büyük iş düşüyor'' diye konuştu.      Törene, Tayfur Sökmen'in oğlu, eski TBMM Başkanvekili Murat Sökmenoğlu, torunları Can ve Ali Mursaloğlu, Mustafa Sökmenoğlu, Antakya Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Salih Güder, Cumhuriyet Başsavcısı Enis Yavuz Yıldırım, İl Jandarma Komutanı Albay Vedat Çolak ile kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.          
HATAY CUMHURBAŞKANI TAYFUR SÖKMEN ANILDI haberi 04 Mart 2011 00:00 tarihinde FirmaRehberim.com kaynak gösterilerek Yerel kategorisine, ilgili firma Hatay /  28053 kişi tarafından okunmuş 0 kişi tarafından beğenilip 0 kişi tarafından beğenilmemiştir. İletişim Bilgileri için Lütfen Tıklayın!
Haberi Beğendiniz mi?
Okunma
Kategori
Şehir
HATAY CUMHURBAŞKANI TAYFUR SÖKMEN ANILDI haberi, Hatay Yerel Haberleri Hatay ili ilçesi mahallesinde Yerel kategorisinde yer almakta olup 2024 yılı içerisinde 28053 kişi tarafından ziyaret edilmiştir.
HATAY+CUMHURBAŞKANI+TAYFUR+SÖKMEN+ANILDI+ Haberin+Detayları+için+Tıklayın!
Bizi Beğendiysen Sayfanda Paylaş ve Oy Ver!
HATAY CUMHURBAŞKANI TAYFUR SÖKMEN ANILDI Haberin Detayları için Lütfen Tıklayın! Son Dakika Hatay Haberleri Firma Rehberim Sayfasını Ben Beğendim. Size de Tavsiye Ederim! 22 Eylül 2024 Pazar 11:15 https://firmarehberim.com/haber/yerel/hatay-cumhurbaskani-tayfur-sokmen-anildi-3730 #HATAY #CUMHURBAŞKANI #TAYFUR #SÖKMEN #ANILDI #Haberin #Detayları #için #Lütfen #Tıklayın! #Son #Dakika #Hatay #Haberleri #Firma #Rehberim #HATAYCUMHURBAŞKANI #CUMHURBAŞKANITAYFUR #TAYFURSÖKMEN #SÖKMENANILDI #HATAYCUMHURBAŞKANITAYFURSÖKMENANILDI #HaberinDetayları #Detaylarıiçin #içinLütfen #LütfenTıklayın! #Tıklayın! #HaberinDetaylarıiçinLütfenTıklayın!

Güncel Son Yerel Haberleri googlepng

ANTAKYA GASTRONOMİ ÇARŞISI’NDA SONA GELİNDİ

Dünyaya nam salmış mutfağıyla bilinen Hatay’da Restaurantların hizmet vereceği Antakya Gastronomi Çarşısı açılışına sayılı günler kaldı.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 04 Eylül 2024 20:57
Geri dönüş hızlansın” mesajıyla “ Buradayız Hatay”

Deprem sonrası en büyük sivil toplum örgütlenmesini sağlayan Buradayız Hatay Derneği son derece başarılı organizasyonlarla dikkat çekiyor.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 24 Ağustos 2024 13:43
ARSUZ’DA YENİ PLAJ ÇALIŞMASI TAMAMLANDI

Hatay Büyükşehir Belediyesi, Başkan Mehmet Öntürk’ün yerel seçimler öncesi vaat ettiği 6 Yeni Plaj Projesi çerçevesinde sahil bölgelerinde düzenleme çalışmalarına devam ediyor.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 24 Ağustos 2024 13:34
Yerel Gazetelere Bir Darbe de TMMOB’dan

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği, aldığı yeni bir kararla bünyesinde bulunan odaların genel kurul ilanlarının artık gazetelerde yayımlanmayacağını duyurdu.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 21 Ağustos 2024 19:59
Oda Başkanlarından Cumhurbaşkanına “Mücbir Sebep” Talebi

Hatay, Adıyaman, Kahramanmaraş, Malatya ve Gaziantep’in İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde 31 Ağustos’ta sona erecek mücbir sebep halinin uzatılması için Ticaret ve Sanayi Odaları başkanları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a çağrıda bulundu.

Mehmet Katırcıoğlu | 21 Ağustos 2024 19:37
Cumhurbaşkanı’ndan Hatay’a Hibe

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk, Hatay’ın ilçelerinde şehrin yeniden inşa ve ihyası sürecinde ihtiyaçları belirlemek ve talepleri toplamak amacıyla muhtarlarla bir araya geldi.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 21 Ağustos 2024 19:23
Bakan Murat Kurum Hatay da

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat KURUM, Valimiz Mustafa MASATLI, Milletvekillerimiz, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanımız Mehmet ÖNTÜRK, Vali Yardımcılarımız, Kaymakamlarımız, Belediye Başkanlarımız ve ilgili kurum yetkililerimizle birlikte ilimizdeki ihya, inşa ve imar çalışmalarını yerinde inceledi.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 21 Ağustos 2024 10:48
Oyuncaklar, Hatay'da Depremzede çocuklara Ulaştırıldı

Almanya'nın Dortmund kentinde faaliyet gösteren Çukurova e.V. Dortmund Derneği, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Hatay'da depremzede çocuklara oyuncak dağıttı.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 24 Nisan 2024 19:03
Depremlerde hayatını kaybeden çocuklar 23 Nisan’da unutulmadı

Hatay'da, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında, depremlerde hayatını kaybeden çocukların mezarları ziyaret edildi.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 24 Nisan 2024 17:54
Medeniyetler Korosu Ödül Töreninde Sahne Aldı

2019 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı Özel Ödülünü alarak gururumuz olan ilimizin marka değeri Antakya Medeniyetler Korosu , Kültür ve Turizm Bakanlığı 2022 Özel Ödül töreninde sahne aldı. Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'nın tarihi salonunda düzenlenen törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Eşi Emine Erdoğan, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Kültür ve Turizm Bakanlığı 2022 Özel Ödülünü alan kurum ve kuruluşlar katıldı.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 27 Ocak 2023 13:53
Hatay Cumhurbaşkani Tayfur Sökmen Anildi Haberi için Talep, Öneri ve Şikayetlerinizi Bize Lütfen Bildirin!
Hatay Cumhurbaşkani Tayfur Sökmen Anildi için Sıkça Sorulan Sorular
Hatay Cumhurbaşkani Tayfur Sökmen Anildi En Gücel Haberler
Hatay Cumhurbaşkani Tayfur Sökmen Anildi Türkiye'de Hangi Bölgede Hizmet Veriyor?
Hatay Cumhurbaşkani Tayfur Sökmen Anildi Firma Rehberi Nerde?
Hatay Cumhurbaşkani Tayfur Sökmen Anildi Ücretsiz Haber Nasıl Eklenir?
Hatay Cumhurbaşkani Tayfur Sökmen Anildi Haber Hangi Tarihte Eklemiştir?
Hatay Cumhurbaşkani Tayfur Sökmen Anildi En Popüler Haber Listesi Nerede?
Hatay Cumhurbaşkani Tayfur Sökmen Anildi Haberi İle Nasıl İletişim Kurabilirim?
Hatay Cumhurbaşkani Tayfur Sökmen Anildi İçin Yapılan Son Dakika Haberleri Varmı?
Hatay Cumhurbaşkani Tayfur Sökmen Anildi Sayfasına Kaç Yıldız Puan Verilmiş, Nasıl Yıldız Puan Verebilirim?
Hatay Cumhurbaşkani Tayfur Sökmen Anildi Son Güncellemeleri Neler?
Hatay Cumhurbaşkani Tayfur Sökmen Anildi Sosyal Medya Hesapları, Facebook, İnstagram, Twitter, YouTube Sayfaları Nelerdir?
Hatay Cumhurbaşkani Tayfur Sökmen Anildi Google, Yandex, Bing, Yahoo Arama motorlarından Ne Kadar Ziyaret Ediliyor?
Hatay Cumhurbaşkani Tayfur Sökmen Anildi Sayfamız Google, Yandex, Bing, Yahoo Arama Motorları Sıralamasında Kaçıncı Sırada?