HATAY CUMHURBAŞKANI TAYFUR SÖKMEN ANILDI googlepng

VALİ LEKESİZ, HATAY'IN ANAVATANA KATILMADAN ÖNCEKİ İLK VE TEK CUMHURBAŞKANI SÖKMEN'İN BAL MUMU HEYKELİNİN, HATAY DEVLETİ MÜZESİ'NE YERLEŞTİRİLECEĞİNİ BİLDİRDİ
HATAY+CUMHURBAŞKANI+TAYFUR+SÖKMEN+ANILDI+ Haberin+Detayları+için+Tıklayın!

 Hatay'ın anavatana katılmadan önceki ilk ve tek Cumhurbaşkanı Tayfur Sökmen, ölümünün 31. yılında törenle anıldı.      Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Valilik bahçesindeki Atatürk ve Tayfur Sökmen'in anıtına çelenk koydu.      Özbuğday Lisesi tarih öğretmeni Mehmet Atılgan, Tayfur Sökmen'in hayatıyla ilgili sunumun ardından öğrenciler şiir okudu.      Vali Lekesiz, Valilik Brifing Salonu'nda devam edilen törende, restorasyonu yapılan Valilik binasındaki Hatay Devleti Müzesi'nde Hatay'ın anavatana katılmadan önceki ilk ve tek cumhurbaşkanı Tayfur Sökmen'in bal mumundan yapılmış heykeline yer verileceğini belirtti.      Tayfur Sökmen'in mücadeleci, ilkelerinden taviz vermeyen, kritik günlerde kalbi Hatay ve Hataylılar için çarpan bir kişi olduğunu ifade eden Lekesiz, şöyle devam etti:      ''Valiliğin restore edilen binası, hem Cumhurbaşkanlığı hem Başbakanlık ve hem de 10 ay 21 gün süren Hatay devletinin parlamento binasıydı. Binanın restorasyonu 20 gün sonra tamamlanacak. Bina, siyasi tarihimizdeki önemi göz önüne alınarak yeniden düzenlenecek. Hatay Devleti Müzesi, biraz daha iyileştirilecek. Müzede Hatay'ın anavatana katılmadan önceki ilk ve tek Cumhurbaşkanı Tayfur Sökmen'in bal mumu heykeline yer verilecek. Ayrıca, parlamentoya yaptığı son teşekkür konuşmasını temsilen birkaç dinleyicinin bal mumu heykelleri de burada yer alacak.''      Lekesiz, restore edilen binanın tamamının müze olarak düzenlenmesi gerektiğini, bu konuda proje hazırlandığını söyledi. Tayfur Sökmen'in Hatay Meclisi'ndeki son konuşmasını aktaran torunu Mehmet Mursaloğlu ise ders kitaplarında dedesinin hayatına yer verilmesini istedi.      Bunun üzerine tekrar söz alan Lekesiz, özellikle genç nesillerin Hatay'ın tarihi konusunda yeterli bilgiye sahip olmadıklarını vurgulayarak, ''Üniversite, belediye ile işbirliği içinde Tayfur Sökmen'in hayatıyla ilgili paneller ve toplantılar yapılabilir. Tayfur Sökmen'in tanınması konusunda yerel aktörlere büyük iş düşüyor'' diye konuştu.      Törene, Tayfur Sökmen'in oğlu, eski TBMM Başkanvekili Murat Sökmenoğlu, torunları Can ve Ali Mursaloğlu, Mustafa Sökmenoğlu, Antakya Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Salih Güder, Cumhuriyet Başsavcısı Enis Yavuz Yıldırım, İl Jandarma Komutanı Albay Vedat Çolak ile kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.          
HATAY CUMHURBAŞKANI TAYFUR SÖKMEN ANILDI haberi 04 Mart 2011 00:00 tarihinde FirmaRehberim.com kaynak gösterilerek Yerel kategorisine, ilgili firma Hatay /  28055 kişi tarafından okunmuş 0 kişi tarafından beğenilip 0 kişi tarafından beğenilmemiştir. İletişim Bilgileri için Lütfen Tıklayın!
Haberi Beğendiniz mi?
Okunma
Kategori
Şehir
HATAY CUMHURBAŞKANI TAYFUR SÖKMEN ANILDI haberi, Hatay Yerel Haberleri Hatay ili ilçesi mahallesinde Yerel kategorisinde yer almakta olup 2024 yılı içerisinde 28055 kişi tarafından ziyaret edilmiştir.
HATAY+CUMHURBAŞKANI+TAYFUR+SÖKMEN+ANILDI+ Haberin+Detayları+için+Tıklayın!
Bizi Beğendiysen Sayfanda Paylaş ve Oy Ver!
HATAY CUMHURBAŞKANI TAYFUR SÖKMEN ANILDI Haberin Detayları için Lütfen Tıklayın! Son Dakika Hatay Haberleri Firma Rehberim Sayfasını Ben Beğendim. Size de Tavsiye Ederim! 19 Ekim 2024 Cumartesi 22:35 https://firmarehberim.com/haber/yerel/hatay-cumhurbaskani-tayfur-sokmen-anildi-3730?id=3730&sayfa=5 #HATAY #CUMHURBAŞKANI #TAYFUR #SÖKMEN #ANILDI #Haberin #Detayları #için #Lütfen #Tıklayın! #Son #Dakika #Hatay #Haberleri #Firma #Rehberim #HATAYCUMHURBAŞKANI #CUMHURBAŞKANITAYFUR #TAYFURSÖKMEN #SÖKMENANILDI #HATAYCUMHURBAŞKANITAYFURSÖKMENANILDI #HaberinDetayları #Detaylarıiçin #içinLütfen #LütfenTıklayın! #Tıklayın! #HaberinDetaylarıiçinLütfenTıklayın!

Güncel Son Yerel Haberleri googlepng

ASİ DEKOR 2.ŞUBESİYLE İSKENDERUNDA

Kaliteli hizmet ilkesiyle yola çıkıp, yıllar süren ciddi atılımlar sonucunda sektörde önemli faaliyetlere imza atan Asi Dekor İskenderun Karaağaç açtığı yeni şubesi ile gücüne güç kattı.

Mehmet Katırcıoğlu | 11 Ekim 2022 20:28
TEKNOLOJİYE ULAŞABİLMENİN ÖNÜNDEKİ EN BÜYÜK ENGEL

Vatandaşların teknolojiye ulaşmasının kolaylaşması için cep telefonunda uygulanan 5.000 TL’lik taksit kısıtlamasının 15.000 TL olarak güncellenmesi gerektiğini belirten MOBİSAD Hatay İl Temsilcisi Ekrem Çetindağ, ilgili kurumlara seslenerek; gençlere, özellikle de üniversite çağına gelen gençlere 3 yılda bir ÖTV’siz cihaz alma hakkı tanınması gerektiğini söyledi.

Mehmet Katırcıoğlu | 11 Ekim 2022 20:02
Nihat Mazmanoğlu HGC Başkanlığına Aday

Asi Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Mazman Medya Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Mazmanoğlu, Hatay Gazeteciler Cemiyeti Başkanlığı’na aday olduğunu açıkladı.

Mehmet Katırcıoğlu | 11 Ekim 2022 19:10
HGC BAŞKANI TEMİZYÜREK ADAYLIK AÇIKLAMASI

Değerli meslektaşlarım, Hatay Gazeteciler Cemiyeti’nin 16 Ekim 2022 tarihinde gerçekleştireceği Olağan Genel Kurulu’nda aday olmayacağımı ve yapılacak olan genel kurulun cemiyetimiz adına hayırlara vesile olmasını diliyor, şimdiden seçilecek olan başkan, yönetim kurulu ve diğer kurullarda görev alacak olan meslektaşlarıma başarılar dilerim.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 11 Ekim 2022 19:07
ATB Meclis Üyelerini Belirledi

Antakya Ticaret Borsası meclis üyeleri seçimi gerçekleştirildi.

Mehmet Katırcıoğlu | 11 Ekim 2022 17:23
Tarım Kredi Kooperatif Toplantısı Yapıldı

Hatay Valisi Rahmi Doğan başkanlığında, Hatay Vali Yardımcıları Orhan Aktürk, Oğuzhan Bingöl Yusuf Turan, Onur Şan, Tarım Kredi Birlik A.Ş. Genel Müdürü Kadir Aydın, İl Tarım ve Orman Müdürü Ergün Çolakoğlu ve ilgili kurum temsilcilerinin katılımıyla değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 11 Ekim 2022 17:15
ATSO Toplantı Salonu Ceylan Ailesini Ağırladı

Geçtiğimiz günlerde Antakya Ticaret Ve Sanayi Odası meclis kararı ile toplantı salonuna adı verilen merhum hayırsever iş insanı Yusuf Ceylan’ın ailesi toplantı salonunu ziyaret ettiler.

Mehmet Katırcıoğlu | 11 Ekim 2022 17:02
HATAY BAROSU BAŞKANI AÇIKALIN LİSTESİNİ AÇIKLADI

Hatay Barosu Başkanı ve Yeni Yapılacak Kongrede Aday olduğunu açıklayan Av. Hüseyin Cihat Açıkalın yönetim kurulu aday listesini açıkladı.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 11 Ekim 2022 16:13
TEKSÖZ’DEN BAŞKAN TOSYALI’YA ZİYARET

Hatay Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (HESOB) Başkanı Abdulkadir Teksöz, İskenderun Belediye Başkanı M. Fatih Tosyalı’yı makamında ziyaret etti.

Nejla Çetinoğlu | 11 Ekim 2022 16:06
OTOBÜS İŞLETMECİLERİNDEN KILIÇDAROĞLU’NA ZİYARET

OİSD Başkanı İş İnsanı Ayhan Kara ve beraberinde bulunan yönetim kurulu üyeleri Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu makamında ziyaret ettiler.

Mehmet Katırcıoğlu | 11 Ekim 2022 15:56
Hatay Cumhurbaşkani Tayfur Sökmen Anildi Haberi için Talep, Öneri ve Şikayetlerinizi Bize Lütfen Bildirin!
Hatay Cumhurbaşkani Tayfur Sökmen Anildi için Sıkça Sorulan Sorular
Hatay Cumhurbaşkani Tayfur Sökmen Anildi En Gücel Haberler
Hatay Cumhurbaşkani Tayfur Sökmen Anildi Türkiye'de Hangi Bölgede Hizmet Veriyor?
Hatay Cumhurbaşkani Tayfur Sökmen Anildi Firma Rehberi Nerde?
Hatay Cumhurbaşkani Tayfur Sökmen Anildi Ücretsiz Haber Nasıl Eklenir?
Hatay Cumhurbaşkani Tayfur Sökmen Anildi Haber Hangi Tarihte Eklemiştir?
Hatay Cumhurbaşkani Tayfur Sökmen Anildi En Popüler Haber Listesi Nerede?
Hatay Cumhurbaşkani Tayfur Sökmen Anildi Haberi İle Nasıl İletişim Kurabilirim?
Hatay Cumhurbaşkani Tayfur Sökmen Anildi İçin Yapılan Son Dakika Haberleri Varmı?
Hatay Cumhurbaşkani Tayfur Sökmen Anildi Sayfasına Kaç Yıldız Puan Verilmiş, Nasıl Yıldız Puan Verebilirim?
Hatay Cumhurbaşkani Tayfur Sökmen Anildi Son Güncellemeleri Neler?
Hatay Cumhurbaşkani Tayfur Sökmen Anildi Sosyal Medya Hesapları, Facebook, İnstagram, Twitter, YouTube Sayfaları Nelerdir?
Hatay Cumhurbaşkani Tayfur Sökmen Anildi Google, Yandex, Bing, Yahoo Arama motorlarından Ne Kadar Ziyaret Ediliyor?
Hatay Cumhurbaşkani Tayfur Sökmen Anildi Sayfamız Google, Yandex, Bing, Yahoo Arama Motorları Sıralamasında Kaçıncı Sırada?