Hatay'ın Vazgeçilmezi Pamuk toplantısı googlepng

 Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, kentte 5 bin 100 ailenin ekmek yediği, yılda 300-400 milyon lira gelir sağlanan pamuk sektörünün sorunlarının çözümü için çalıştıklarını belirtti.
Hatay+#39;ın+Vazgeçilmezi+Pamuk+toplantısı+ Haberin+Detayları+için+Tıklayın!

 Lekesiz, valilik salonunda düzenlenen ''Hatay'ın Vazgeçilmezi Pamuk'' toplantısında yaptığı konuşmada, hazırladıkları Hatay İli Tarım ve Kırsal Kalkınma Strateji Planı'nda pamuğun ekim alanlarının artırılması ve gelecekte kent için marka haline gelebilmesi için yapılacak çalışmalara yer verdiklerini söyledi.      Pamuk sektöründe en önemli konuların başında hasadın geldiğini vurgulayan Lekesiz, en az kayıpla bu hasadın yapılması gerektiğini kaydetti.      Pamuğun elle toplanmasından vazgeçilip artık mekanizasyona geçilmesi gerektiğini vurgulayan Lekesiz, ''Elle toplama bilinçsiz bir şekilde yapılıyor. Pamuğun kirlenmesi nedeniyle kalite de düşüyor. Bu nedenle Hatay için vazgeçilmez bir ürün olan pamuğun artık makineyle toplanması şart. Bunun için de ekimde makineyle hasatta uygun çeşitlerin tercih edilmesi gerekiyor.      Kentte 5 bin 100 ailenin ekmek yediği, 300-400 milyon lira gelir sağlanan pamuk sektöründeki sorunların çözümü için çalışıyoruz. Bu kapsamda artık üreticilerin makineyle hasadı tercih etmeye başlaması lazım. Bu sayede üründe meydana gelen kayıpların önüne geçilebilir'' diye konuştu.      Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili Abdulsettar Bayram da Hatay'da geçen yıl verilerine göre 460 bin dekar alanda pamuk ekiminin yapıldığını ve 232 bin ton ürün alındığını bildirdi.      Türkiye'nin pamuk üretiminin yüzde 10'unun Hatay'dan yapıldığına değinen Bayram, kentin Şanlıurfa ve Adana'dan sonra üretimde üçüncü sırada yer aldığını söyledi.      Gazetecilerin, kentte son zamanlarda meydana gelen yağışların pamuk ekimine etkisiyle ilgili sorusuna Bayram, ''Hatay'da pamuk ekimi nisan, mayıs aylarında yapılıyor. Ovada bulunan suyun o döneme kadar çekileceğini düşünüyoruz. Bu nedenle de pamuk ekiminin yapılacağı alanlarda herhangi bir zarar meydana gelmeyecek. Ancak, ovada ekili olan buğday alanlarında kök hastalıklar olabilir'' dedi.
Hatay'ın Vazgeçilmezi Pamuk toplantısı haberi 08 Mart 2012 00:00 tarihinde FirmaRehberim.com kaynak gösterilerek Yerel kategorisine, ilgili firma Hatay /  33254 kişi tarafından okunmuş 0 kişi tarafından beğenilip 0 kişi tarafından beğenilmemiştir. İletişim Bilgileri için Lütfen Tıklayın!
Haberi Beğendiniz mi?
Okunma
Kategori
Şehir
Hatay'ın Vazgeçilmezi Pamuk toplantısı haberi, Hatay Yerel Haberleri Hatay ili ilçesi mahallesinde Yerel kategorisinde yer almakta olup 2024 yılı içerisinde 33254 kişi tarafından ziyaret edilmiştir.
Hatay+#39;ın+Vazgeçilmezi+Pamuk+toplantısı+ Haberin+Detayları+için+Tıklayın!
Bizi Beğendiysen Sayfanda Paylaş ve Oy Ver!
Hatayveamp;#39;ın Vazgeçilmezi Pamuk toplantısı Haberin Detayları için Lütfen Tıklayın! Son Dakika Hatay Haberleri Firma Rehberim Sayfasını Ben Beğendim. Size de Tavsiye Ederim! 08 Mayıs 2024 Çarşamba 17:46 https://firmarehberim.com/haber/yerel/hatayin-vazgecilmezi-pamuk-toplantisi--13268?id=13268&sayfa=10 #Hatayveamp;#39;ın #Vazgeçilmezi #Pamuk #toplantısı #Haberin #Detayları #için #Lütfen #Tıklayın! #Son #Dakika #Hatay #Haberleri #Firma #Rehberim #Hatayveamp;#39;ınVazgeçilmezi #VazgeçilmeziPamuk #Pamuktoplantısı #Hatayveamp;#39;ınVazgeçilmeziPamuktoplantısı #HaberinDetayları #Detaylarıiçin #içinLütfen #LütfenTıklayın! #Tıklayın! #HaberinDetaylarıiçinLütfenTıklayın!

Güncel Son Yerel Haberleri googlepng

Türk Polisi 177 Yaşında

Hatay Valisi Rahmi Doğan, Türk Polis Teşkilatı’nın 177. Kuruluş yıldönümü ve Polis Haftası münasebetiyle Hatay Polis Meslek Eğitim Merkezi (POMEM) Müdürü Mehmet Işık, Hatay İl Emniyet Müdürü Ahmet Arıbaş’ı ve beraberindeki polislerimizi makamında kabul etti.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 09 Nisan 2022 13:07
Reyhanlı’da Alparslan Türkeş Parkı Açıldı

Ülkü Ocakları Hatay İl Başkanlığının himayesinde Reyhanlı Ülkü Ocaklarının çalışmaları ile Ülkücü hareketin Lideri Başbuğ Alparslan Türkeş'in vefatının 25.yılında Reyhanlı Alparslan Türkeş Parkı açıldı.

Erkan Mutlu İnan | 09 Nisan 2022 12:45
Başkan Döner Uzun Çarşı Esnafını Ziyaret Etti

Ülkü Ocakları Hatay İl Başkanı Alihan Döner beraberindeki heyet ile birlikte tarihi uzun çarşı esnafını ziyaret etti.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 09 Nisan 2022 12:09
Kırgızistan ve Hatay Arasında Gönül Köprüsü Kuruldu

Dost ve kardeş ülke Kırgızistan’dan Hatay’a gelen heyet, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret ederek, iki ülke arasında ticari, kültürel ve sosyal ilişkilerin güçlendirilmesi için temasta bulundular.

Mehmet Katırcıoğlu | 09 Nisan 2022 11:59
Eski Atatürk Stadı alanı yeşil alan kalmalı

Hatay Akademik Meslek Odaları Koordinasyon Kurulu (HAMOK), eski Atatürk Stadyumu alanında hiçbir yapının yapılmaması için açıklamada bulundu.

İkan Alkan Düşyolu | 09 Nisan 2022 11:53
Hataydan 6 öğretmen İspanya da Erasmus projesine katıldı

Belen Kaymakamlığı Ortaklığında; Erasmus+ KA227 “restART for ART” Projesi 4. Faaliyeti İspanya’da gerçekleştirildi.

Gamze Kumlu Melodi Radyo | 09 Nisan 2022 11:41
AKİB in ihracatı ilk çeyrekte 4,7 milyar doları aştı

Akdeniz İhracatçı Birlikleri (AKİB) 2022 yılının ilk çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 46 artışla 4 milyar 720 milyon dolarlık ihracata imza attı.

Mehmet Katırcıoğlu | 09 Nisan 2022 10:43
Defne Kaymakamı İlçe Emniyet Müdürünü kabul etti

Defne Kaymakamı Nevzat Şengök, Türk Polis Teşkilatının 177. Kuruluş yıldönümü nedeniyle Defne İlçe Emniyet Müdürü ve personelini kabul etti.

Erkan Mutlu İnan | 09 Nisan 2022 10:38
HEDEFİMİZ GÜZEL AHLAK

Mübarek ramazan ayında Orucun kazandırdıklarına değinen Saadet Partisi GİK üyesi Doç. Dr. Necmettin Çalışkan, İnsanlığa gönderilen son ve kemale ermiş bir hayat nizamı olarak İslam, insani kaideleri yüksek titizlikle içerisinde barındıran bir dindir. “Din, güzel ahlaktır.” Dedi.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 09 Nisan 2022 10:22
Şehit Ailelerimiz İle Gazilerimiz Onuruna İftar

Hatay Valisi Rahmi Doğan, eşi Gülden Gülüzar Doğan hanımefendi ile birlikte Hatay Valiliğinin himayelerinde Türk Polis Teşkilatımızın 177. kuruluş yıldönümü münasebetiyle şehit ailelerimizin ve gazilerimizin onuruna düzenlenen iftar yemeğine katıldı.

Mehmet Katırcıoğlu | 09 Nisan 2022 10:16
Hatay&Amp;#39;In Vazgeçilmezi Pamuk Toplantısı Haberi için Talep, Öneri ve Şikayetlerinizi Bize Lütfen Bildirin!
Hatay&Amp;#39;In Vazgeçilmezi Pamuk Toplantısı için Sıkça Sorulan Sorular
Hatay&Amp;#39;In Vazgeçilmezi Pamuk Toplantısı En Gücel Haberler
Hatay&Amp;#39;In Vazgeçilmezi Pamuk Toplantısı Türkiye'de Hangi Bölgede Hizmet Veriyor?
Hatay&Amp;#39;In Vazgeçilmezi Pamuk Toplantısı Firma Rehberi Nerde?
Hatay&Amp;#39;In Vazgeçilmezi Pamuk Toplantısı Ücretsiz Haber Nasıl Eklenir?
Hatay&Amp;#39;In Vazgeçilmezi Pamuk Toplantısı Haber Hangi Tarihte Eklemiştir?
Hatay&Amp;#39;In Vazgeçilmezi Pamuk Toplantısı En Popüler Haber Listesi Nerede?
Hatay&Amp;#39;In Vazgeçilmezi Pamuk Toplantısı Haberi İle Nasıl İletişim Kurabilirim?
Hatay&Amp;#39;In Vazgeçilmezi Pamuk Toplantısı İçin Yapılan Son Dakika Haberleri Varmı?
Hatay&Amp;#39;In Vazgeçilmezi Pamuk Toplantısı Sayfasına Kaç Yıldız Puan Verilmiş, Nasıl Yıldız Puan Verebilirim?
Hatay&Amp;#39;In Vazgeçilmezi Pamuk Toplantısı Son Güncellemeleri Neler?
Hatay&Amp;#39;In Vazgeçilmezi Pamuk Toplantısı Sosyal Medya Hesapları, Facebook, İnstagram, Twitter, YouTube Sayfaları Nelerdir?
Hatay&Amp;#39;In Vazgeçilmezi Pamuk Toplantısı Google, Yandex, Bing, Yahoo Arama motorlarından Ne Kadar Ziyaret Ediliyor?
Hatay&Amp;#39;In Vazgeçilmezi Pamuk Toplantısı Sayfamız Google, Yandex, Bing, Yahoo Arama Motorları Sıralamasında Kaçıncı Sırada?