Hem Kendine Hem de 8 Kadına İş Sağladı googlepng

Hataylı kadın girişimci Semire Okyay, il genelinde yaygın olarak kullanılan tandır kültürünü iş fırsatına çevirdi.

Hem+Kendine+Hem+de+8+Kadına+İş+Sağladı Haberin+Detayları+için+Tıklayın!

Hataylı kadın girişimci Semire Okyay, il genelinde yaygın olarak kullanılan tandır kültürünü iş fırsatına çevirdi. Halen Hatay genelindeki köylerde kullanılan tandırı şehir merkezinde dükkanına kuran Okyay, 50 ekmek ile başladığı işinde bugün bin 500'den fazla tandır ekmeği üretiyor.Hatay 'ın merkez ilçesi Antakya 'ya bağlı Harbiye beldesinde yaşayan Semire Okyay, bakkal olarak çalışan eşinin Suriye'deki olayların etkisiyle işlerinin bozulmasının ardından, yeni bir iş olanağı aramaya başladı.Yok olmaya yüz tutmuş bir kültürü canlandırmak için yola çıktığını ve yakaladığı fırsatı iyi şekilde değerlendirdiğini anlatan Okyay, yıllar öncesinde ninelerinin ve annesinin yaptığı tandırı ilk etapta ellerinin yanmasına rağmen, azimle öğrendiğini söyledi.50 ekmekle başladığı işinde bugün bin 500'den fazla tandır ekmeği ürettiğini, yerel satışın ötesinde İstanbul , İzmir  ve Ankara  gibi illere de kargo aracılığıyla gönderdiğini kaydeden Okyay, eşinin çektiği maddi zorlukların kendisini tetiklediğini belirterek, "Yok olmaya yüz tutmuş olan bir kültürü canlandırmak istedim.Önceden annelerimiz, ninelerimiz yaparlardı. Bir farklılık oluşturmak istedim. Birilerine önderlik yaptık, artık birçok kadın da aynı işi yapmaya başladı. Bu işi yapmaya karar verince araştırma yaptım ve mikro kredi ile o zaman tanıştım. İlk etapta verilen 700 lira ile bir tandır aldım. Günlük kendi ekmek paramı çıkartırım diye düşündüm. ünde tek başıma 50 ekmek yaparak başladım, daha sonra tekrar kredi alarak hamur yoğurma makinesi aldım. Sonra diğer tandırları aldım ve şu an yanımda 8 kadın da çalışmaya başladı. Günlük bin 500 ekmek üretmeye başladık. Ürettiğimiz ekmekleri kargo ile şehir dışına yolluyoruz, ekmek haricinde farklı çeşitler de yapıyoruz" dedi.Semire Okyay, buğday unuyla yapılan çok çeşit olduğunu, hepsini yaptıklarını ve tandır ekmeğinin israfı engellediğini ifade ederek, "Çünkü bu ekmeğin hepsi yenir. Yenmese bile kolaylıkla saklanabilir. Bozulma ve küflenme olmaz. Buzlukta rahatlıkla saklanıp sonra ısıtılıp yenir. O yüzden ekmek israfını büyük ölçüde engeller" diye konuştu.Okyay'ın yanında çalışan kadın çalışanları ise, bundan önce hiçbir yerde çalışmadıklarını söyleyerek, "Semire hanımın teklifini kabul ettik. Çünkü annelerimizin yanında çocukluğumuzdan beri ekmek yaparız. Bu sayede evimize katkıda bulunuyoruz" dediler
Hem Kendine Hem de 8 Kadına İş Sağladı haberi 11 Nisan 2013 00:00 tarihinde FirmaRehberim.com kaynak gösterilerek Yerel kategorisine, ilgili firma Hatay /  32000 kişi tarafından okunmuş 0 kişi tarafından beğenilip 0 kişi tarafından beğenilmemiştir. İletişim Bilgileri için Lütfen Tıklayın!
Haberi Beğendiniz mi?
Okunma
Kategori
Şehir
Hem Kendine Hem de 8 Kadına İş Sağladı haberi, Hatay Yerel Haberleri Hatay ili ilçesi mahallesinde Yerel kategorisinde yer almakta olup 2024 yılı içerisinde 32000 kişi tarafından ziyaret edilmiştir.
Hem+Kendine+Hem+de+8+Kadına+İş+Sağladı Haberin+Detayları+için+Tıklayın!
Bizi Beğendiysen Sayfanda Paylaş ve Oy Ver!
Hem Kendine Hem de 8 Kadına İş Sağladı Haberin Detayları için Lütfen Tıklayın! Son Dakika Hatay Haberleri Firma Rehberim Sayfasını Ben Beğendim. Size de Tavsiye Ederim! 02 Mayıs 2024 Perşembe 19:17 https://firmarehberim.com/haber/yerel/hem-kendine-hem-de-8-kadina-is-sagladi-15963 #Hem #Kendine #Hem #de #8 #Kadına #İş #Sağladı #Haberin #Detayları #için #Lütfen #Tıklayın! #Son #Dakika #Hatay #Haberleri #Firma #Rehberim #HemKendine #KendineHem #Hemde #de8 #8Kadına #Kadınaİş #İşSağladı #HemKendineHemde8KadınaİşSağladı #HaberinDetayları #Detaylarıiçin #içinLütfen #LütfenTıklayın! #Tıklayın! #HaberinDetaylarıiçinLütfenTıklayın!

Güncel Son Yerel Haberleri googlepng

Oyuncaklar, Hatay'da Depremzede çocuklara Ulaştırıldı

Almanya'nın Dortmund kentinde faaliyet gösteren Çukurova e.V. Dortmund Derneği, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Hatay'da depremzede çocuklara oyuncak dağıttı.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 24 Nisan 2024 19:03
Depremlerde hayatını kaybeden çocuklar 23 Nisan’da unutulmadı

Hatay'da, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında, depremlerde hayatını kaybeden çocukların mezarları ziyaret edildi.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 24 Nisan 2024 17:54
Medeniyetler Korosu Ödül Töreninde Sahne Aldı

2019 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı Özel Ödülünü alarak gururumuz olan ilimizin marka değeri Antakya Medeniyetler Korosu , Kültür ve Turizm Bakanlığı 2022 Özel Ödül töreninde sahne aldı. Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'nın tarihi salonunda düzenlenen törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Eşi Emine Erdoğan, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Kültür ve Turizm Bakanlığı 2022 Özel Ödülünü alan kurum ve kuruluşlar katıldı.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 27 Ocak 2023 13:53
Hatay’da ekmek fiyatları zamlandı

Hatay Fırıncılar Odası’ndan alınan bilgiye göre, 210 gram ekmeğin 5 TL’den satışa sunulacağı belirtildi.

Nejla Çetinoğlu | 14 Ocak 2023 15:11
BAŞKAN SAVAŞ’TAN RAS-EL SENİ MESAJI

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Miladi takvime göre 14 Ocak’a denk gelen ve Alevi vatandaşların yeni yıl olarak kutladığı ‘Ras-el Seni’ bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 14 Ocak 2023 13:23
HGC YÖNETİMİNDEN PROTOKOL ZİYARETLERİ

Hatay Gazeteciler Cemiyeti (HGC) Başkanı Nihat Mazmanoğlu ve Yönetim Kurulu Üyeleri, protokol ziyareti kapsamında sırasıyla Hatay Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Ataman, Antakya Kaymakamı Mustafa Harputlu, HESOB Başkanı Abdulkadir Teksöz, ATSO Başkanı Hikmet Çinçin ve ATB Başkanı Ali Celal Mursaloğlu’nu makamlarında ziyaret ettiler.

Mehmet Katırcıoğlu | 06 Ocak 2023 14:37
DEVA Defne’den Başkan Güzel’e ziyaret

Demokrasi ve Atılım Partisi Defne İlçe Başkanı Av. Nidal Hüzmeli ve beraberindeki heyet Defne Belediye Başkanı İbrahim Güzel’i makamında ziyaret etti.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 06 Ocak 2023 14:34
KIRIKHAN BELEDİYESİ YILIN İLK BELEDİYE MECLİS OLAĞAN TOPLANTISINI YAPTI

Kırıkhan Belediyesi 2023 Yılının Ocak ayı olağan toplantısını Belediye Başkanı Ayhan Yavuz’un başkanlığında gerçekleştirdi.

Mehmet Katırcıoğlu | 06 Ocak 2023 14:26
UKUD’UN 3. GENEL KURULU GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Hatay’da 6 yıl önce kurulan Uluslararası Kültürler Derneği’nin(UKUD) 3. Olağan Genel Kurulu yapıldı. Mevcut Başkan Adnan Taş güven tazeleyerek yeniden başkan seçildi.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 04 Ocak 2023 16:49
SAADET PARTİSİ HATAY’DA SAHADA

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Şerafettin Kılıç, GİK Üyeleri, Çelebi Keyhıdır, Doç. Dr. Necmettin Çalışkan, Soner Çontar, Necati Eroğlu, Hayri Kamalı ve Hatay İl Başkanı Mustafa Eğe ilçe teşkilatlarıyla beraber Hatay’da yerel basın, belediye başkanları, Ticaret ve Sanayi Odası, Ziraat odası, muhtarlar, STK temsilcileri, hasta ve esnaf ziyaretleri gerçekleştirerek vatandaşların sorunlarını dinledi.

Nejla Çetinoğlu | 04 Ocak 2023 16:25
Hem Kendine Hem De 8 Kadına İş Sağladı Haberi için Talep, Öneri ve Şikayetlerinizi Bize Lütfen Bildirin!
Hem Kendine Hem De 8 Kadına İş Sağladı için Sıkça Sorulan Sorular
Hem Kendine Hem De 8 Kadına İş Sağladı En Gücel Haberler
Hem Kendine Hem De 8 Kadına İş Sağladı Türkiye'de Hangi Bölgede Hizmet Veriyor?
Hem Kendine Hem De 8 Kadına İş Sağladı Firma Rehberi Nerde?
Hem Kendine Hem De 8 Kadına İş Sağladı Ücretsiz Haber Nasıl Eklenir?
Hem Kendine Hem De 8 Kadına İş Sağladı Haber Hangi Tarihte Eklemiştir?
Hem Kendine Hem De 8 Kadına İş Sağladı En Popüler Haber Listesi Nerede?
Hem Kendine Hem De 8 Kadına İş Sağladı Haberi İle Nasıl İletişim Kurabilirim?
Hem Kendine Hem De 8 Kadına İş Sağladı İçin Yapılan Son Dakika Haberleri Varmı?
Hem Kendine Hem De 8 Kadına İş Sağladı Sayfasına Kaç Yıldız Puan Verilmiş, Nasıl Yıldız Puan Verebilirim?
Hem Kendine Hem De 8 Kadına İş Sağladı Son Güncellemeleri Neler?
Hem Kendine Hem De 8 Kadına İş Sağladı Sosyal Medya Hesapları, Facebook, İnstagram, Twitter, YouTube Sayfaları Nelerdir?
Hem Kendine Hem De 8 Kadına İş Sağladı Google, Yandex, Bing, Yahoo Arama motorlarından Ne Kadar Ziyaret Ediliyor?
Hem Kendine Hem De 8 Kadına İş Sağladı Sayfamız Google, Yandex, Bing, Yahoo Arama Motorları Sıralamasında Kaçıncı Sırada?