MOZAİK KENTİNİN MOZAİK KÖYÜ OLACAK googlepng

FARKLI MEDENİYETLERE EV SAHİPLİĞİ YAPAN VE TARİHİ VE DOĞAL GÜZELLİKLERİNİN YANI SIRA HER KARIŞ TOPRAĞINDAN TARİH FIŞKIRAN HATAY'DA ''MOZAİK KÖYÜ'' OLUŞTURULACAK
MOZAİK+KENTİNİN+MOZAİK+KÖYÜ+OLACAK+ Haberin+Detayları+için+Tıklayın!

Binlerce yıldır çok farklı medeniyetlere ev sahipliği yapan, tarihi ve doğal güzellikleri ile tanınan Hatay'da ''Mozaik Köyü''nün oluşturulacağı belirtildi.      Antakya Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Sabit Teksöz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, farklı dine inananların bir arada barış ve hoşgörü içerisinde yaşadığı kentin büyük bir zenginliği barındırdığını, güzellikleri ile farklı bir turizm potansiyeline sahip olduğunu söyledi.      Kentin gelişimi ve kalkınması için çalıştıklarını, bu kapsamda farklı projelere imza atmaya gayret gösterdiklerini ifade eden Teksöz, bu amaçla, Antakya Belediyesi, Antakya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO), Hatay Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (HESOB) ve Halk Eğitim Merkezi'nin ortaklığında hazırladıkları, Avrupa Birliği'nden (AB) kabul gören ve 335 bin 492 Avro hibe alan ''Kadın Eliyle Mozaik Tasarımı'' projesi kapsamında 80 kadına eğitim çalışmalarının devam ettiğini kaydetti.            Projenin Temmuz ayında sona ereceğini, ancak burada eğitim alan kadınların evde oturması yerine edindikleri deneyim ve bilgileri sahada da kullanmasını amaçladıklarını vurgulayan Teksöz, şöyle devam etti:      ''İstihdama katkı amacıyla başlattığımız projede, kadınlarımıza taşın kesiminden bir sanat eserine dönüşmesine kadar her aşaması en ince ayrıntısı ile anlatıldı. Teorik ve uygulamalı eğitimle kadınların adeta mozaik ustası olması için çalışıldı. Şu an eğitimlerinin son aşamasına gelen kadınların yaptığı eserler ve önümüzdeki günlerde Berlin'de düzenlenecek sergide görücüye çıkacak. 250 çalışmanın yer alacağı sergide mozaik kenti Hatay'ı kadınlarımızın yaptığı eserlerle tanıtacağız. Projeye katılan kadınlarımızın alacakları sertifikayı bir köşeye atmaları yerine istihdama katılarak kullanmasını amaçlıyoruz.         Bu kapsamda projenin bitiminin ardından Ağustos ayında kentimize ait bir köyde 'Mozaik Köyü' oluşturacağız. Burada belirleyeceğimiz bazı evlerin dış cephesini kadınların yapacağı mozaikle süsleyeceğiz. Ayrıca köyde oluşturulacak atölyede de kadınlarımız mozaik çalışması yapacak. İsteyenlere kursların da verileceği köyümüz adeta sanat alanı haline gelecek. Oluşturulacak 'Mozaik Köyü' ile kentin tanıtımına katkı sağlayacağız.''      Burada çalışan kadınların köyü ziyarete gelenlere yaptıkları mozaik çalışmalarının satışını da gerçekleştirebileceğini ifade eden Teksöz, bu sayede kadınların hem maharetlerini ortaya koyacağını hem de ev ekonomisine katkı sağlayacağını kaydetti.      Hatay Arkeoloji Müzesi'nin dünyada taban mozaiği konusunda Tunus Bardo Müzesi'nden sonra ikinci sırada geldiğinin altını çizen Teksöz, ''Mozaik Köyü'' ile kentin bu konudaki zenginliğini dünyaya daha fazla tanıtmayı istediklerini sözlerine ekledi.
MOZAİK KENTİNİN MOZAİK KÖYÜ OLACAK haberi 27 Mart 2011 00:00 tarihinde FirmaRehberim.com kaynak gösterilerek Yerel kategorisine, ilgili firma Hatay /  21128 kişi tarafından okunmuş 0 kişi tarafından beğenilip 0 kişi tarafından beğenilmemiştir. İletişim Bilgileri için Lütfen Tıklayın!
Haberi Beğendiniz mi?
Okunma
Kategori
Şehir
MOZAİK KENTİNİN MOZAİK KÖYÜ OLACAK haberi, Hatay Yerel Haberleri Hatay ili ilçesi mahallesinde Yerel kategorisinde yer almakta olup 2024 yılı içerisinde 21128 kişi tarafından ziyaret edilmiştir.
MOZAİK+KENTİNİN+MOZAİK+KÖYÜ+OLACAK+ Haberin+Detayları+için+Tıklayın!
Bizi Beğendiysen Sayfanda Paylaş ve Oy Ver!
MOZAİK KENTİNİN MOZAİK KÖYÜ OLACAK Haberin Detayları için Lütfen Tıklayın! Son Dakika Hatay Haberleri Firma Rehberim Sayfasını Ben Beğendim. Size de Tavsiye Ederim! 13 Mayıs 2024 Pazartesi 02:28 https://firmarehberim.com/haber/yerel/mozaik-kentinin-mozaik-koyu-olacak-4251 #MOZAİK #KENTİNİN #MOZAİK #KÖYÜ #OLACAK #Haberin #Detayları #için #Lütfen #Tıklayın! #Son #Dakika #Hatay #Haberleri #Firma #Rehberim #MOZAİKKENTİNİN #KENTİNİN #MOZAİK #MOZAİKKÖYÜ #KÖYÜ #OLACAK #MOZAİKKENTİNİNMOZAİKKÖYÜOLACAK #HaberinDetayları #Detaylarıiçin #içinLütfen #LütfenTıklayın! #Tıklayın! #HaberinDetaylarıiçinLütfenTıklayın!

Güncel Son Yerel Haberleri googlepng

Oyuncaklar, Hatay'da Depremzede çocuklara Ulaştırıldı

Almanya'nın Dortmund kentinde faaliyet gösteren Çukurova e.V. Dortmund Derneği, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Hatay'da depremzede çocuklara oyuncak dağıttı.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 24 Nisan 2024 19:03
Depremlerde hayatını kaybeden çocuklar 23 Nisan’da unutulmadı

Hatay'da, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında, depremlerde hayatını kaybeden çocukların mezarları ziyaret edildi.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 24 Nisan 2024 17:54
Medeniyetler Korosu Ödül Töreninde Sahne Aldı

2019 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı Özel Ödülünü alarak gururumuz olan ilimizin marka değeri Antakya Medeniyetler Korosu , Kültür ve Turizm Bakanlığı 2022 Özel Ödül töreninde sahne aldı. Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'nın tarihi salonunda düzenlenen törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Eşi Emine Erdoğan, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Kültür ve Turizm Bakanlığı 2022 Özel Ödülünü alan kurum ve kuruluşlar katıldı.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 27 Ocak 2023 13:53
Hatay’da ekmek fiyatları zamlandı

Hatay Fırıncılar Odası’ndan alınan bilgiye göre, 210 gram ekmeğin 5 TL’den satışa sunulacağı belirtildi.

Nejla Çetinoğlu | 14 Ocak 2023 15:11
BAŞKAN SAVAŞ’TAN RAS-EL SENİ MESAJI

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Miladi takvime göre 14 Ocak’a denk gelen ve Alevi vatandaşların yeni yıl olarak kutladığı ‘Ras-el Seni’ bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 14 Ocak 2023 13:23
HGC YÖNETİMİNDEN PROTOKOL ZİYARETLERİ

Hatay Gazeteciler Cemiyeti (HGC) Başkanı Nihat Mazmanoğlu ve Yönetim Kurulu Üyeleri, protokol ziyareti kapsamında sırasıyla Hatay Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Ataman, Antakya Kaymakamı Mustafa Harputlu, HESOB Başkanı Abdulkadir Teksöz, ATSO Başkanı Hikmet Çinçin ve ATB Başkanı Ali Celal Mursaloğlu’nu makamlarında ziyaret ettiler.

Mehmet Katırcıoğlu | 06 Ocak 2023 14:37
DEVA Defne’den Başkan Güzel’e ziyaret

Demokrasi ve Atılım Partisi Defne İlçe Başkanı Av. Nidal Hüzmeli ve beraberindeki heyet Defne Belediye Başkanı İbrahim Güzel’i makamında ziyaret etti.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 06 Ocak 2023 14:34
KIRIKHAN BELEDİYESİ YILIN İLK BELEDİYE MECLİS OLAĞAN TOPLANTISINI YAPTI

Kırıkhan Belediyesi 2023 Yılının Ocak ayı olağan toplantısını Belediye Başkanı Ayhan Yavuz’un başkanlığında gerçekleştirdi.

Mehmet Katırcıoğlu | 06 Ocak 2023 14:26
UKUD’UN 3. GENEL KURULU GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Hatay’da 6 yıl önce kurulan Uluslararası Kültürler Derneği’nin(UKUD) 3. Olağan Genel Kurulu yapıldı. Mevcut Başkan Adnan Taş güven tazeleyerek yeniden başkan seçildi.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 04 Ocak 2023 16:49
SAADET PARTİSİ HATAY’DA SAHADA

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Şerafettin Kılıç, GİK Üyeleri, Çelebi Keyhıdır, Doç. Dr. Necmettin Çalışkan, Soner Çontar, Necati Eroğlu, Hayri Kamalı ve Hatay İl Başkanı Mustafa Eğe ilçe teşkilatlarıyla beraber Hatay’da yerel basın, belediye başkanları, Ticaret ve Sanayi Odası, Ziraat odası, muhtarlar, STK temsilcileri, hasta ve esnaf ziyaretleri gerçekleştirerek vatandaşların sorunlarını dinledi.

Nejla Çetinoğlu | 04 Ocak 2023 16:25
Mozaik Kentinin Mozaik Köyü Olacak Haberi için Talep, Öneri ve Şikayetlerinizi Bize Lütfen Bildirin!
Mozaik Kentinin Mozaik Köyü Olacak için Sıkça Sorulan Sorular
Mozaik Kentinin Mozaik Köyü Olacak En Gücel Haberler
Mozaik Kentinin Mozaik Köyü Olacak Türkiye'de Hangi Bölgede Hizmet Veriyor?
Mozaik Kentinin Mozaik Köyü Olacak Firma Rehberi Nerde?
Mozaik Kentinin Mozaik Köyü Olacak Ücretsiz Haber Nasıl Eklenir?
Mozaik Kentinin Mozaik Köyü Olacak Haber Hangi Tarihte Eklemiştir?
Mozaik Kentinin Mozaik Köyü Olacak En Popüler Haber Listesi Nerede?
Mozaik Kentinin Mozaik Köyü Olacak Haberi İle Nasıl İletişim Kurabilirim?
Mozaik Kentinin Mozaik Köyü Olacak İçin Yapılan Son Dakika Haberleri Varmı?
Mozaik Kentinin Mozaik Köyü Olacak Sayfasına Kaç Yıldız Puan Verilmiş, Nasıl Yıldız Puan Verebilirim?
Mozaik Kentinin Mozaik Köyü Olacak Son Güncellemeleri Neler?
Mozaik Kentinin Mozaik Köyü Olacak Sosyal Medya Hesapları, Facebook, İnstagram, Twitter, YouTube Sayfaları Nelerdir?
Mozaik Kentinin Mozaik Köyü Olacak Google, Yandex, Bing, Yahoo Arama motorlarından Ne Kadar Ziyaret Ediliyor?
Mozaik Kentinin Mozaik Köyü Olacak Sayfamız Google, Yandex, Bing, Yahoo Arama Motorları Sıralamasında Kaçıncı Sırada?