Osmanlı İmparatorluğu'nda Göçmenler ve Tarikatlar Konferansı googlepng

Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Salih Güder, ''Kültürümüzün ve öz değerlerimizin tanıtılması ve araştırılması çok önemli'' dedi.
Osmanlı+İmparatorluğu+#39;nda+Göçmenler+ve+Tarikatlar+Konferansı Haberin+Detayları+için+Tıklayın!

 Güder, MKÜ Tayfur Sökmen Kampüsü Atatürk Konferans Salonu'nda Washington Üniversitesi Öğretim Üyesi Sosyolog Prof. Dr. Reşat Kasaba tarafından ''Osmanlı İmparatorluğu'nda Göçmenler ve Tarikatlar'' adlı bir konferans öncesinde yaptığı konuşmada, ''İçimizden çıkan, araştırmacı bilim adamlar, toplumun önderlerini ağırlayıp kültürel varlıklarımızı tanıtmaya çalışıyoruz. Bugün de Antakya'da yetişmiş ve özellikle Anadolu üzerinde araştırmalar yapan Prof Dr. Kasaba'yı ağırlamanın mutluluğunu yaşıyoruz.'' şeklinde konuştu.      MKÜ olarak gelişen dünyayı yakından izleyerek bunu doğrudan hayata geçirme adına çok sayıda bilim adamının deneyimlerinden faydalanmaya çalıştıklarını ifade eden Güder, ''İnsanın kendi asli duygularını keşfetme adına, sosyal bilimlerin fen bilimlerinden daha önemli olduğunu bir fen bilimi adamı olarak ortaya koymak istiyorum. Sosyal bilimler her zaman gelecek nesillerin liderlerini yetiştirir. Bu yüzden sosyal bilimlere kendi duygu dünyamızı daha iyi anlamak için önem vermek gerekiyor.'' diye konuştu.      Sosyolog Prof. Dr. Kasaba, Osmanlı İmparatorluğu'nda göçmenler ve tarikatlar isimli sunumunda imparatorluğun kuruluşundan son dönemlerine kadar toplumun önemli bir kesimini oluşturan bu hareketli grupların yaşadığı değişimi aktarmaya çalıştı.      Göçmenler ve devlet ilişkileri üzerine yazdığı kitap bulunduğunu belirten Kasaba, Osmanlı'nın kuruluştan 17. yüzyılın sonlarına kadar bu hareketli göçmen aşiretlerin yaşadığı değişimi çok iyi yönettiğini ve onları kontrol altına almak konusunda başarılı olduğunu söyledi.      Kasaba, özellikler İran ve Anadolu coğrafyasında yaşayan bu hareketli grupların coğrafi koşullar yüzünden yerleşik hayata geçmediklerini, tarihin en eski dönemlerinden beri bu coğrafyada yaşayan tolulukların yerleşik olmayan bir hayat yaşadığının anlaşıldığını ifade etti.      Bu toplulukları bir tek inanç bir yönetim içinde tarif etmenin mümkün olmadığını vurgulayan Kasaba, şunları kaydetti:      ''Osmanlı güçlü bir merkezi yönetim kurmasının yanında bu hareketli gruplara da farklı haklar vererek kontrol altına almayı başarmıştır. Osmanlı bu göçmenleri kendi bünyesinde bulundurmasına rağmen bu grupların kendi öz benliklerini yaşamasına ve oluşturmasına imkan vermiştir.''      Kasaba, 1500'lü yıllarda devlet niteliğinin oluşmasından sonra bütün bu hareketli aşiretlerin özel olarak korunduğunu, imparatorluğun can damarını oluşturan zengin gruplar olarak göze çarptıklarını söyledi.      Göçmenlerin ancak 1689 yılında yaygın bir kayıt altına alınarak yerleştirilmeye çalışıldığını kaydeden Kasaba, bu dönemde yapılan yerleştirme politikası ile vergilendirme ve daha iyi kontrol altına alma amaçlandığını, fakat bu yerleştirme işleminin zorla değil ikna ederek yapıldığını ifade etti.      Etkinliğe Vali Mehmet Celalettin Lekesiz, Antakya Belediye Başkan Vekili Serdar Güven, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Koç, Fakülte dekanları, öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı.
Osmanlı İmparatorluğu'nda Göçmenler ve Tarikatlar Konferansı haberi 22 Ekim 2011 00:00 tarihinde FirmaRehberim.com kaynak gösterilerek Yerel kategorisine, ilgili firma Hatay /  22637 kişi tarafından okunmuş 0 kişi tarafından beğenilip 0 kişi tarafından beğenilmemiştir. İletişim Bilgileri için Lütfen Tıklayın!
Haberi Beğendiniz mi?
Okunma
Kategori
Şehir
Osmanlı İmparatorluğu'nda Göçmenler ve Tarikatlar Konferansı haberi, Hatay Yerel Haberleri Hatay ili ilçesi mahallesinde Yerel kategorisinde yer almakta olup 2024 yılı içerisinde 22637 kişi tarafından ziyaret edilmiştir.
Osmanlı+İmparatorluğu+#39;nda+Göçmenler+ve+Tarikatlar+Konferansı Haberin+Detayları+için+Tıklayın!
Bizi Beğendiysen Sayfanda Paylaş ve Oy Ver!

Güncel Son Yerel Haberleri googlepng

Oyuncaklar, Hatay'da Depremzede çocuklara Ulaştırıldı

Almanya'nın Dortmund kentinde faaliyet gösteren Çukurova e.V. Dortmund Derneği, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Hatay'da depremzede çocuklara oyuncak dağıttı.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 24 Nisan 2024 19:03
Depremlerde hayatını kaybeden çocuklar 23 Nisan’da unutulmadı

Hatay'da, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında, depremlerde hayatını kaybeden çocukların mezarları ziyaret edildi.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 24 Nisan 2024 17:54
Medeniyetler Korosu Ödül Töreninde Sahne Aldı

2019 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı Özel Ödülünü alarak gururumuz olan ilimizin marka değeri Antakya Medeniyetler Korosu , Kültür ve Turizm Bakanlığı 2022 Özel Ödül töreninde sahne aldı. Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'nın tarihi salonunda düzenlenen törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Eşi Emine Erdoğan, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Kültür ve Turizm Bakanlığı 2022 Özel Ödülünü alan kurum ve kuruluşlar katıldı.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 27 Ocak 2023 13:53
Hatay’da ekmek fiyatları zamlandı

Hatay Fırıncılar Odası’ndan alınan bilgiye göre, 210 gram ekmeğin 5 TL’den satışa sunulacağı belirtildi.

Nejla Çetinoğlu | 14 Ocak 2023 15:11
BAŞKAN SAVAŞ’TAN RAS-EL SENİ MESAJI

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Miladi takvime göre 14 Ocak’a denk gelen ve Alevi vatandaşların yeni yıl olarak kutladığı ‘Ras-el Seni’ bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 14 Ocak 2023 13:23
HGC YÖNETİMİNDEN PROTOKOL ZİYARETLERİ

Hatay Gazeteciler Cemiyeti (HGC) Başkanı Nihat Mazmanoğlu ve Yönetim Kurulu Üyeleri, protokol ziyareti kapsamında sırasıyla Hatay Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Ataman, Antakya Kaymakamı Mustafa Harputlu, HESOB Başkanı Abdulkadir Teksöz, ATSO Başkanı Hikmet Çinçin ve ATB Başkanı Ali Celal Mursaloğlu’nu makamlarında ziyaret ettiler.

Mehmet Katırcıoğlu | 06 Ocak 2023 14:37
DEVA Defne’den Başkan Güzel’e ziyaret

Demokrasi ve Atılım Partisi Defne İlçe Başkanı Av. Nidal Hüzmeli ve beraberindeki heyet Defne Belediye Başkanı İbrahim Güzel’i makamında ziyaret etti.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 06 Ocak 2023 14:34
KIRIKHAN BELEDİYESİ YILIN İLK BELEDİYE MECLİS OLAĞAN TOPLANTISINI YAPTI

Kırıkhan Belediyesi 2023 Yılının Ocak ayı olağan toplantısını Belediye Başkanı Ayhan Yavuz’un başkanlığında gerçekleştirdi.

Mehmet Katırcıoğlu | 06 Ocak 2023 14:26
UKUD’UN 3. GENEL KURULU GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Hatay’da 6 yıl önce kurulan Uluslararası Kültürler Derneği’nin(UKUD) 3. Olağan Genel Kurulu yapıldı. Mevcut Başkan Adnan Taş güven tazeleyerek yeniden başkan seçildi.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 04 Ocak 2023 16:49
SAADET PARTİSİ HATAY’DA SAHADA

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Şerafettin Kılıç, GİK Üyeleri, Çelebi Keyhıdır, Doç. Dr. Necmettin Çalışkan, Soner Çontar, Necati Eroğlu, Hayri Kamalı ve Hatay İl Başkanı Mustafa Eğe ilçe teşkilatlarıyla beraber Hatay’da yerel basın, belediye başkanları, Ticaret ve Sanayi Odası, Ziraat odası, muhtarlar, STK temsilcileri, hasta ve esnaf ziyaretleri gerçekleştirerek vatandaşların sorunlarını dinledi.

Nejla Çetinoğlu | 04 Ocak 2023 16:25
Osmanlı İmparatorluğu&Amp;#39;Nda Göçmenler Ve Tarikatlar Konferansı Haberi için Talep, Öneri ve Şikayetlerinizi Bize Lütfen Bildirin!
Osmanlı İmparatorluğu&Amp;#39;Nda Göçmenler Ve Tarikatlar Konferansı için Sıkça Sorulan Sorular
Osmanlı İmparatorluğu&Amp;#39;Nda Göçmenler Ve Tarikatlar Konferansı En Gücel Haberler
Osmanlı İmparatorluğu&Amp;#39;Nda Göçmenler Ve Tarikatlar Konferansı Türkiye'de Hangi Bölgede Hizmet Veriyor?
Osmanlı İmparatorluğu&Amp;#39;Nda Göçmenler Ve Tarikatlar Konferansı Firma Rehberi Nerde?
Osmanlı İmparatorluğu&Amp;#39;Nda Göçmenler Ve Tarikatlar Konferansı Ücretsiz Haber Nasıl Eklenir?
Osmanlı İmparatorluğu&Amp;#39;Nda Göçmenler Ve Tarikatlar Konferansı Haber Hangi Tarihte Eklemiştir?
Osmanlı İmparatorluğu&Amp;#39;Nda Göçmenler Ve Tarikatlar Konferansı En Popüler Haber Listesi Nerede?
Osmanlı İmparatorluğu&Amp;#39;Nda Göçmenler Ve Tarikatlar Konferansı Haberi İle Nasıl İletişim Kurabilirim?
Osmanlı İmparatorluğu&Amp;#39;Nda Göçmenler Ve Tarikatlar Konferansı İçin Yapılan Son Dakika Haberleri Varmı?
Osmanlı İmparatorluğu&Amp;#39;Nda Göçmenler Ve Tarikatlar Konferansı Sayfasına Kaç Yıldız Puan Verilmiş, Nasıl Yıldız Puan Verebilirim?
Osmanlı İmparatorluğu&Amp;#39;Nda Göçmenler Ve Tarikatlar Konferansı Son Güncellemeleri Neler?
Osmanlı İmparatorluğu&Amp;#39;Nda Göçmenler Ve Tarikatlar Konferansı Sosyal Medya Hesapları, Facebook, İnstagram, Twitter, YouTube Sayfaları Nelerdir?
Osmanlı İmparatorluğu&Amp;#39;Nda Göçmenler Ve Tarikatlar Konferansı Google, Yandex, Bing, Yahoo Arama motorlarından Ne Kadar Ziyaret Ediliyor?
Osmanlı İmparatorluğu&Amp;#39;Nda Göçmenler Ve Tarikatlar Konferansı Sayfamız Google, Yandex, Bing, Yahoo Arama Motorları Sıralamasında Kaçıncı Sırada?