SİGARA TÜP BEBEK TEDAVİSİNİ OLUMSUZ ETKİLİYOR googlepng

Çocuk özlemi çeken ve başka yardımcı üreme tedavilerinden sonuç alınamayan çiftlere uygulanan bir üreme yöntemi olan tüp bebek tedavisi sonucu oluşan gebeliğin normal gebelik ile hiçbir farkı yoktur.
SİGARA+TÜP+BEBEK+TEDAVİSİNİ+OLUMSUZ+ETKİLİYOR Haberin+Detayları+için+Tıklayın!

 Yalnızca döllenme işlemi vücut harici bir ortamda teknolojik imkanların kullanılması ile sağlanır. Tüp bebek tedavisinde başarılı sonuçlar alabilmek için bazı kurallara uyulması gerekir. Tedavinin seyrini değiştirebilecek en önemli etkenlerden birinin sigara kullanmak olduğunu söyleyen Liv Hospital Tüp Bebek Uzmanı Dr. Serkan Oral “Sigara kullanan kadınlarda tüp bebek tedavisi sürecinde daha yüksek doz hormon tedavisine gerek duyulur. Çünkü sigara kullanan kadınların kan ve östrojen seviyesi diğer kadınlara göre daha düşük olur. Bu nedenle de daha az miktarda yumurta gözlenir. Ayrıca sigara nedeni ile tedavinin erken sonlandırılması bile söz konusu olabilir” diyor.Tüp bebek tedavisi, kısırlık sorunu yaşayan çiftlere gebelik sağlayabilmek için uygulanan bir yöntemdir. Tüp bebek yaptırmaya karar veren çiftlerin tedaviden başarılı sonuç alabilmek için tedaviyi olumsuz etkileyecek bazı davranış ve alışkanlıklardan uzak durması gerekir. Tüp bebek tedavisi başından sonuna kadar oldukça hassas bir dönemi içerir. Bu dönemde anne adayının birçok şeye dikkat etmesi gerekir. Özellikle anne adayı sigara kullanıyorsa tedaviye başlamadan en az 3 ay önce sigara alışkanlığından vazgeçmelidir.  Sigara bebeğin gelişeceği alanlara zarar vererek oluşan gebeliğin anne rahmine tutunmasını zorlaştırır. Anne yaşı 35’in üzerinde ise tüp bebek tedavisi ile gebe kalma oranı sadece %20-30 kadardır. Bir de anne sigara kullanıyorsa, tedaviden başarılı sonuç alma olasılığı daha da düşer. Sigara üreme sisteminde ve fonksiyonlarında ciddi sorunlara yol açarken erken menopoza neden olabilir. Günümüzde erken menopozun tam olarak nedeni açıklanamasa da bu konuda sigaranın payı büyüktür. Fazlaca sigara kullanan kadınların erken menopoza girme olasılığı diğer kadınlara nazaran daha yüksektir.Sigaranın içeriğinde barındırdığı kimyasal maddeler kromozom bozukluklarına ve anne karnındaki bebekte birtakım anomalilere yol açabilir. Anne adayının yaşı her ne olursa olsun sigara kullanımı nedeni ile kusurlu bebek oluşumu, gebeliğin düşük ile sonlanması ve ölü bebek gibi riskler açığa çıkabilir. Tüp bebek tedavisi uygulanan ve sigara kullanmaya devam eden anne adaylarında gebelik sağlansa bile gebeliğin düşük ile sonuçlanma olasılığı oldukça yüksek değerlerdedir. Sigara kullanan adayların sigaradan vazgeçmeden tüp bebek tedavisine dahil olmasının hiçbir anlamı yoktur. Çünkü sigaranın tüp bebek tedavisini olumsuz etkilediği gerçeği kesindir. Sigara kullanımı tıpkı kadınlarda olduğu gibi erkeklerde de üreme fonksiyonlarında olumsuz etki yaratır. Sperm sayısı, hareketliliği, kalitesi ve şekli sigara kullanmayan erkeklere oranla daha düşük olur. Dolayısı ile tüp bebek tedavisi için negatif sonuçlara yol açar. Tüp bebek tedavisi oldukça meşakkatli, masraflı ve özellikle anne adayı için zor bir süreçtir. Bu zorlu süreçten başarılı bir sonuç alabilmek ve sağlıklı bir bebek dünyaya getirebilmek için çiftlerin sigarayı mutlaka tedavi sürecine başlamadan terk etmesi gerekir.
SİGARA TÜP BEBEK TEDAVİSİNİ OLUMSUZ ETKİLİYOR haberi 19 Şubat 2014 00:00 tarihinde FirmaRehberim.com kaynak gösterilerek Yerel kategorisine, ilgili firma Hatay /  5968 kişi tarafından okunmuş 0 kişi tarafından beğenilip 0 kişi tarafından beğenilmemiştir. İletişim Bilgileri için Lütfen Tıklayın!
Haberi Beğendiniz mi?
Okunma
Kategori
Şehir
SİGARA TÜP BEBEK TEDAVİSİNİ OLUMSUZ ETKİLİYOR haberi, Hatay Yerel Haberleri Hatay ili ilçesi mahallesinde Yerel kategorisinde yer almakta olup 2024 yılı içerisinde 5968 kişi tarafından ziyaret edilmiştir.
SİGARA+TÜP+BEBEK+TEDAVİSİNİ+OLUMSUZ+ETKİLİYOR Haberin+Detayları+için+Tıklayın!
Bizi Beğendiysen Sayfanda Paylaş ve Oy Ver!
SİGARA TÜP BEBEK TEDAVİSİNİ OLUMSUZ ETKİLİYOR Haberin Detayları için Lütfen Tıklayın! Son Dakika Hatay Haberleri Firma Rehberim Sayfasını Ben Beğendim. Size de Tavsiye Ederim! 06 Haziran 2024 Perşembe 20:38 https://firmarehberim.com/haber/yerel/sigara-tup-bebek-tedavisini-olumsuz-etkiliyor-17987 #SİGARA #TÜP #BEBEK #TEDAVİSİNİ #OLUMSUZ #ETKİLİYOR #Haberin #Detayları #için #Lütfen #Tıklayın! #Son #Dakika #Hatay #Haberleri #Firma #Rehberim #SİGARATÜP #TÜPBEBEK #BEBEKTEDAVİSİNİ #TEDAVİSİNİOLUMSUZ #OLUMSUZETKİLİYOR #SİGARATÜPBEBEKTEDAVİSİNİOLUMSUZETKİLİYOR #HaberinDetayları #Detaylarıiçin #içinLütfen #LütfenTıklayın! #Tıklayın! #HaberinDetaylarıiçinLütfenTıklayın!

Güncel Son Yerel Haberleri googlepng

Oyuncaklar, Hatay'da Depremzede çocuklara Ulaştırıldı

Almanya'nın Dortmund kentinde faaliyet gösteren Çukurova e.V. Dortmund Derneği, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Hatay'da depremzede çocuklara oyuncak dağıttı.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 24 Nisan 2024 19:03
Depremlerde hayatını kaybeden çocuklar 23 Nisan’da unutulmadı

Hatay'da, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında, depremlerde hayatını kaybeden çocukların mezarları ziyaret edildi.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 24 Nisan 2024 17:54
Medeniyetler Korosu Ödül Töreninde Sahne Aldı

2019 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı Özel Ödülünü alarak gururumuz olan ilimizin marka değeri Antakya Medeniyetler Korosu , Kültür ve Turizm Bakanlığı 2022 Özel Ödül töreninde sahne aldı. Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'nın tarihi salonunda düzenlenen törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Eşi Emine Erdoğan, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Kültür ve Turizm Bakanlığı 2022 Özel Ödülünü alan kurum ve kuruluşlar katıldı.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 27 Ocak 2023 13:53
Hatay’da ekmek fiyatları zamlandı

Hatay Fırıncılar Odası’ndan alınan bilgiye göre, 210 gram ekmeğin 5 TL’den satışa sunulacağı belirtildi.

Nejla Çetinoğlu | 14 Ocak 2023 15:11
BAŞKAN SAVAŞ’TAN RAS-EL SENİ MESAJI

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Miladi takvime göre 14 Ocak’a denk gelen ve Alevi vatandaşların yeni yıl olarak kutladığı ‘Ras-el Seni’ bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 14 Ocak 2023 13:23
HGC YÖNETİMİNDEN PROTOKOL ZİYARETLERİ

Hatay Gazeteciler Cemiyeti (HGC) Başkanı Nihat Mazmanoğlu ve Yönetim Kurulu Üyeleri, protokol ziyareti kapsamında sırasıyla Hatay Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Ataman, Antakya Kaymakamı Mustafa Harputlu, HESOB Başkanı Abdulkadir Teksöz, ATSO Başkanı Hikmet Çinçin ve ATB Başkanı Ali Celal Mursaloğlu’nu makamlarında ziyaret ettiler.

Mehmet Katırcıoğlu | 06 Ocak 2023 14:37
DEVA Defne’den Başkan Güzel’e ziyaret

Demokrasi ve Atılım Partisi Defne İlçe Başkanı Av. Nidal Hüzmeli ve beraberindeki heyet Defne Belediye Başkanı İbrahim Güzel’i makamında ziyaret etti.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 06 Ocak 2023 14:34
KIRIKHAN BELEDİYESİ YILIN İLK BELEDİYE MECLİS OLAĞAN TOPLANTISINI YAPTI

Kırıkhan Belediyesi 2023 Yılının Ocak ayı olağan toplantısını Belediye Başkanı Ayhan Yavuz’un başkanlığında gerçekleştirdi.

Mehmet Katırcıoğlu | 06 Ocak 2023 14:26
UKUD’UN 3. GENEL KURULU GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Hatay’da 6 yıl önce kurulan Uluslararası Kültürler Derneği’nin(UKUD) 3. Olağan Genel Kurulu yapıldı. Mevcut Başkan Adnan Taş güven tazeleyerek yeniden başkan seçildi.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 04 Ocak 2023 16:49
SAADET PARTİSİ HATAY’DA SAHADA

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Şerafettin Kılıç, GİK Üyeleri, Çelebi Keyhıdır, Doç. Dr. Necmettin Çalışkan, Soner Çontar, Necati Eroğlu, Hayri Kamalı ve Hatay İl Başkanı Mustafa Eğe ilçe teşkilatlarıyla beraber Hatay’da yerel basın, belediye başkanları, Ticaret ve Sanayi Odası, Ziraat odası, muhtarlar, STK temsilcileri, hasta ve esnaf ziyaretleri gerçekleştirerek vatandaşların sorunlarını dinledi.

Nejla Çetinoğlu | 04 Ocak 2023 16:25
Sigara Tüp Bebek Tedavisini Olumsuz Etkiliyor Haberi için Talep, Öneri ve Şikayetlerinizi Bize Lütfen Bildirin!
Sigara Tüp Bebek Tedavisini Olumsuz Etkiliyor için Sıkça Sorulan Sorular
Sigara Tüp Bebek Tedavisini Olumsuz Etkiliyor En Gücel Haberler
Sigara Tüp Bebek Tedavisini Olumsuz Etkiliyor Türkiye'de Hangi Bölgede Hizmet Veriyor?
Sigara Tüp Bebek Tedavisini Olumsuz Etkiliyor Firma Rehberi Nerde?
Sigara Tüp Bebek Tedavisini Olumsuz Etkiliyor Ücretsiz Haber Nasıl Eklenir?
Sigara Tüp Bebek Tedavisini Olumsuz Etkiliyor Haber Hangi Tarihte Eklemiştir?
Sigara Tüp Bebek Tedavisini Olumsuz Etkiliyor En Popüler Haber Listesi Nerede?
Sigara Tüp Bebek Tedavisini Olumsuz Etkiliyor Haberi İle Nasıl İletişim Kurabilirim?
Sigara Tüp Bebek Tedavisini Olumsuz Etkiliyor İçin Yapılan Son Dakika Haberleri Varmı?
Sigara Tüp Bebek Tedavisini Olumsuz Etkiliyor Sayfasına Kaç Yıldız Puan Verilmiş, Nasıl Yıldız Puan Verebilirim?
Sigara Tüp Bebek Tedavisini Olumsuz Etkiliyor Son Güncellemeleri Neler?
Sigara Tüp Bebek Tedavisini Olumsuz Etkiliyor Sosyal Medya Hesapları, Facebook, İnstagram, Twitter, YouTube Sayfaları Nelerdir?
Sigara Tüp Bebek Tedavisini Olumsuz Etkiliyor Google, Yandex, Bing, Yahoo Arama motorlarından Ne Kadar Ziyaret Ediliyor?
Sigara Tüp Bebek Tedavisini Olumsuz Etkiliyor Sayfamız Google, Yandex, Bing, Yahoo Arama Motorları Sıralamasında Kaçıncı Sırada?