Vakıflar Haftası Kutlanıyor googlepng

Hatay Vakıflar Bölge Müdürü Ali Kaya ve beraberindeki heyet, Vali Yardımcısı Şahin Bayhan eşliğinde  Vali Lekesiz’i ziyaret etti.
Vakıflar+Haftası+Kutlanıyor Haberin+Detayları+için+Tıklayın!

06-12 Mayıs tarihleri arasında ‘Vakıf Medeniyeti ve Şehircilik’ teması ile kutlanacak olan Vakıflar Haftası dolayısı ile gerçekleşen ziyarette konuşan Bölge Müdürü Kaya, kabulden dolayı teşekkür ederek, haftanın önemi konusunda bilgi verdi.Hatay Valisi Sayın M. Celalettin Lekesiz de, ziyaretten dolayı memnuniyet duyduğunu ifade ederek, ‘Bu topraklarda dedelerimizin inşa ettiği medeniyet esasen bir vakıf medeniyetidir. Vakıf, insanların karşılıksız olarak, gönül kapılarını ve keselerini ihtiyaç sahibi olanlara açıp, toplumdaki sosyal, ekonomik dengenin kurulması, toplumsal barışa hizmet edilmesi için yapılan fedakarlıkların adıdır.’ dedi.İlimizde Vakıflara ait 90 adet tescilli vakıf eseri bulunduğunu hatırlatan Lekesiz, ‘Biz biliyoruz ki, gelecek kaygısı taşıyan her birey, her toplum, her millet geçmişten vazgeçemez. Çünkü geçmiş, bu günü geliştirip geleceğin şekillenmesine yarayan beslenilecek en güçlü hazinedir. Dolayısı ile kültür varlığı, bir anlamda tescilli vakıf eserlerinin yeniden ayağa kaldırılması, yılların yorgunluğunu gidererek yeniden günlük yaşamın içerisine çekilmesi, aslında geleceğe yapılan hizmettir, bilincin hafızasının yenilenmesidir. Çünkü ortaya konulan o çalışmalar, belli bir bilme ve kavrama sonucunda elde ediliyor. ’ diye konuştu.Lekesiz, ilimizdeki 90 kültür varlığının 37’sinin restorasyonunun bittiğini, 10’unun projesinin Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu’ndan geçtiğini, projesinin yapımı devam eden 8 yapı bulunduğunu, 2013-1014 de bunlardan 4’ünün bitirileceğini, restorasyon karşılığında kiraya verilen 7 eser bulunduğunu hatırlatarak, ‘İlimiz genelindeki 90 vakıf eserinden yaklaşık 70’inin ya restorasyonu bitmiş, ya projesi bitmiş, bir şekilde her biri tek tek ele alınır durumda.’ diye konuştu.   2012 yılı içerisinde Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün yaptığı önemli çalışmalardan birinin de Habib-i Neccar Camii’nin etrafındaki sonradan yapılmış ve ilimizin mimari dokusuna uygun olmayan yapıların kamulaştırılarak ortadan kaldırılması çalışması olduğunu hatırlatan Vali Lekesiz, ‘Bu önemli bir çalışma ve az bir bölümünün kamulaştırılması kaldı. Bu ay içinde tamamlanacağını ümit ediyorum. Bir taraftan restorasyon çalışmaları başladı, binalara doğru fonksiyonlar yüklenilmek suretiyle bir taraftan tarihe olan borcumuz ödenmiş olurken, diğer taraftan da onları günlük hayatın içerisine çekip yaşanılır kılacağız aynı zamanda ilimizin kültür ve inanç turizmine de katkı yapmasını sağlamış olacağız.’ diye konuştu.Lekesiz, tüm bu hizmetlerde büyük destekleri olan başta Adalet Bakanımız Sayın Sadullah Ergin olmak üzere ilimiz milletvekillerine, Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne, Vakıflar Bölge Müdürlüğü’ne, ilgili Vali Yardımcımız Şahin Bayhan’a, tüm çalışanlara tüm Hataylılara teşekkür etti.  
Vakıflar Haftası Kutlanıyor haberi 09 Mayıs 2013 00:00 tarihinde FirmaRehberim.com kaynak gösterilerek Yerel kategorisine, ilgili firma Hatay /  8992 kişi tarafından okunmuş 0 kişi tarafından beğenilip 0 kişi tarafından beğenilmemiştir. İletişim Bilgileri için Lütfen Tıklayın!
Haberi Beğendiniz mi?
Okunma
Kategori
Şehir
Vakıflar Haftası Kutlanıyor haberi, Hatay Yerel Haberleri Hatay ili ilçesi mahallesinde Yerel kategorisinde yer almakta olup 2024 yılı içerisinde 8992 kişi tarafından ziyaret edilmiştir.
Vakıflar+Haftası+Kutlanıyor Haberin+Detayları+için+Tıklayın!
Bizi Beğendiysen Sayfanda Paylaş ve Oy Ver!
Vakıflar Haftası Kutlanıyor Haberin Detayları için Lütfen Tıklayın! Son Dakika Hatay Haberleri Firma Rehberim Sayfasını Ben Beğendim. Size de Tavsiye Ederim! 22 Eylül 2024 Pazar 20:42 https://firmarehberim.com/haber/yerel/vakiflar-haftasi-kutlaniyor-16184 #Vakıflar #Haftası #Kutlanıyor #Haberin #Detayları #için #Lütfen #Tıklayın! #Son #Dakika #Hatay #Haberleri #Firma #Rehberim #VakıflarHaftası #HaftasıKutlanıyor #VakıflarHaftasıKutlanıyor #HaberinDetayları #Detaylarıiçin #içinLütfen #LütfenTıklayın! #Tıklayın! #HaberinDetaylarıiçinLütfenTıklayın!

Güncel Son Yerel Haberleri googlepng

ANTAKYA GASTRONOMİ ÇARŞISI’NDA SONA GELİNDİ

Dünyaya nam salmış mutfağıyla bilinen Hatay’da Restaurantların hizmet vereceği Antakya Gastronomi Çarşısı açılışına sayılı günler kaldı.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 04 Eylül 2024 20:57
Geri dönüş hızlansın” mesajıyla “ Buradayız Hatay”

Deprem sonrası en büyük sivil toplum örgütlenmesini sağlayan Buradayız Hatay Derneği son derece başarılı organizasyonlarla dikkat çekiyor.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 24 Ağustos 2024 13:43
ARSUZ’DA YENİ PLAJ ÇALIŞMASI TAMAMLANDI

Hatay Büyükşehir Belediyesi, Başkan Mehmet Öntürk’ün yerel seçimler öncesi vaat ettiği 6 Yeni Plaj Projesi çerçevesinde sahil bölgelerinde düzenleme çalışmalarına devam ediyor.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 24 Ağustos 2024 13:34
Yerel Gazetelere Bir Darbe de TMMOB’dan

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği, aldığı yeni bir kararla bünyesinde bulunan odaların genel kurul ilanlarının artık gazetelerde yayımlanmayacağını duyurdu.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 21 Ağustos 2024 19:59
Oda Başkanlarından Cumhurbaşkanına “Mücbir Sebep” Talebi

Hatay, Adıyaman, Kahramanmaraş, Malatya ve Gaziantep’in İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde 31 Ağustos’ta sona erecek mücbir sebep halinin uzatılması için Ticaret ve Sanayi Odaları başkanları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a çağrıda bulundu.

Mehmet Katırcıoğlu | 21 Ağustos 2024 19:37
Cumhurbaşkanı’ndan Hatay’a Hibe

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk, Hatay’ın ilçelerinde şehrin yeniden inşa ve ihyası sürecinde ihtiyaçları belirlemek ve talepleri toplamak amacıyla muhtarlarla bir araya geldi.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 21 Ağustos 2024 19:23
Bakan Murat Kurum Hatay da

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat KURUM, Valimiz Mustafa MASATLI, Milletvekillerimiz, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanımız Mehmet ÖNTÜRK, Vali Yardımcılarımız, Kaymakamlarımız, Belediye Başkanlarımız ve ilgili kurum yetkililerimizle birlikte ilimizdeki ihya, inşa ve imar çalışmalarını yerinde inceledi.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 21 Ağustos 2024 10:48
Oyuncaklar, Hatay'da Depremzede çocuklara Ulaştırıldı

Almanya'nın Dortmund kentinde faaliyet gösteren Çukurova e.V. Dortmund Derneği, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Hatay'da depremzede çocuklara oyuncak dağıttı.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 24 Nisan 2024 19:03
Depremlerde hayatını kaybeden çocuklar 23 Nisan’da unutulmadı

Hatay'da, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında, depremlerde hayatını kaybeden çocukların mezarları ziyaret edildi.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 24 Nisan 2024 17:54
Medeniyetler Korosu Ödül Töreninde Sahne Aldı

2019 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı Özel Ödülünü alarak gururumuz olan ilimizin marka değeri Antakya Medeniyetler Korosu , Kültür ve Turizm Bakanlığı 2022 Özel Ödül töreninde sahne aldı. Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'nın tarihi salonunda düzenlenen törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Eşi Emine Erdoğan, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Kültür ve Turizm Bakanlığı 2022 Özel Ödülünü alan kurum ve kuruluşlar katıldı.

Hatice Ekmekçi Defne Gazetesi | 27 Ocak 2023 13:53
Vakıflar Haftası Kutlanıyor Haberi için Talep, Öneri ve Şikayetlerinizi Bize Lütfen Bildirin!
Vakıflar Haftası Kutlanıyor için Sıkça Sorulan Sorular
Vakıflar Haftası Kutlanıyor En Gücel Haberler
Vakıflar Haftası Kutlanıyor Türkiye'de Hangi Bölgede Hizmet Veriyor?
Vakıflar Haftası Kutlanıyor Firma Rehberi Nerde?
Vakıflar Haftası Kutlanıyor Ücretsiz Haber Nasıl Eklenir?
Vakıflar Haftası Kutlanıyor Haber Hangi Tarihte Eklemiştir?
Vakıflar Haftası Kutlanıyor En Popüler Haber Listesi Nerede?
Vakıflar Haftası Kutlanıyor Haberi İle Nasıl İletişim Kurabilirim?
Vakıflar Haftası Kutlanıyor İçin Yapılan Son Dakika Haberleri Varmı?
Vakıflar Haftası Kutlanıyor Sayfasına Kaç Yıldız Puan Verilmiş, Nasıl Yıldız Puan Verebilirim?
Vakıflar Haftası Kutlanıyor Son Güncellemeleri Neler?
Vakıflar Haftası Kutlanıyor Sosyal Medya Hesapları, Facebook, İnstagram, Twitter, YouTube Sayfaları Nelerdir?
Vakıflar Haftası Kutlanıyor Google, Yandex, Bing, Yahoo Arama motorlarından Ne Kadar Ziyaret Ediliyor?
Vakıflar Haftası Kutlanıyor Sayfamız Google, Yandex, Bing, Yahoo Arama Motorları Sıralamasında Kaçıncı Sırada?