Sağlık Bakanlığı tarafından düzenlenen ''Kansersiz Yaşam'' konulu resim yarışmasında Türkiye birincisi olan Beyhan Gençay İlköğretim Okulu 4. sınıf öğrencisi Azime Nur Çağlar, Vali Mehmet Celalettin Lekesiz'i makamında ziyaret etti.
Farklı dine inananların bir arada barış içerisinde yaşadığı ''Hoşgörü kenti'' olarak da adlandırılan Hatay, zengin yemek çeşitliliğiyle adından söz ettiriyor.
Hataylı çiftçi Hüseyin Çirkin, ''Amik Ovası'nda Aşiretler'' adlı kitabının tanıtımını gerçekleştirdi.
Hatay'da İstanbul Goncagül Çocuk Tiyatrosu sanatçısı Ümit Kaplan, bir okulda tek kişilik oyun sergiledi.
5. Buluşmayı gerçekleştiren sanatçılar, hem sanatçı dostların küçük performansları ile güzel bir akşam geçirdiler hem de sanatçılar oluşumu adına fikirlerini beyan ettiler.
-İSKENDERUN PRİME MALL AVM'DE ÜCRETSİZ DANS KURSU AÇILACAK İskenderun ilçesindeki Primemall AVM'de düzenlenen bale gösterisine, AVM'yi gezen aileler ve çocukları ilgi gösterdi.
Hataylı ahşap ustası, çam ağacından yaptığı ve yörede ''bardak'' olarak adlandırılan sürahileri 50 yıldır üretmeye devam ediyor -Ahşap ustası Çelik: ''Ahşaptan yaptığım bardakları, bazı kişiler süs eşyası, bazıları da eskiden kalma alışkanlıkları nedeniyle sürahi olarak kullanmayı tercih ediyor''
Hatay'da eskiden Ramazan gecelerinin vazgeçilmez tatlısı olan, hoş sohbet sırasında közde pişirilen künefe, bir ayakkabıcı tarafından 13 yıldır doğal haliyle üretiliyor -Köyde üretilen doğal tereyağının kullanıldığı, özel peynirle yapılan közde künefe, yurt içinde birçok il kadar, ABD, İngiltere, Avusturya, Katar ve Almanya gibi birçok ülkeye gönderiliyor, yerinde yiyenler bol bol künefe fotoğrafı çekiyor -Künefe ustası Uzunparmak: ''Her şey fabrikasyonlaştı. Künefenin de aynı şekild**
Özel Defne Hastanesi Halkla İlişkiler Müdürü Pınar Rende, toplumsal sorumluluk anlayışı ile bir yandan küçük yaşta insanları hatırlamak, diğer yandan onların yeteneklerini ortaya çıkarmak istediklerini belirtti.
Hatay'da Hitit döneminde Mukiş Krallığı'nın başkenti olan Alalakh'ta bulunan, kazı çalışmalarının 1930'lu yıllarda başlatıldığı Aççana Höyüğü'nde bu sezon yapılan kazıda Hitit mührü gün yüzüne çıkarıldı -Kazı Başkanı Prof. Dr. Yener: ''9 açmada 18 arkeolog ve 40 işçiyle tarihe ışık tutacak kalıntıları çıkarmaya çalışıyoruz''