İLLERİN EKONOMİK PERFORMANSI googlepng

İLLERİN EKONOMİK PERFORMANSI -SON YILLARDA ÖZELLİKLE İHRACAT RAKAMLARINDA ATILIM YAPAN İLLERİN TEMEL SORUNLARI İŞSİZLİK VE YATIRIM EKSİKLİĞİ
İLLERİN+EKONOMİK+PERFORMANSI+ Haberin+Detayları+için+Tıklayın!

Son yıllarda özellikle ihracat rakamlarında atılım yapan illerin temel sorunları işsizlik ve yatırım eksikliği olarak görülüyor.      A.A muhabirlerine illeriyle ilgili bilgi veren oda başkanları, temel ekonomik gelişmeleri ve sorunları belirtirken, devletin yatırımcının önünü açmasını istediler.           -HATAY: ULUSLARARASI TAŞIMACILIKTA TÜRKİYE 2'İNCİSİ-           Hatay'ın son 10 yılda her alanda atılım yaptığı, sanayinin yanı sıra turizm gelirleriyle ekonomisinin düzeleceği bildirildi. Antakya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Hikmet Çinçin, Hataylı işadamlarının girişimci ruhu sayesinde dünyanın her tarafına çeşitli sektörlerde ihracat ve ithalat yaptıklarını söyledi.      Hatay'da, özellikle İskenderun, Dörtyol ve Erzin üçgeninde son yıllarda önemli yatırımlar gerçekleştiğine dikkati çeken Çinçin, şöyle devam etti:      ''Kentte son 10 yılda ihracatçı firma sayısı yüzde 62 artarak 659'a, ithalatçı firma sayısı da yüzde 15 artarak 252'ye yükseldi. Geçen yıl 1 milyar 416 milyon 912 bin dolarlık demir-çelik, yaş sebze meyve, mobilya ve ayakkabı ihraç edildi, 2 milyar 711 milyon 763 bin dolarlık da mineral yakıt ve yağ, gübre, kağıt, karton ve seramik ile plastik mamuller ithal edildi. Yaş sebze ve meyve konusunda pilot bölgeyiz. İstanbul'dan sonra uluslararası taşımacılıkta Türkiye ikincisi olan kentte toplam 157 TIR filosu bulunan firma var. Geçen yıl 2009 yılı itibariyle, İlimizde faaliyet gösteren ve Sanayi Sicil Belgesi almış olan toplam 674 işletme mevcut. Yüzde 19 işsizliğe karşın 550 bin kişi istihdam ediliyor.''      Hatay'ın, Suriye ve diğer Ortadoğu ülkelerine açılan Cilvegözü ve Yayladağı sınır kapılarının bulunduğunun altını çizen Çinçin, havaalanının geç açıldığını ifade ederek, şunları kaydetti:      ''Geçtiğimiz günlerde hudut kapısı ilan edilen havaalanı, terminal binası tamamlanınca uluslararası havaalanı statüsüne kavuşturulacak. Böylece Vatikan tarafından hac yeri kabul edilen St Pierre Mağara Kilisesi, dünyada Tunus'tan sonra ikinci taban mozaiği zenginliğine sahip olan Arkeoloji Müzesi, Anadolu'nu ilk camisi olan Habib-i Neccar Camisi ile Samandağ'da Titus Tüneli ve diğer tarihi ve turistik yerleri tanıtarak daha çok turizm geliri sağlayacağız.''      Geçen yıl yerli ve yabancı 526 bin turistin kenti ziyaret ettiğini belirten Çinçin, 25 turizm işletme belgeli konaklama tesisi bulunan şehire 2 bin 672 yatak kapasitesinin yetersiz olduğunu, yeni 5 yıldızlı otel yapılması için büyük kuruluşların girişimlerinin bulunduğunu söyledi.      Çinçin, İskenderun Limanı'nın toplam rıhtım uzunluğunun 1698 metre olduğunu, aynı anda 964 gemi kapasitesi bulunduğunu belirterek, ''Burası demiryolu ve karayolu şebekesi ile bağlantılı genel amaçlı bir liman olup, dökme, Ro-Ro ve karışık eşyaya hizmet vermektedir. Geçen yıl, İskenderun Limanı'na, 815 Türk bayraklı, 2 bin 797 yabancı bayraklı gemi giriş-çıkış yapmıştır. Toplamda, 67 milyar 490 milyon 58 bin ton yükleme, 23 milyar 933 milyon 351 bin ton boşaltma yapıldı'' dedi.
İLLERİN EKONOMİK PERFORMANSI haberi 14 Ağustos 2010 00:00 tarihinde FirmaRehberim.com kaynak gösterilerek Ekonomi kategorisine, ilgili firma Hatay /  1289 kişi tarafından okunmuş 1 kişi tarafından beğenilip 0 kişi tarafından beğenilmemiştir. İletişim Bilgileri için Lütfen Tıklayın!
Haberi Beğendiniz mi?
Okunma
Kategori
Şehir
İLLERİN EKONOMİK PERFORMANSI haberi, Hatay Ekonomi Haberleri Hatay ili ilçesi mahallesinde Ekonomi kategorisinde yer almakta olup 2024 yılı içerisinde 1289 kişi tarafından ziyaret edilmiştir.
İLLERİN+EKONOMİK+PERFORMANSI+ Haberin+Detayları+için+Tıklayın!
Bizi Beğendiysen Sayfanda Paylaş ve Oy Ver!
İLLERİN EKONOMİK PERFORMANSI Haberin Detayları için Lütfen Tıklayın! Son Dakika Hatay Haberleri Firma Rehberim Sayfasını Ben Beğendim. Size de Tavsiye Ederim! 26 Nisan 2024 Cuma 10:05 https://firmarehberim.com/haber/ekonomi/illerin-ekonomik-performansi-320 #İLLERİN #EKONOMİK #PERFORMANSI #Haberin #Detayları #için #Lütfen #Tıklayın! #Son #Dakika #Hatay #Haberleri #Firma #Rehberim #İLLERİNEKONOMİK #EKONOMİKPERFORMANSI #İLLERİNEKONOMİKPERFORMANSI #HaberinDetayları #Detaylarıiçin #içinLütfen #LütfenTıklayın! #Tıklayın! #HaberinDetaylarıiçinLütfenTıklayın!

Güncel Son Ekonomi Haberleri googlepng

Semir Öztürk 635 Oyla Başkan Seçildi

Semir Öztürk 635 Oyla Defne Harbiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı oldu.

Mehmet Katırcıoğlu | 16 Ağustos 2021 12:14
NEVZAT GONCA 444 OYLA GÜVEN TAZELEDİ.

Geçtiğimiz Hafta 15 Temmuz 2021 Perşembe Günü Yayladağı mesire Alanında gerçekleşen 3 yıllık müddetle yeni yönetimi seçmek için gerçekleşen seçim için Yayladağı Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet kooperatifi üyeleri bir araya geldi.

Mehmet Katırcıoğlu | 23 Temmuz 2021 12:25
ZAM ÜSTÜNE ZAM

ZAM ÜSTÜNE ZAM Hatay Büyükşehir Belediyesi Toplu taşıma araçlarında şaşırtan zam

Gamze Kumlu Melodi Radyo | 24 Mayıs 2021 15:50
Gelir Uzmanlığı Strateji Soru Bankası 2017 Çıktı

Gelir idaresi grup müdürlüğü, Vergi dairesi müdürlüğü, Vergi dairesi müdür yardımcılığı, gelir uzmanlığı, Mali müşavirlik sınavları için strateji soru bankası Satışa sunuldu.

Mehmet Katırcıoğlu | 16 Mayıs 2017 18:40
YAPILAN ZAM BEKLENTİLERİMİZİN ÇOK AŞAĞISINDA

TÜRKİYE İŞÇİ EMEKLİLERİ DERNEĞİ İSKENDERUN ŞUBE BAŞKANI UYAN: ''YAPILAN ZAM BEKLENTİLERİMİZİN ÇOK AŞAĞISINDA''

| 13 Ekim 2010 00:00
İSKENDERUN GENÇ İŞADAMLARI DERNEĞİNDE İSTİFALAR

HATAY - İskenderun Genç İşadamları Derneği (İSGİAD) üyesi 23 kişinin istifa ettiği bildirildi. 

| 13 Ekim 2010 00:00
NARENCİYE ÜRETİCİLERİ ZOR DURUMDA KALDI

DÖRTYOL TARIMSAL KALKINMA KOOPERATİF BAŞKANI EKER: -''NARENCİYE TEŞVİK PRİMLERİNİN ERKEN AÇIKLANMAMASI NEDENİYLE ÜRETİCİ ZOR DURUMDA KALDI''

| 10 Ekim 2010 00:00
AYAKKABICILAR SİTESİ'NİN KURULMASI İÇİN 1 MİLYON 200 BİN LİRALIK NAKDİ YARDIM KABUL EDİLDİ

HATAY İL GENEL MECLİS TOPLANTISI -İL ÖZEL İDARE MÜDÜRLÜĞÜ GENEL SEKRETERİ ÖZSOY: -''ANTAKYA AYAKKABICILAR SİTESİ'NİN KURULMASI İÇİN İÇİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN TALEP ETTİĞİMİZ 1 MİLYON 200 BİN LİRALIK NAKDİ YARDIM KABUL EDİLDİ''

| 04 Ekim 2010 00:00
İllerin Ekonomik Performansi Haberi için Talep, Öneri ve Şikayetlerinizi Bize Lütfen Bildirin!
İllerin Ekonomik Performansi için Sıkça Sorulan Sorular
İllerin Ekonomik Performansi En Gücel Haberler
İllerin Ekonomik Performansi Türkiye'de Hangi Bölgede Hizmet Veriyor?
İllerin Ekonomik Performansi Firma Rehberi Nerde?
İllerin Ekonomik Performansi Ücretsiz Haber Nasıl Eklenir?
İllerin Ekonomik Performansi Haber Hangi Tarihte Eklemiştir?
İllerin Ekonomik Performansi En Popüler Haber Listesi Nerede?
İllerin Ekonomik Performansi Haberi İle Nasıl İletişim Kurabilirim?
İllerin Ekonomik Performansi İçin Yapılan Son Dakika Haberleri Varmı?
İllerin Ekonomik Performansi Sayfasına Kaç Yıldız Puan Verilmiş, Nasıl Yıldız Puan Verebilirim?
İllerin Ekonomik Performansi Son Güncellemeleri Neler?
İllerin Ekonomik Performansi Sosyal Medya Hesapları, Facebook, İnstagram, Twitter, YouTube Sayfaları Nelerdir?
İllerin Ekonomik Performansi Google, Yandex, Bing, Yahoo Arama motorlarından Ne Kadar Ziyaret Ediliyor?
İllerin Ekonomik Performansi Sayfamız Google, Yandex, Bing, Yahoo Arama Motorları Sıralamasında Kaçıncı Sırada?