ÖZBEK PİLAVI, ÖZGÜN TURİZME KAZANDIRILACAK googlepng

Rektör Canda: Ovakent’te üretilen el işi ve dokumaların yanı sıra, Özbek Pilavı da turizmde çeşitlilik yaratabilir.

HESOB Başkanı Teksöz: Özbek Pilavı, Marke Kent yolunda ilerleyen ilimize katkıda bulunabilir.

ÖZBEK+PİLAVI,+ÖZGÜN+TURİZME+KAZANDIRILACAK Haberin+Detayları+için+Tıklayın!

Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. M.Şerefettin Canda ile Hatay Esnaf ve Sanatkârlar Odalar Birliği (HESOB) Başkanı A.Kadir Teksöz, Ovakent Beldesinde incelemelerde bulunarak, Hatay’da sadece Ovakent Beldesinde yapılan Özbek Pilavının Hatay’ın özgün turizmine kazandırılması gerektiğini söylediler. Ovakent Beldesinin çok değerli el sanatları ve özgün özelliklerinin olduğunu, bu değerlerin ciddi projelerle Hatay ekonomisine katkı verecek şekilde hayata geçirilmesi gerektiğini vurgulayan Rektör Canda ve HESOB Başkanı Teksöz, bu konuda Mustafa Kemal Üniversitesi ve Hatay Esnaf ve Sanatkârlar Odalar Birliği olarak gerekli çalışmaları yapabileceklerini ifade ettiler. Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. M.Şerefettin Canda, 1982 yılından bu yana Afganistan’dan göç eden, Özbek, Türkmen Türk soylu vatandaşların Ovakent Beldesinde yaşadıklarını, buradaki özgün özelliklerden Hatay’ın ve Antakya’nın yeteri kadar faydalanamadığını söyledi. Özbek Pilavının yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekeceğini söyleyen Rektör Canda, Özbek Pilavı ve Ovakent Beldesinde üretilen el işi ve dokumaların da turizmde çeşitlilik yaratacağını vurguladı. Yapılacak projelerle Ovakent Beldesinden hem Hatay’ın; hemde Ovakent sakinlerinin yararlanabileceğini belirten Rektör Canda, Mustafa Kemal Üniversitesi kampusüne de yakınlığı dolayısıyla, Ovakent Beldesinin özgün özelliklerinin üniversite öğrencilerine de hitap edebilecek şekilde düzenlemelerin yapılmasında yarar olduğuna değindi. Hatay Esnaf ve Sanatkârlar Odalar Birliği (HESOB) Başkanı A.Kadir Teksöz ise, Ovakent Beldesinin özgün özelliklerinin, el işinin, dokumasının ve Özbek Pilavının, Marke Kent yolunda ilerleyen ilimize katkıda bulunabileceğine değindi. Ovakent Beldesinin, Özbek, Türkmen ve Afgan kültürünü ön plana çıkartarak, Özbek Pilavıyla, el işi ve dokumasıyla turizme kazandırılmasında yarar gördüğünü söyleyen HESOB Başkanı Teksöz “Hatay’da tüm kurum ve kuruluşlar Hatay’ı aydınlık geleceğe taşımak için el birliği, güç birliği yaptı. Bu yolda özgün özellikleri en üst seviyede olan bölgelerimizden biri olan Ovakent’in de katkıları olmalı; çünkü katkı verebilecek özelliklere sahip ve bu değerleri iyi kullanmalıyız” dedi.Ovakent Belediye Başkanı Abdulşükür Mert ise, Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. M.Şerefettin Canda ile Hatay Esnaf ve Sanatkârlar Odalar Birliği (HESOB) Başkanı A.Kadir Teksöz’e, beldelerindeki eksiklikleri anlattı ve verdikleri destekten dolayı teşekkür etti. Daha sonra köy meydanında pişirilen Özbek Pilavının tadına bakan heyet, pilavı yapan Özbek usta ile bir süre pilavın pişiriliş şeklinde konuştu.
ÖZBEK PİLAVI, ÖZGÜN TURİZME KAZANDIRILACAK haberi 29 Temmuz 2010 00:00 tarihinde FirmaRehberim.com kaynak gösterilerek Ekonomi kategorisine, ilgili firma Hatay /  4980 kişi tarafından okunmuş 0 kişi tarafından beğenilip 0 kişi tarafından beğenilmemiştir. İletişim Bilgileri için Lütfen Tıklayın!
Haberi Beğendiniz mi?
Okunma
Kategori
Şehir
ÖZBEK PİLAVI, ÖZGÜN TURİZME KAZANDIRILACAK haberi, Hatay Ekonomi Haberleri Hatay ili ilçesi mahallesinde Ekonomi kategorisinde yer almakta olup 2024 yılı içerisinde 4980 kişi tarafından ziyaret edilmiştir.
ÖZBEK+PİLAVI,+ÖZGÜN+TURİZME+KAZANDIRILACAK Haberin+Detayları+için+Tıklayın!
Bizi Beğendiysen Sayfanda Paylaş ve Oy Ver!
ÖZBEK PİLAVI ÖZGÜN TURİZME KAZANDIRILACAK Haberin Detayları için Lütfen Tıklayın! Son Dakika Hatay Haberleri Firma Rehberim Sayfasını Ben Beğendim. Size de Tavsiye Ederim! 28 Nisan 2024 Pazar 02:50 https://firmarehberim.com/haber/ekonomi/ozbek-pilavi-ozgun-turizme-kazandirilacak-137 #ÖZBEK #PİLAVI #ÖZGÜN #TURİZME #KAZANDIRILACAK #Haberin #Detayları #için #Lütfen #Tıklayın! #Son #Dakika #Hatay #Haberleri #Firma #Rehberim #ÖZBEKPİLAVI, #PİLAVI,ÖZGÜN #ÖZGÜNTURİZME #TURİZMEKAZANDIRILACAK #ÖZBEKPİLAVI,ÖZGÜNTURİZMEKAZANDIRILACAK #HaberinDetayları #Detaylarıiçin #içinLütfen #LütfenTıklayın! #Tıklayın! #HaberinDetaylarıiçinLütfenTıklayın!

Güncel Son Ekonomi Haberleri googlepng

Semir Öztürk 635 Oyla Başkan Seçildi

Semir Öztürk 635 Oyla Defne Harbiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı oldu.

Mehmet Katırcıoğlu | 16 Ağustos 2021 12:14
NEVZAT GONCA 444 OYLA GÜVEN TAZELEDİ.

Geçtiğimiz Hafta 15 Temmuz 2021 Perşembe Günü Yayladağı mesire Alanında gerçekleşen 3 yıllık müddetle yeni yönetimi seçmek için gerçekleşen seçim için Yayladağı Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet kooperatifi üyeleri bir araya geldi.

Mehmet Katırcıoğlu | 23 Temmuz 2021 12:25
ZAM ÜSTÜNE ZAM

ZAM ÜSTÜNE ZAM Hatay Büyükşehir Belediyesi Toplu taşıma araçlarında şaşırtan zam

Gamze Kumlu Melodi Radyo | 24 Mayıs 2021 15:50
Gelir Uzmanlığı Strateji Soru Bankası 2017 Çıktı

Gelir idaresi grup müdürlüğü, Vergi dairesi müdürlüğü, Vergi dairesi müdür yardımcılığı, gelir uzmanlığı, Mali müşavirlik sınavları için strateji soru bankası Satışa sunuldu.

Mehmet Katırcıoğlu | 16 Mayıs 2017 18:40
YAPILAN ZAM BEKLENTİLERİMİZİN ÇOK AŞAĞISINDA

TÜRKİYE İŞÇİ EMEKLİLERİ DERNEĞİ İSKENDERUN ŞUBE BAŞKANI UYAN: ''YAPILAN ZAM BEKLENTİLERİMİZİN ÇOK AŞAĞISINDA''

| 13 Ekim 2010 00:00
İSKENDERUN GENÇ İŞADAMLARI DERNEĞİNDE İSTİFALAR

HATAY - İskenderun Genç İşadamları Derneği (İSGİAD) üyesi 23 kişinin istifa ettiği bildirildi. 

| 13 Ekim 2010 00:00
NARENCİYE ÜRETİCİLERİ ZOR DURUMDA KALDI

DÖRTYOL TARIMSAL KALKINMA KOOPERATİF BAŞKANI EKER: -''NARENCİYE TEŞVİK PRİMLERİNİN ERKEN AÇIKLANMAMASI NEDENİYLE ÜRETİCİ ZOR DURUMDA KALDI''

| 10 Ekim 2010 00:00
AYAKKABICILAR SİTESİ'NİN KURULMASI İÇİN 1 MİLYON 200 BİN LİRALIK NAKDİ YARDIM KABUL EDİLDİ

HATAY İL GENEL MECLİS TOPLANTISI -İL ÖZEL İDARE MÜDÜRLÜĞÜ GENEL SEKRETERİ ÖZSOY: -''ANTAKYA AYAKKABICILAR SİTESİ'NİN KURULMASI İÇİN İÇİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN TALEP ETTİĞİMİZ 1 MİLYON 200 BİN LİRALIK NAKDİ YARDIM KABUL EDİLDİ''

| 04 Ekim 2010 00:00
Özbek Pilavi, Özgün Turizme Kazandirilacak Haberi için Talep, Öneri ve Şikayetlerinizi Bize Lütfen Bildirin!
Özbek Pilavi, Özgün Turizme Kazandirilacak için Sıkça Sorulan Sorular
Özbek Pilavi, Özgün Turizme Kazandirilacak En Gücel Haberler
Özbek Pilavi, Özgün Turizme Kazandirilacak Türkiye'de Hangi Bölgede Hizmet Veriyor?
Özbek Pilavi, Özgün Turizme Kazandirilacak Firma Rehberi Nerde?
Özbek Pilavi, Özgün Turizme Kazandirilacak Ücretsiz Haber Nasıl Eklenir?
Özbek Pilavi, Özgün Turizme Kazandirilacak Haber Hangi Tarihte Eklemiştir?
Özbek Pilavi, Özgün Turizme Kazandirilacak En Popüler Haber Listesi Nerede?
Özbek Pilavi, Özgün Turizme Kazandirilacak Haberi İle Nasıl İletişim Kurabilirim?
Özbek Pilavi, Özgün Turizme Kazandirilacak İçin Yapılan Son Dakika Haberleri Varmı?
Özbek Pilavi, Özgün Turizme Kazandirilacak Sayfasına Kaç Yıldız Puan Verilmiş, Nasıl Yıldız Puan Verebilirim?
Özbek Pilavi, Özgün Turizme Kazandirilacak Son Güncellemeleri Neler?
Özbek Pilavi, Özgün Turizme Kazandirilacak Sosyal Medya Hesapları, Facebook, İnstagram, Twitter, YouTube Sayfaları Nelerdir?
Özbek Pilavi, Özgün Turizme Kazandirilacak Google, Yandex, Bing, Yahoo Arama motorlarından Ne Kadar Ziyaret Ediliyor?
Özbek Pilavi, Özgün Turizme Kazandirilacak Sayfamız Google, Yandex, Bing, Yahoo Arama Motorları Sıralamasında Kaçıncı Sırada?