ARDAHAN İLİ GENEL TANITIMI googlepng

ARDAHAN 75 NÜFUSU: 112,721 İLÇELERİ: Çıldır, Damal, Göle, Hanak ve Posof.
ARDAHAN+İLİ+GENEL+TANITIMI Haberin+Detayları+için+Tıklayın!

TARİHÇESİ: Ardahan ili yaklaşık 3000 yıllık bir geçmişe sahiptir. İlimiz, M.S. 628 yılında Hazar Türklerinin eline geçerek, Ardahan adını almıştır. 1080 yılında Sultan Melikşah, Danişmendli Emi Ahmet Başbuğluğu'nda bir orduyu buraya göndererek, bir yıldır işgal edilen Kars ve Ardahan'ı geri aldı. 1225'teRevan'm güneyinde Gerni'de yenmiş ve Ardahan ile Kars'ı almıştı. III. Sultan Murad çağında Safevi-Osmanlı savaşları sonucunda, Osmanlı Devleti'ne bağlandı.   NEREDE  GEZİLİR:  Akçakale Ada şehri kalıntıları,  Çıldır Taşköprü Kitabeleri, Ardahan Kalesi, Sevimli Kalesi, Kalecik Kalesi, Şeytan Kalesi, Kurtkale, Kazan Kale, Atlas (Ur) Kalesi,Kırnav Kale, Ardahan Merkez Mevlit Efendi Camii, Posof Merkez Camii, Övündü Mağaraları, Ortakent (Büyük Nakala) mağaraları ve Çıldır gölü.   NE YENİR: Ardahan'ın kaşar peyniri ve balı ülke çapında isim yapmıştır. Elma dolması, kazlı bişli, şile, kaz pilavı, gevrek, evelik aşı, pişi, bozbaş; kuymak, ekmek aşı ve helvası en ünlü yemekleridir. Balı da çok meşhurdur.   NEREDE YENİR: Ardahan merkezdeki Yörem Çağ Restaurant buranın yöresel yemeklerini tatmanız için güzel mekânlardan biridir.   NE ÜRETİR: Buğday, arpa, çavdar ve patates. Ardahan Firma Rehberi Ardahan Firma Rehberime, firmanızı ücretsiz eklemek için tıklayınız...
ARDAHAN İLİ GENEL TANITIMI haberi 24 Ağustos 2016 00:00 tarihinde FirmaRehberim.com kaynak gösterilerek  kategorisine, ilgili firma Ardahan Valiliği adına Ardahan / muhabirimiz Mehmet Katırcıoğlu tarafından sektörüne eklenmiş olup  1331 kişi tarafından okunmuş 3 kişi tarafından beğenilip 1 kişi tarafından beğenilmemiştir. İletişim Bilgileri için Lütfen Tıklayın!
Haberi Beğendiniz mi?
Okunma
Kategori
İlgili Firma
İlgili Sektör
Şehir
ARDAHAN İLİ GENEL TANITIMI haberi, Ardahan Haberleri Ardahan ili ilçesi mahallesinde kategorisinde yer almakta olup 2024 yılı içerisinde 1331 kişi tarafından ziyaret edilmiştir.
ARDAHAN+İLİ+GENEL+TANITIMI Haberin+Detayları+için+Tıklayın!
Bizi Beğendiysen Sayfanda Paylaş ve Oy Ver!
ARDAHAN İLİ GENEL TANITIMI Haberin Detayları için Lütfen Tıklayın! Son Dakika Ardahan Haberleri Firma Rehberim Sayfasını Ben Beğendim. Size de Tavsiye Ederim! 28 Nisan 2024 Pazar 17:33 https://firmarehberim.com/haber/tumu/ardahan-ili-genel-tanitimi-26230 #ARDAHAN #İLİ #GENEL #TANITIMI #Haberin #Detayları #için #Lütfen #Tıklayın! #Son #Dakika #Ardahan #Haberleri #Firma #Rehberim #ARDAHANİLİ #İLİGENEL #GENELTANITIMI #ARDAHANİLİGENELTANITIMI #HaberinDetayları #Detaylarıiçin #içinLütfen #LütfenTıklayın! #Tıklayın! #HaberinDetaylarıiçinLütfenTıklayın!

Güncel Son Haberleri googlepng

Kayıtlı haber bulunamadı.
Ardahan İli Genel Tanitimi Haberi için Talep, Öneri ve Şikayetlerinizi Bize Lütfen Bildirin!
Ardahan İli Genel Tanitimi için Sıkça Sorulan Sorular
Ardahan İli Genel Tanitimi En Gücel Haberler
Ardahan İli Genel Tanitimi Türkiye'de Hangi Bölgede Hizmet Veriyor?
Ardahan İli Genel Tanitimi Firma Rehberi Nerde?
Ardahan İli Genel Tanitimi Ücretsiz Haber Nasıl Eklenir?
Ardahan İli Genel Tanitimi Haber Hangi Tarihte Eklemiştir?
Ardahan İli Genel Tanitimi En Popüler Haber Listesi Nerede?
Ardahan İli Genel Tanitimi Haberi İle Nasıl İletişim Kurabilirim?
Ardahan İli Genel Tanitimi İçin Yapılan Son Dakika Haberleri Varmı?
Ardahan İli Genel Tanitimi Sayfasına Kaç Yıldız Puan Verilmiş, Nasıl Yıldız Puan Verebilirim?
Ardahan İli Genel Tanitimi Son Güncellemeleri Neler?
Ardahan İli Genel Tanitimi Sosyal Medya Hesapları, Facebook, İnstagram, Twitter, YouTube Sayfaları Nelerdir?
Ardahan İli Genel Tanitimi Google, Yandex, Bing, Yahoo Arama motorlarından Ne Kadar Ziyaret Ediliyor?
Ardahan İli Genel Tanitimi Sayfamız Google, Yandex, Bing, Yahoo Arama Motorları Sıralamasında Kaçıncı Sırada?